En riktigt jävla bra måndag..!

BACKSTREET BOYS KOMMER TILL SVERIGE!! Alltså jag är återigen världens lyckligaste människa, helt fantastiskt lycklig. Jag sitter och gråter nu! Herregud, det är lycka på sådan hög nivå att jag knappt tror att någon förstår hur lycklig jag är. Så bäst! Jag skakar, jag ska så se dom igen! Antingen 4 dec i Sthlm eller 5 dec i Oslo, så är det bara!!!! Shit...

Gud vilken bra dag det här blev nu, den har liksom varit väldigt bra annars också - BSB var liksom pricken över i:et, så att säga.
Efter jobbet åkte jag med mina föräldrar till Överskottsbolaget och handlade, väldigt mycket. Men vi handlade massa till avslutningen imorgon och jag handlade lite grejer till Hultsfred. Silvertejpen! Tejpen som löser alla problem! Man kan ju till och med göra skor av det, bra skit!
Sen spelade vi beachvolleyboll. Jag har sjukt dålig balans och ramlar så fort jag ska slå till bollen i princip - det är ju tur att underlaget är relativt mjukt. Men det är en rolig sport - lagom chill när det är såhär varmt liksom.
Sen följde jag med Lovisa hem - vi kollade på U21 finalen och planerade lite mer Hultsfred. Jag är så sjukt taggad, det kan inte annat än bli bra. För jag menar - vad jag och Lovisa än tar oss för så blir det ju bra. That´s right! Lalala...


/ Världens lyckligaste människa


Örebrocupen, dag 3

Morgonen började på Rosta Gärde med sista matchen i gruppspelet, det blev förlust och vi slutade sist i gruppen på 0 poäng. Det var liksom inte riktigt Fuck Sthlm - det blev lite tvärtom. Det var väl inte riktigt vad jag tänkt mig - men vi tänkte att vi skulle ta nya tag i B-slutspelet.

Och jävlar vilka nya tag vi tog. Vi vann åttondelsfinalen, ganska oväntat. Helt sinnessjukt - helt plötsligt visade tjejerna vilja och visade att jag faktiskt lyckats lära dom något under mina fem år som tränare. Det var en så sjukt skön känsla när vi gjorde mål. Där snackar vi verkligen ren glädje. Men det måste ha varit snopet för det laget vi slog ut, innan sista omgången ledde dom sin grupp, sen förlorade dom sista matchen, hamnade i B-slutspel och åkte ut mot oss, ett lag som inte tagit ett enda poäng. Jag tyckte lite synd om dom - men bestämde mig snabbt för att gotta mig i min egna lycka istället - mycket skönare känsla, faktiskt.

Sen blev det så dags för kvartsfinal - en match jag inte trott vi skulle spela. Där stod Hovsta som motståndare - ett lag som vi mött så många gånger och både förlorat och vunnit mot. Idag skulle vi ha vunnit men dom fick ett skitmål som visade sig bli det enda i matchen. Väldigt synd - för mina tjejer gjorde en så sjukt bra match.
Tjejerna var helt förstörda efter matchen och grät. Men jag försökte verkligen förklara att jag inte kunde vara mer nöjd med deras insats i min sista match som tränare - en match där dom verkligen bevisade att dom kan spela fotboll. Jag var så sjukt nöjd och stolt - med vetskapen om att det är jag som lärt dom i princip allt, hur man spelar fotboll. Jag var tvungen att hålla tillbaka tårarna när jag stod där och pratade. Det var ett vemodigt ögonblick, men ack så fint.
Sen fick jag en T-shirt med alla deras namn på och ett väldigt fint halsband.
Jag är så sjukt glad över att jag för fem år sedan bestämde mig för att vara ledare i fotbollsskolan. Jag vill faktiskt påstå att det förändrade mitt liv. Oj, nu börjar det kanske bli lite för sentimenalt - men allt det här är så positivt så wtf.

Resten av kvällen har spenderats med kinamat, zappande mellan Göta Kanal och Meet the spartans, och tre telefonsamtal med Lovisa. Och jag håller med henne, väldigt mycket vettigt sades. Vi kom mest fram till att jag måste lära mig att sålla rätt saker och att jag ärvde alla dåliga gener. Great! ;)
Jag har även skrivit ett brev till Mariam (tjejen på barnhemmet), hon kan behöva allt stöd hon kan få - och jag tänker ge henne mitt. Jag har ju egentligen inget ansvar för henne men på något sätt känns det ändå som att jag har det. Konstigt kanske, men hon har gett mig så mycket under det senaste året och jag tänker återgälda det genom att bara finnas till hands. Det är ju ingen som begär det av mig, det är bara jag själv som begär det av mig själv.

/ Coach

Sommarhus och kvalitetstid

Idag har jag haft en extremt skönt dag i sommarstugan med Petter. Det var väldigt avkopplande att sitta på verandan och äta frukost vid elva. Då hade jag ändå varit uppe i tre timmar. Stört. Mest för att jag var ute med jobbet igår och kom hem halv fyra. Det var askul, jag hängde på Strömpis med alla gamlingar, haha. Det spelades mycket ABBA och jag gillar ABBA. Kunde alla texterna och chefen var impad. Jobbfesten började med att vi gick en tipspromenad som handlade om alla anställda och jag vann den! Crazy med tanke med att jag bara jobbat där sedan mitten på februari. Ganska kul dock, alla fann det väldigt fascinerande att jag som var yngst och nyast kunde mest om dem.

Åter till idag, vi var i sommarstugan och hade den mest avkopplande dagen på länge, jag slutade på mitt ena jobb och ska börja sommarjobba på mitt andra, därför känns det nu som sommarlov. Nice feeling. Vi åt jordgubbar och satt nere vid sjön och läste och lagade middag tillsammans, färskpotatis med vegfiléer och gräddfil och allt var som en enda klyschig svensk sommaridyll. Helt underbart alltså. Fler sådana dagar får det bli i sommar, det är som sagt sjukt rofyllt och avstressande, just för att man knappt ser några andra människor utan allt är så tyst och stilla och fyllt med naturliga ljud. Jag och Petter fick verkligen efterlängtad kvalitetstid och hade det väldigt mysigt. Jag gillar vår sommarstuga.

Nu sitter jag och kollar på nån film med Meg Ryan. Har pratat i telefon med Amanda tre gånger ikväll. Skoj. Mycket vettigt sades. Viktiga samtal alla tre tycker jag.

/Greenpeace

Örebrocupen, dag 2

Nej, det går inte riktigt som jag tänker mig. Men så går det när man tränar, jag citerar min far, "ett gäng bortskämda och lata snorungar." Men jag hade som mål att inte förlora med mer än tvåsiffrigt mot Brommapojkarna imorse, det blev bara 8-0 så jag var ändå nöjd.
Jag pratade med deras tränare efter matchen och jag förstår hur dom kan vara så bra. Dom har sju lag i åldern F11 och det är dom bästa som åker på cuper, dom tränar stenhårt tre gånger i veckan och spelar i en P11-serie.
Så ja, jag är nöjd med att vi bara släppte in 8 mål.

Det är faktiskt det enda positiva med dagen, eftermiddagen har varit ett helvete men som tur var slutade det ändå ganska bra. Jag får se det som positivt i alla fall. (Men det är positivt tänkande med 110% kämpande, för det finns fanimej inget positivt med dagens händelse)

/ A

Örebrocupen, dag 1

Dag 1 på Örebrocupen slutade väl inte riktigt som jag tänkt mig. Efter två förluster var frustrationen ganska stor, både hos spelarna och hos mig - mest hos mig faktiskt.
Men jag får se det positivt, vi har ju bara släppt in 4 mål, det är ju inte så farligt.
Jag sa åt tjejerna att gå hem, äta mycket pasta, gå och lägga sig tidigt och käka taggtråd till frukost, så börjar vi om på nytt imorgon bitti. Vi får en till spelare imorgon och jag har gjort upp ny taktik med helt ny uppställning. Jag tror det kan bli bra, eller så brister det totalt - men jag är positiv så det kommer gå bra.

Men jag har fått en Örebrocupströja idag av min far - det står COACH på ryggen, snyggt. Det är en funktionströja - som andas, fancy!

Jag har även hämtat ut mitt körkort, coolt. Det är en fin grej att man ska skriva namnteckningen innan teoriprovet när man är nervös, så att det ser ut som att en 90-åring skrivit det - snyggt. Det är även fint att jag hade teoriprovet på morgonen så att man ser helt nyvaken ut på fotot. Men jag gillar mitt körkort, det är najs.

Nu ska jag sova, så jag är pigg och glad imorgon bitti. Jag måste köpa typ halstabletter, annars kommer jag inte ha någon röst kvar när den här cupen är slut. Men dom gör faktiskt oftast som jag vill när jag skriker tillräckligt mycket - så det är bara att fortsätta med det.

/ COACH

Ledighet

Idag har jag varit ledig, väldigt skönt. Jag har verkligen varit ledig också, jag har inte gjort något ansträngande. Jag har trott att det varit lördag hela dagen...

Jag har suttit på våran baksida och lyssnat på musik och läst massa Historia tidningar. Softisch!
Sen tog jag bilen till Lovisa, första gången jag körde själv, utan att någon satt bredvid mig och tjatade. Jävligt skönt, och det var nog första gången vår SAAB fick uppleva dels bra musik, men även musik med den volymen. Jag tror att bilen gillade det ;)

Men vi har suttit vid kanotföreningen och chillat, ätandes jordgubbar, naturgodis och glass. Väldigt najs - jag la upp laguppställning och lite taktik inför morgondagen, som sagt är jag sjukt taggad på Örebrocupen. Jag har en bra känsla och jag tror att vi kan gå långt. I alla fall om tjejerna spelar så bra som dom kan spela.

Sen var det sjukt skönt att kunna bestämma själv när jag skulle åka, inte behöva passa någon buss. Och det tog inte en timme att komma hem, det tog 20 minuter! Jag ska nog köpa en bil, jag skulle tjäna så sjukt mycket tid på det...

So you think you can dance bjöd även på den mest intressanta battle jag någonsin sett. Leo vs Sex. Jag håller dock med Nigel och anser att Sex var den rättmätige vinnaren...

/ A

Fredag?

Det är faktiskt helt fantastiskt skönt att gå runt och ha fredagskänsla på en tisdag!
Men det är ju inte så konstigt att jag har haft det; jag är ju ledig resten av veckan, det har varit lite post idag, ingen reklam och vi åt lunch på MAX. Haha, det är alltid lika roligt när vi kör Drive-in med postmoppe där, stackarna ser alltid så förvånade ut. Men det går ju så sjukt mycket fortare att köra drive-in. Och postmoppen är ju ett fordon, så de kan ju aldrig hindra oss från att köra där. Sådeså.

Förut när jag skulle kolla min ekonomi så fick jag se hur mycket lön jag får den här månaden, kaaching! Det var länge sen jag fick så hög lön, awesome!
Ändå har jag jobbat ganska lite i juni, jag gillar betald semester helt enkelt. Det kan ju faktiskt inte bli bättre.

Det är så stört varmt ute, helt sinnessjukt. Men det är förjävla skönt faktiskt. Man tröttnar väldigt lätt på regn och moln - så nu ska jag försöka sola bort strumpranden, iofs är den ganska snygg - jag behöver inte ha strumpor, det ser liksom ut som att jag har det ändå ;)

Idag blev det 2-timmarsträning med småbarnen, hårdträning inför Örebro-cupen helt enkelt. Jag är sjukt taggad, det var ju det roligaste som fanns när man var med och spelade och förhoppningsvis blir det lika roligt som tränare. Jag tror faktiskt att jag är mer taggad än barnen, dom är mest rädda för att vi bara ska möta Stockholmslag. Jag säger bara Fuck Stockholm (mest Djurgården) - ni ska få möta ett lag som spelar riktig fotboll. Jag ska avsluta karriären på topp!

Men även om det inte går bra i Örebrocupen så lämnar jag dom på topp i serien:

Great success!

/ Coach

Flänglappen

För jag har tagit körkort, lalalala!
Så fantastiskt sjukt skönt! Det har hängt över mig i flera månader känns det som, men nu är det done!
Nu ska jag köra drive-in på MAX också, det känns ganska traditionsenligt.
Det är ju lätt dagens guldkorn! Jag har gått runt med ett leende på läpparna ända sen jag klarade det.

När jag kom hem blev det god mat, champagne och tårta - mest för att mamma fyller år idag, men lite för att fira att jag klarade körkortet också =) Yey!

/ A

PS. Jag tror mest att Lovisa inte bloggar så ofta bara för att hon är lat ;) DS.

Årets längsta dag

Tjo. Midsommar har varit och vad ska man säga? Det mesta är redan sagt av min kära medbloggare som tagit på sig rollen som leader tror jag, eftersom jag är så viktig och upptagen så att jag inte hinner blogga. Eller så är jag lat kanske. Ni får tro vad ni vill. Jag tyckte det var kul på midsommar i alla fall och jag och Petter gjorde godaste midsommarmiddagen. Vi åt färskpotatis, gräddfil med gräslök, marinerade quornbitar, sallad med avocado, jordgubbar och glass. Drack Asti till också, vilket är sjukt gott! Fast jag råkade skjuta upp korken i lampan, det var stört att den höll! Det bara small till, jag hann inte ens reagera, lite av en miss men allt gick ju bra. Det blev en alkoholindränkt midsommar med oväntat slut, men jag gillade den. Midsommar är ändå en spännande högtid, ingen är den andra lik.

Idag har jag översatt en till bit av texten om biologisk mångfald, det är inte lätt, så jag är nöjd över att det faktiskt går. Jag lär mig hur mycket som helst, finns många bra facktermer att kunna inför framtida studier eftersom hela texten handlar om det jag vill läsa om. Jag är glad för att jag fick det jobbet, det är riktigt kul ju. Och jag tjänar äntligen pengar på att göra något jag tycker är roligt, vilket är trevligt för omväxlings skull...

Nu sitter jag och kollar på en dokumentär om metalmusik. Fascinerande. De har hittat extremerna som tycker att det är okej att bränna ner kyrkor till fördel för Satan, det är sjukt. Men det finns riktiga satanister i Norge, som sätter eld på saker förknippade med kristendomen. Lite läskigt och framför allt överdrivet. Hoppas det inte finns så många i Oslo. Om det gör det ska jag vara noga med att låta min ateistiska sida lysa igenom. Jag tänker ibland att jag ska ompröva den, att religion kanske är en bra grej ändå och att jag dömer kristna för hårt. Sedan efter att jag tänkt efter och kanske pratat med någon frälst frikyrko-dude inser jag att de aldrig skulle kunna win me over. Det är så otänkbart att det måste hända något revolutionerande, typ en enorm minnesförlust eller att Gud kommer ner och snackar med mig på tu man hand. Men det är ju inte så troligt.

Nästa vecka är min sista vecka på GREAT som sagt och sedan blir det Mellringe för hela slanten.Blir nog chill, då behöver jag inte prata med riktigt lika många per timme, utan mer sitta och hänga med Elin som pratar tillräckligt för två.. Hoppas det blir tokfint väder tills dess så blir jag lite brun, kommer ju utnyttja dygnets alla soltimmar i stort sett. Nice.

Nu ska jag sova, ska rycka upp Petter från soffan, han har börjat kolla på ett program om jordsvin som visserligen är ett av världens sötaste djur. Ser ut som Hemulen i Mumin allihop, adorable. Idag är det förresten årets längsta dag, eller har varit årets längsta dag. Jag märkte inte så stor skillnad då jag sov till tolv. Men det var fint och ljust länge nu på kvällen så det njöt jag lite av. Solade vid halv sex och brände mig nästan. Det är stark sol i Sverige nuförtiden. Crazy.

/Lohwishah

Lakritsshots och bilar

Nej, jag har inte varit så aktiv idag, jag slängde upp ytterligare än slappardag. Men eftersom att jag hostar som ett djur så är det kanske bra att dra ner på tempot i några dagar, så att jag blir frisk istället. Jag tror på det. Och apropå min hosta så kom jag på att jag hade hostmedicin låg och skräpade i mitt rum, och råkade säga det högt till mina föräldrar. Så dom tvingade mig att ta, jag har aldrig varit något större fan av hostmedicin.
Mina föräldrars metod idag för att få i mig det var nog lite annorlunda mot när jag var 5. Pappa sa: "Tänk dig att du är på krogen och ska ta en shot." Det tror jag inte dom sa när jag var 5 liksom. Haha, men om dom bara visste. Jag shotar ju av princip inte. Och den här medicinen smakade lakrits - jag har druckit lakritsshot en gång i mitt liv, det slutade inte så bra. Men den här hostmedicinen smakade exakt som den lakritsshoten, inte god och ville få mig att spy.
Men jag hostar inte lika mycket längre, det är ju positivt!

Annars kan dagen sammanfattas med ett ord: Bilar...
- Jag har övningskört, snart dags för ny uppkörning.
- Jag har byggt klart plastmodellen, som är en bil. Den blev ganska snygg, lite sne här och var, men helt okej ändå. Nu ska jag bara snygga till den med lite mer färg - sen är den helt done!
- Jag har kollat på Transformers - det är ju bilar som åker runt och förvandlar sig. Jag tyckte det var dags att se den nu så att jag kan kolla på tvåan när den kommer på bio nu i veckan. Men den var bra, jag hade ju sett typ halva innan så. Men jag var nöjd med slutet, lyckligt och fint. Och det var ju lite nostalgi, för jag tyckte att transformers var ascoola när jag var liten, jag hade massa transformersleksaker - som man kunde sitta och förvandla fram och tillbaka en hel dag utan att tröttna. Undrar om jag har dom kvar, dom ligger säkert på vinden - där resten av min barndom återfinns =)
- Och sist men inte minst så har jag ätit Ahlgrens bilar...

Nu ska jag sova så jag orkar med min 2-dagarsvecka på Posten, även fast den inte kan bli annat än softish. Awesome!

/ Forsisss

Midsommar, bakisbrus och parodier

Årets midsommarafton blev faktiskt relativt bra, jag är nöjd. Om jag jämför med förra årets så var ju gårdagen riktigt bra faktiskt.
Jag och Verran började midsommarfirandet med att äta pitabröd och kyckling, great! Sjukt gott, man borde äta pitabröd oftare faktiskt.
Sen kom Jossefin, Lovisa och Petter, vi kollade på Föräldrafällan. Jag trodde verkligen att alla i vår ålder hade sett den filmen minst en gång, men Jossefin motbevisade det väldigt fort - och genomskådade filmen direkt, crazy. Jag har sett den ungefär femtioelva gånger, jag tror jag är klar med den filmen nu faktiskt.
Sen åkte vi hem till Elias. När vi stog och väntade på bussen kom det två människor, den ena ganska berusad skulle jag faktiskt vilja påstå. Han var ganska rolig - han hade en doggybag från Nobel med varmt pizzabröd som han bjöd på, han bjöd med Petter till hans mammas fest och sa att det skulle vara roligt att ha Petter som styvpappa, och han blev inte rädd när jag sa att Jossefin var i armén, han hade tydligen varit där själv. Crazy people.
Hemma hos Elias blev det fest, minst sagt. Den innehöll det mesta i alla fall; ett kylskåp fullt med öl, sprit som flödade, miss i kommunikationen vid groggblandning = starkt (!), bråk om vilken musik som faktiskt är bäst på fest, HCdans, blod, många telefonsamtal hit och dit och promenad i ett ruggigt midsommarnattsväder. 

När vi kom hem till Verran vid 3 skulle vi blåsa upp luftmadrassen med elpump. Det lät jättehögt och vi hoppades lite att grannarna skulle vakna. Sen drack Verran bakisbrus, det smakade salt citron - jag skippade det, bakfylla kändes mer värt, för vad är Midsommardagen utan bakfylla?

När jag vaknade kände jag mig helt okej bakis, men det gick över ganska fort. Vi åt pitabröd med kyckling till frukost - eller brunch kanske man ska kalla det? Vilket som, gott var det i alla fall.

Resten av dagen har varit väldigt avslappnad, jag har typ suttit i min soffa hela tiden. Väldigt skönt, ibland behöver man totala slappdagar, jag tänker försöka aktivera mig lite mer imorgon. Hoppas det blir bra väder imorgon.
Men jag har kollat på den i särklass roligaste filmen jag någonsin sett! "Meet the spartans", en parodi på 300 á la Scary Movie. Haha den var så sjukt jävla rolig! Se den! Haha, jag gillar såna där parodifilmer, så totalt hjärndöd humor...helt i min stil.

Nu ska jag lyssna på The killers och bygga lite plastmodell - it's a neverending project!

/ A


Barnprogram?

4-dagarsveckor borde vara standard, för det är riktigt skönt. Det skulle göra jobbet till en bättre grej, överlag. Jag säger då det, Sverige skulle vara en bättre plats om jag hade lite mer makt, politiken nästa!

På turen idag var det två ungar som kom fram till mig och kallade mig för Postis Per och skrattade. Sen sprang dom iväg. Konstiga barn. Jag får för mig att Postis Per är ett barnprogram? Jag måste kolla upp det där..

Kvällen har spenderats på norr, vi kollade på Dumpad. Haha, sjuk film alltså, men den var bra. Absolut sevärd, man behöver verkligen lite hjärndöd humor ibland, det är sanningen.
Och av någon anledning började vi prata om Promoes senaste hit, Svennebanan. Sen gick jag och sjöng på den i en timme, och nynnade tyst på den resten av kvällen. Den är ju inte bra någonstans, men den sätter sig lätt på hjärnan. Crazy.

Imorgon är det midsommar, vad händisch liksom? Jag tänker vara taggad oavsett, för ingen midsommar kan bli sämre än förra året - så är det bara.

/ Postis Per, tydligen..

Victory!

Okej, allergin har utvecklats till någon slags renodlad sjukdom. Med väldigt mycket hosta, och överdrivet mycket slem faktiskt. Jag är en vandrande slemhög, som min pappa så snällt sa till mig på jobbet förut, han är charmig han. Utomstående som kommer till Bogis, som inte vet att vi är far och dotter och hör hur vi pratar med varandra - undrar nog vad pappa är för slags chef. Haha, det hände faktiskt en gång att en som var där från ett kontor i Västerås frågade pappa om han pratade så med alla andra. Det var faktiskt kul...
Men som sagt, sjukdomen har slagit till och som jag kan se det leder det till tre bra saker:
1. All denna hosta borde faktiskt resultera i magmuskler, for real.
2. Jag slipper allt vad trappor heter på jobbet. (Om jag skulle ha haft en 59- vecka hade jag varit hemma, för trappor är inte att tänka på i detta tillstånd. Men det är så dåligt med folk så jag måste gå dit, men slipper som sagt trappor, I like it!)
3. När jag är sjuk tror mina föräldrar att jag är typ 10 år igen, och kommer hem med halstabletter, glass,  tidningar, filmer och massa annat som sig bör när man är sjuk.

Ikväll var det dags för min sista seriematch som huvudträndare för tjejerna. Lite vemodigt, men vi vann med 3-1 efter en riktig kämpainsats och bra taktik från min sida skulle jag vilja påstå; totaldefensiv i första halvlek, sen chockanfall i andra. Det funkade. Och tjejerna lyssnade faktiskt på mig, jag behövde inte skrika så jättemycket, och inte skälla heller - det var skönt. Jag tror 0-6 förlusten gav dom alla en riktig tankeställare. Och Sabina gjorde snyggaste frisparksmålet, släng dig i vägen David Beckham. Du skulle bli avundsjuk på Sabinas skruv.
Efter matchen kom Izla fram och frågade om det var sista seriematchen jag var med på, när jag sa det antagligen var det så sa hon bara Fan och gick iväg. Aningen heartbreaking faktiskt. Det känns konstigt att sluta, men samtidigt känns det som att jag inte riktigt har orken att utveckla dom mer. 
Men jag är i alla fall sjukt glad att jag tog beslutet för ca 5 år sedan att bli tränare för dom. Det har gett så sjukt mycket. Det finns många underbara stunder med alla tjejerna att tänka tillbaka på. Och jag har ju tre pokaler som bevisar att jag faktiskt har lyckats relativt bra, jag tror jag ska ta med dom till Oslo..hehe. 

Nu ska jag kolla klart på So you think you can dance, om jag orkar. Men det gör jag nog, för det är ju typ världens bästa program! Jag tror jag ska satsa på Mutation, helt störd dans. Jag ska bara bli lite rörligare först, men bara lite ;)

Schwosch! 

Topplistan

Bra saker:
  • Hulstfred!!! - Fy fan vad taggad jag börjar bli. IIiiih.
  • Marmaris - Jag vill bli solbränd och vacker! Och hänga lite mer med min underbara familj och pojkvän är aldrig fel.
  • GREAT - Nu så här på slutet blir jag lite vemodig. Jag har lärt mig mycket, fått mycket cred och träffat roliga människor.
  • Potatis - Gott i alla former: potatismos, klyftpotatis, pommes frites, kokad potatis, stekt potatis, potatiskroketter och det bästa på midsommarbuffén: färskpotatis! Mm. Jag äter potatissoppa i detta nu faktiskt.
  • Hundar - Jag hade inte tråkigt en minut sen jag kommit hem och insett att jag var ensam hemma. Jag blev ju ganska snart påmind om att Jessie var hemma, så vi lekte i trädgården och sen gick vi på en promenad och sen pratade vi om livet. Hon är en mycket god lyssnare. Och grejen är att hon faktiskt fattar sjukt mycket mer än folk tror. Tung är hon.
  • Uttrycken "Sweet as" och "Choice aye" - Jag ska verkligen försöka etablera dem på allvar nu!
  • Midsommar - Det kommer bli bra! Jag har Asti och vin och cider och bra musik. Oavsett var jag är, vad kan gå fel liksom? Inget! Det blir awesome!
Det får ni nöja med er för nu. Jag ska gå och planera min midsommarlunch-meny. Jag har så bra idéer! Har kommit på att jag definitivt ska göra mina och Agnes honungsmarinade quornbitar. De blev fantastiska. Och på midsommar ska man äta gott. Jordgubbar är också ett måste. Och sill. Och färskpotatis som sagt. Och gräslök! (Tänkte skriva chives, haha, gillar att engelskan sitter i). Fast inte sill förresten. Det är ju sjukt äckligt och innehåller för mycket dött djur.

PUSS O KRAM SES HOS VERRAN! Just ja, alla bloggläsare, alla är välkomna hem till henne, Hertig Karls Allé 39.

/Lo

Gräschock och fina minnen

Samtidigt som solen bestämde sig för att visa sig och graderna bestämde sig för att stiga så bestämde sig även gräset för att bli levande och sprida massa allergener, utsända för att skada mig och alla andra som är allergiska. Det är förjävligt jobbigt och det är nästan så att andningsorganen slutar fungera. Nu låter ju det här relativt negativt, mitt gamla jag skulle inte hitta något positivt - men mitt nya jag däremot, det kan se det positivt. För när jag kom till jobbet imorse fick jag reda på att jag skulle gå trappdistrikt, fast jag egentligen inte skulle det. Sen spenderade jag en timme med att gå runt och hosta och andas rosligt. Detta uppmärksammades tydligen av en av mina chefer, som flyttade runt alla så att jag skulle slippa trappor. Helt plötsligt kunde jag inte se allergichocken som något annat än positivt, tackarrr!

Sen spenderade jag tre timmar hos frisören för att göra det blondare. Och tunnare, så att det blir lättare att platta håret. Så  att det blir som Lovisa inte verkar vilja ha det. Skulle det inte bara vara lättare om vi bytte hår med varandra, så vi slapp lägga massa pengar på att få det som vi vill? Men det är iofs trevligt att gå till frisören en gång var typ fjärde månad, man kan om inte annat verkligen uppdatera sig i kändisvärlden med tanke på alla skvallertidningar som finns till hands där. Helt okej grej.

Kvällen spenderades på GG med folket, det var trevligt. Sen gungade vi i stadsparken. Jag klättrade upp på ett tak och fick svindel, att stå på ett hus med typ tre meters höjd är liksom livin on the edge för mig, lite mesigt - men helt okej för mig ändå.

Nu lyssnar jag på Backstreet Boys och tänker tillbaka till den 14 april 2008, den bästa dagen i mitt liv. Helt underbart, bara tanken på den stunden kan faktiskt få den mest värdelösa dagen att verka lite mindre värdelös. Så fint!

/ Amand

Neo = Jesus?

Måste bara säga en till sak, reklamen för Matrix-vecka på sexan är så stört kul!!! Det är en som ringer och säger "hej jag ringer från Jesus vänner, har du hört talas om Jesus underverk" och sen visas bilder ut Matrix när han stoppar kulor och flyger och grejer, hahahaha. De driver så sjukt mycket med religiösa, en hel TV-kanal liksom!! Hahaha så sköna...

Sparkdräkten!

Agnes har sytt en sparkdräkt till Petter efter ett vad då Petter lovade att om hon någonsin skulle orka sy en sparkdräkt åt honom skulle han ha på sig den en hel dag. Hahahahaha. Gissa om hon sydde en då liksom. Den är sjukt snygg i svart med rosavita mönster. Fantastisk! Jag ska så vara med när han har på sig den en heldag. Han visste inte vad han gjorde när han lovade detta...

Idag har jag varit hos frisören och fått mitt hår precis som Amanda inte vill ha sitt. Nice! Direkt efter det drog jag till gymmet med min syster yster och vi körde ett asbra pass. Jag känner mig väldigt stark nu. Sit-ups på pilatesboll är att rekommendera! Och hantlar på pilatesboll. Pilatesbollar är bra träningsredskap helt enkelt.

Jag läste Kenzas blogg igår igen, jag vet inte varför jag gör det, men hon ligger ju etta och det är fascinerande. Jag kan inte sätta fingret på varför hon är så populär bara. Hur ska vi göra för att kunna tävla liksom? Aja. Nu är hon på Kreta och kommer inte kunna blogga på ett tag, hah! Apropå det längtar jag sjukt mycket efter när vi ska till Turkiet! Jag behöver sol! Det är fan sommar och 10 grader eller nåt. Kom igen! Hoppas det blir fint på fredag för jag är taggad på grillning i Oset. Men jag är i alla fall glad över att det är dåligt på dagen då jag är inne på jobbet som sagt.

Nu ska jag gå och skratta lite mer åt min käre pojkvän som fortfarande sitter i sin sparkdräkt och våndas över att han ska ha på sig den ute bland folk. Hahaha. Jag gillar min systers humor.

/Lo

Frispråkig gubb och mannen med Mustaschen

Idag har jag träffat världens roligaste gubbe, kanske även den mest rasistiska också - han var värre än min farfar. Och min farfar brukar säga att det skjuts på tok för lite i det här landet, och då pratar vi inte om älgjakt liksom.
Men i alla fall så träffade jag gubben på turen, jag har kört i Vivalla idag. Han stod vid brevlådorna vid sin trappuppgång och väntade på posten när jag kom dit. Och på två av lådorna där han bodde stod det så sjukt mycket (utländska) namn på så jag fick sitta och bläddra och gissa och han fick vänta länge på sin post. I vanliga fall brukar de stå och sucka då och bli sura, men han stod mest och log och utbrast till slut: "Jag fattar inte hur du orkar? Kan du inte bara hiva ner allt i en låda så kan de dela ut det själva till släkten!" Alltså, jag var verkligen tvungen att hålla mig för skratt. Det var så sjukt klockrent sagt, för oftast när jag kör i Vivalla känner jag lite så, men så får man ju inte göra. Men han fortsatte att babbla på om  hur irriterande dom är, och att dom förstör och bla bla bla. Jag tyckte mest det var intressant, att han vågade stå och säga det där till mig. En för honom helt okänd människa liksom. Nu hade han ju tur, för jag höll ändå med om det mesta, inte allt, men det mesta. Men jag hade ju lika gärna kunnat tycka tvärtom och blivit stött eller vad somhelst.
Haha, men det är fint med folk som säger vad dom tycker rakt ut till folk dom möter. Man får höra mycket som brevbärare, det är sanningen. Hm, jag undrar om han röstar på Sverigedemokraterna..antagligen.
Resten av turen satt jag och skrattade åt honom, jag hoppas jag stöter på honom någon mer gång.

På gymmet idag såg jag jättemånga som var med på festen i lördags. Varav en kom fram och började prata med mig, vi pratade liksom inte alls i lördags. Men han var trevlig, det är alltid trevligt med nya bekantskaper på gymmet. Han hade en väldigt snygg mustasch i alla fall, jag tänkte påpeka att mustaschkampen är slut - men jag lät bli, hehe.

Kvällen har spenderats framför TVn och det absolut sista avsnittet av Cityakuten. Jag följde verkligen det för några år sedan när det gick på TV, men av någon underlig anledning slutade jag med det. Konstigt, för det är ju verkligen den bästa sjukhusserien som finns. Så jag kände att jag ville se det absolut sista avsnittet, mest för att sista avsnittet av serier överlag brukar vara så sjukt bra och allt och alla är så lyckliga. Och så blev det även i Cityakuten. Sjukt bra. Jag är nöjd.

Sömn nu, imorgon ska jag börja tidigare än vanligt, men jag kommer antagligen inte få sluta tidigare vilket betyder övertid och mer pengar till mig! Yey!

Tjarrå!

Bli inte äggad!

Det har varit en väldigt bra helg, jag skulle nästan vilja påstå att den har varit fantastiskt bra!

Gårdagen började med att jag fick ett par nya skor, två böcker och hela Planet Earth serien! Ibland kan det helt enkelt vara ett smart drag att spendera en halv lördag med sina föräldrar!
Kvällen spenderades på Fabriken, helt okej lagomt onyktert med väldigt mycket folk. Vissa mer kända än andra, vissa helt okända, vissa helt oinbjudna. Det var väldigt många olika falanger representerade; crossfit, ridsport, posten.se, musik, familj, öl på bishops och väldigt många andra faktiskt. Det slutade med att hela lägenheten såg ut som systembolagets lager - men det kan ju bara tyda på att det var en bra fest! Och tipspromenad är alltid ett roligt inslag.

Idag har vi kollat på Andréas hundvalpar. Jag blev förälskad och hade helst sett att alla valpar följde med mig hem. Speciellt Jasper - det sötaste jag sett i hela mitt liv!
Det var väldigt härligt att spendera några timmar på landet, det är väldigt lugnt och rofyllt. (Förutom tåget som dundrar förbi fler gånger i timmen, detaljer..) Och om det alltid fanns hundvalpar hos Andréa skulle jag skaffa tillfällig eftersändning och flytta till hundgården.
Sen styrde jag och Andréa bio, 17 again. Det var verkligen amerikansk tonårsfilm i sitt esse, the real stuff liksom. Men jag gillar sånt, för det ger verkligen en feel good känsla. Jag förstår inte hur man inte kan gilla såna filmer, det är för mig totalt oförståeligt. Man mår ju inte annat än bra av att se filmer som dessa.

/ A

Är det så här det känns att va lycklig?

Det är inga problem. Det är inga problem... Snook är nice. Jag ligger i min säng vilket har varit efterlängtat hela veckan... Jag har jobbat och jobbat och hängt med vänner och Petter och sedan jobbat lite mer. Det är inte klokt. Men jag blir ju rik i alla fall. Eller rikare, rik kanske var att ta i. Pengar behöver man. Det är fascinerande hur mycket man fokuserar på det. Ibland så mycket att man bara vill spy. Det suger att folk lägger så stor vikt vid dem. Å andra sidan är det inte konstigt eftersom de styr ens liv, dock blir man lite ledsen i ögat över att det behöver vara så.

Well eftersom jag inte behöver oroa mig om sådant just nu ska jag vara positiv och njuta av mitt för nu rika leverne. Det är juni och på onsdag ska det faktiskt bli fint väder. Så sommaren i all prakt ska avnjutas på fredag, årets längsta dag, midsommarafton. Jag tror det styrs grillning i Oset med alla möjliga delar av min vänskapskrets och det kommer bli kul. Jag ska köpa en cd-spelare tills dess tror jag, min bärbara har ju pajat. På midsommar ska jag också ha ett nytt utseende, i alla fall mitt hår ska få sig en make over, woho! Imorgon imorgon. Då händer det.

Annars annars. Jag lyssnar på "This is not pop, it's hip-hop", sjukt bra låt alltså. Har även lyssnat på Face the music-albumet idag, också sjukt bra. Och "Sluta stamma", jag älskar Svenska Akademien. De är kungar, önskar att jag hade fler album av dem bara. Och fick se dem fler gånger. Börja turnera för fan!!

Igår var jag aningens berusad, men verkligen på topp. Allt var roligt. Min ambition är nu att uppnå den känslan utan annat berusningsmedel än livsglädje. Det tycker jag är ett fint mål vilket kommer göra mig till en mycket välmående människa. Vilket men i och för sig kan säga att jag är, men jag satsar på högre höjder liksom. En sak som gör livet otroligt trevligt är att träffa Andréas hundvalpar. De är sjukt söta och borde kanske klassas som berusningsmedel eftersom de om några verkligen fyller en med glada känslor. De är så underbara så man vet inte vart man ska ta vägen. Det går typ inte att slitas från dem, jag förstår inte hur Andréas familj gör, jag skulle sova ute med dem varenda natt. Helst i deras lilla sovhög som de skapade genom att klättra upp på varandra när de lade sig tillrätta. De var fantastiska helt enkelt! Vill bara tillbaka... Lite tid spenderad på landet kan faktiskt få en att bli lite mer rofylld, jag känner att det funkar på mig i alla fall.

Imorgon börjar min näst sista vecka på GREAT och det känns lagom. Jag ser nästan på det som att jag när jag börjar på Mellringe får sommarlov. Det är liksom en helt annan grej och man får vara ute hela tiden, det är det bästa av allt. Jag skiter ärligt talat i om det regnar, utomhusluft får en att må bra och nu kommer jag tillbringa 8 h per dag ute. Det känns skönt. Och sedan när det väl blir soligt får jag alla soltimmar som går att få, vilket kommer göra mig härligt solbränd, min åsikt är faktiskt att innesittande när det är sol suger mer än att behöva vara ute när det är regn. Jag har ju coolaste regnkläderna som tåls att visas upp!

/Lo

Regn, Disney och småskalig brottslighet..

Fredag är alltid fredag och det finns fanimej inget skönare.
Helt okej dag på jobbet, det regnade dock något fruktansvärt under de timmar jag var ute. Egentligen tycker jag ju att allt detta regn är relativt bra, för min allergi. Jag känner liksom inte av den alls - stört skönt. Så lite regn såhär ibland är ändå helt okej.
Sanna överraskade med cola till lunchen. "Fan Foppa, det är fredag - då kan man inte dricka vatten!" Jag kan inte annat än hålla med!

Kvällen spenderades på norr med Andréa, Lovisa, Michelle och Verran. Vi åt fruktsallad och kollade på Anastacia. Jag hade inte sett den förut, men det var riktigt bra faktiskt! Man kan ju historian och Disney gör det sjukt bra. Men den var lite läskig ibland - det var nog bra att jag inte såg den när jag var liten. Eller rättare sagt, jag hade inte kunnat se den när jag var liten, jag hade absolut inte vågat se den då.
Men väldigt skön fredagskväll och nu kan jag kryssa av ännu en disneyfilm på listan!

Sen skulle jag hämta lite alkohol hemma hos Verran inför morgondagen. Det var inte mycket kvar där inte, det tar nog slut imorgon. Så min medbloggare får nog pallra sig iväg till affärn nästa vecka och handla lite  - med tanke på att hon faktiskt "köpt" in sig på ganska mycket av min sprit ;) Men det är helt okej för mig, för snål är det sista jag ser mig själv som. Även fast L kallade mig för en snål jävel en gång, det kändes väldigt oprovocerat faktiskt. För jag förstår mig inte på snålhet - så länge man har ska man väl ge?

Haha jusste, jag har varit lite brottslig idag också, det var lite kul. Snacka om ren reflex - lite läskigt faktiskt. Jag kanske borde skicka ett anonymt brev till Konsum med 30 kronor och en lapp där det står förlåt. Haha, undrar hur dom skulle reagera...
Men konsum har ju, så dom borde väl ge? ;P

/ Amanda

Armén rycker in!

Jag kan väl kort och gott säga att jag har haft världens sämsta dag, då är det en bra grej att vara guldkornsletare - även fast man får leta som en tok. Jag hittade iofs ingen i dagens alla händelser men när man minst anar det...

...så ringer Jossefin. Och helt plötsligt känns allting faktiskt relativt mycket bättre. Hon berättade om hur mycket hon gör bort sig på livgardet. Haha, hon är verkligen ett klockrent exempel på när man talar innan man tänker. Eller som hon uttryckte det - "Jag talar minst dubbelt så mycket som jag tänker, då blir det så här. Och det är ju så segt där, då behövs det någon som går runt och skriker." Haha.
Men ja, Josefin lyckades rädda den här dagen, och det tackar jag för. Så lite kan göra så mycket. Herregud, vad jag saknar den kvinnan ibland. Men vi ses tydligen på midsommar - det ser jag verkligen fram emot!

Och imorn är  det Freeeeeeeeeeeeeedag! Yippi-kai-yeah motherfucker!

/ Amanda

Forza Sverige!

Jag måste ju faktiskt påstå att dagens guldkorn är Sveriges 4-0 vinst mot Malta. Äntligen en vinst liksom, skönt. Grymt skönt faktiskt. Inte för att det direkt bjöds på något skönspel, men det kan jag leva med. Jag lever ju faktiskt med det varje gång småtjejerna spelar match, hehe. 
Det kändes äntligen som att Lagerbäck fått ihop en sjukt bra startelva. Bort med Daniel Andersson, Micke Nilsson och Henrik Larsson - in med bröderna Elm, Safari och Berg, och helt plötsligt gör vi fyra mål. Som jag alltid sagt, det är dags för i alla fall Andersson och Henke att lägga skorna på hyllan och ägna sig åt något annat. Henke kan ju alltid satsa på innebandyn, han har ju trots allt gjort den till en världssport, haha ;)
Kung på planen var ju lätt Viktor Elm. Jag har aldrig sett en svensk med så bra speluppfattning, synd bara att han inte fick göra mål. 

Idag har jag kört 51, distriktet med fastighetsboxarna. Fy fan vad skönt det är. Jag slår verkligen ett slag för införandet av såna i varenda uppgång i hela Örebro. Jävlar vad effektivt det skulle bli! Helt sjukt...

Jusste, idag har spelschemat för Örebro-cupen kommit. Vi ska möta några intressanta lag, typ Djurgården och Brommapojkarna. Det ska bli kul att möta nya lag, nya utmaningar helt enkelt. Jag är så sjukt taggad, Örebro-cupen är ju en stor cup. En riktig cup liksom. Vi har aldrig spelat i en sådan. Och det skulle ju vara en sjukt perfekt avslutning för mig om vi vann! 

För övrigt var gårdagen en ganska händelsefattig dag; jobb, gym och fotbollsträning. Skojja inte att jag var helt död när jag kom hem. Jag la mig i sängen och kollade på TV och somnade, innan kl var 21. Men det var förjävla skönt att sova. 
Och det är precis vad jag ska göra nu.

/ Amanda  


Loomisar

Grillning vid Lillsjön idag. Ett äventyr som hette duga får man lov att säga. Det var intressant bilkörning från Toves håll och jag var lite nervös stundtals. Med all rätt... Men det ordnade sig till slut som tur var. Det var extremt mysigt att sitta på klipphällen och titta ut över vattnet. Sommarkänsla ner i tårna. Vi åt lite knytis med brieost (såklart), digestive, majskolvar, potatissallad, korv, hamburgare, avocado m.m. Nice som fan. Vi drack sarre till (höhö) och juice och ögonblick. Det var massor av söta lommar på sjön, eller två ungar och en vuxen. De sprang på vattnet och jag var säker på att de var ättlingar till Jesus. Adam och Victor badade och slungade sten medan vi andra var aningen mer civiliserade. Simon ringde och smaskade i luren och det var nästan som att han också var där ett tag. Tills Victor abrupt lade på luren i örat på honom och skrattade hånfullt, stackarn, han satt själv i sin korridor och åt korv. Så kan det vara när man har ett så stört schema och en så udda utbildning överhuvudtaget. Då får man sitta i korridoren själv och äta korv när de andra åkt hem på sommarlov.

Lom är ett fint ord. Loomisar ännu bättre. Fast jag tror att jag ska föra in att folk ska kalla mig Lo. Är inte det häftigt?

Hela kvällen kommer i alla fall vara ett mycket positivt försommarminne, det känns liksom på ett annat sätt när vi från klassen träffas, vi kan prata om bra saker som inte icke-naturare förstår. Eller jag gillar bara jargongen vi har lagt oss till med, den behöver inte alltid vara så himla bright. Jag tänker i alla fall nu tillbaka på t.ex. paddlingen, som också är ett sjukt bra minne med dessa människor och är bara så himla optimistisk inför allt. Det är viktigt att omge sig med folk som får en att känna så.

Annars har jag det bra på jobbet igen, det var lite knackigt att orka med ett tag, men nu pallar jag igen. Har börjat med ett skoj projekt som heter EKN och där går det lätt lätt lätt. Fick veta idag av min chef att jag alltid när jag är i Örebro är välkommen att arbeta hos dem. Jag behöver bara ringa så får jag komma dit och jobba direkt. Känns stört bra! Hon är så himla trevlig och lovordade mig verkligen så jag blev helt tagen och var tvungen att gå till köket och hämta en kopp kaffe att styrka mig med.

Aaah det är så underbart allting bara. Fan vad det går bra nu igen. Petter vet vad han snackar om! Oslo kommer blir nice som sagt, vi planerade igår och det är stabilt. Fast vi kom mest på vilka filmer vi ska se med norsk text. Haha det är en bra grej, inte störande alls... Tove är hemma och hon är taggad på Oslo och det är kul. Det är skönt att alla är så överens för det är svårt att planera om alla inte är hundra på att de ska åka med.

Sommaren känns också så himla stabil. Jag kommer att göra massor av roliga saker! Först jobb i och för sig, men det funkar ju bra nu, sedan fira midsommar vilket säkert blir kung, någon gång efter det åka till Stockholm med Agnes och därefter kommer Hultsfred som jag är säker på blir fantastiskt! Efter Hultan sen blir det släktträff och den följande veckan blir det fjällvandring, just ja en provvandring ska in någonstans innan dess också och en provtur till Oslo (shit vad mycket det blev) och efter fjällvandringen åker jag till Turkiet i två veckor där jag och Petter ska ha en egen lägenhet vilket blir chill... Aah nu får jag sommarlovskänslor fast jag inte ska ha så mycket lov ändå. Gah.

/Lo

Sommarjobb

Efter en och en halv veckas ledighet var det inte jätteroligt att dra sig upp till jobbet imorse. Men positiv som jag är så tänkte jag ändå väldigt positivt. Jobb ger pengar, trappspringet är betald motion. Det är ändå ganska skönt att göra något relativt vettigt på dagen och inte bara sova bort tiden. Det är sommar nu, vilket innebär att det strömmar in sommarvikarier = medelåldern sjunker typ 30 år och jag behöver inte lyssna på hur det är att vara småbarnsförälder. Great! Och sommar innebär sköna arbetstider, 8-14. Det känns faktiskt som att man har hela dagen kvar när man kommer hem, brevbärare kan vara ett av de softaste sommarjobben som finns. Hm, det fanns ganska mycket bra saker där, det känns nästan inte jobbigt att behöva gå dit imorn. För nu är det ändå sommarjobb, då är det helt okej.

Efter jobbet åkte jag hem till Lovisa, för att planera lite Oslo. Det känns stabilt faktiskt. Och jag är väldigt taggad på att se Hitta Nemo med norskt tal. Mest för att jag faktiskt aldrig sett själva filmen...

Sen gick jag hem till Andréa. Vi åt M&M's och kollade på Magnus Betners Tal till nationen. Vi såg ju det live förra året men det är värt att kolla på igen. Alltså jag älskar Magnus, han är så kunglig. Han driver verkligen med allt och jag håller verkligen med om allt. Jag ska dock poängtera att jag inte tycker det är okej att driva med hotet mot isbjörnar på det där sättet. Där sjunker han lite i mina ögon, men det är ändå hans grej att driva med allt, så man får väl ha lite överseende, men bara lite. Men som sagt, han är den bästa komikern av de alla! Så är det bara.
Betner skulle jag också kunna tänka mig att heta i efternamn...

Nu fixar jag i ordning ny musik på min mp3, det behövs. Jag blev taggad av all hiphopmusik vi lyssnade på förut. Så jag kör nog på det ett tag nu, det blir bra.

/ You know who

Grönt EU nu

Miljöpartiet gör ett av sina bästa val någonsin och vi är glada! Piratpartiet fick ett mandat och det är också ganska kul. Jag hoppas att de gör något vettigt av det bara, man vet ju typ inte var de står i någon annan fråga... Men miljön är framtiden!! Woho!

Igår insåg vi att Sverige inte direkt var framtiden och kom fram till att en flytt till Danmark skulle vara på sin plats. Sopor. Men vi gillar numera danskarna och jag ska heja på dem om de och inte Sverige går vidare i VM. Fast deras nationalsång är sämst, där är Sveriges så mycket vackrare. Speciellt när jag och mamma sjöng den i köket för fulla muggar. Nationaldagen är en fin högtid, tur att någon hyllar vårt hemland i alla fall.

Idag träffade vi Lina vilket alltid är lika trevligt. Oslo kommer att bli nice, jag gillar att träffa folk som pratar gott om staden, det finns för många som är skeptiska till att flytta dit. Vi är dock extremt optimistiska och jag är stensäker på att det kommer att bli hur bra som helst. Parken med alla sporter lät rolig och skärgård lät ju hur bra som helst. Det är lite pinsamt hur dålig koll jag har på grannhuvudstaden, åter igen brister geografikunskaperna. Det kanske är något jag borde ta tag i?

Annars har denna helg bestått av lagom mycket alkohol, lagom mycket sång och lagom mycket medeltidsmänniskor. Lagom är ett fantastiskt ord som jag blir glad av. Jag träffade min kusin som tog studenten och han var lagom berusad, haha. Han och hans band Dansflickan spelade på mottagningen och han klämde i som tusan på gitarren. Jag insåg att han är en mycket skojig prick när han lägger manken till (och har några fler droppar alkohol i blodet). Vi pratade festivaler och band och artister och insåg på nytt att vi har mycket gemensamt. Hur kan han ha skaffat sig så bra musiksmak på senare år? Det är en gåta... Hur som helst gör det mig väldigt glad.

Maja Malin har också kommit hem och jag träffade henne i fredags vilket var otroligt nice. Hon och Amanda har haft a hell of a time på tågluffen och det glädjer mig. Det är roligt att prata med folk som varit ute och rest för de orkar lyssna på en när man berättar om sina egna äventyr. I like. Och jag tycker också om att prata med resglada människor eftersom man blir så taggad själv på att dra ut och upptäcka fler delar av världen.

/Greenpeace

Fotbollslördag och bakissöndag

Igår var jag i Sköllersta heeela dagen på fotbollscup. Vi spelade 4 matcher, tog 10 poäng, släppte inte in ett enda mål och kom tvåa. Vi fick ännu en fin pokal som står i min hall just nu. Jag funderar på att fixa en hylla som dom kan stå på. För i klubblokalen ska de inte stå inte, jag anser att det är mycket bättre att de står i mitt hem!  

Efter cupen bar det av till Andréa för mat, landskamp och nationaldagsfirande!
Själva hänget var trevligt - som alltid, och maten var väldigt god. Matchen ska vi inte prata om för det här är ju faktiskt en positiv blogg, alltså hör det svenska landslaget och Lasse Lagerbäck inte hemma här inte!
Efter matchen såg vi slutet av Moulin Rouge, så sjukt bra film! Sen drack vi massa alkohol! Jag kände mig ganska onykter där ett tag, men det onyktra sinnet är ett fint sinneslag!!

Efter ca 5 timmars sömn drog vi oss upp ur sängen för att gå till Java och äta frukost med Lina och prata om Oslo. Jag kände mig sjukt bakis, orkade inte anstränga mig och halvsov nästan lite då och då. Inte för att sällskapet var sövande utan för att vodkan tärde. Men jag njöt i alla fall av den goda frukosten. Sån där frukost skulle jag vilja äta varje morgon, för frukost är seriöst det bästa målet på hela dagen. För övrigt är jag väldigt taggad på Oslo, jag tror det kan bli bra det där, såvida jag inte åker till Malmö och lämnar kvar Lovisa själv, haha!

Sen fördrev vi några timmar med att gå på medeltidsmarknad i Wadköping två gånger, sola på en sten, rösta i EU-valet och prata om politik. Vi träffade även Toves väldigt hemliga Tompa. Han verkade trevlig, jag förstår inte varför det ska vara så hemligt, konstig grej..

Jag har även fått mina föräldrar att rösta i EU-valet. Pappa har ju varit helt emot att göra det eftersom han avskyr EU. Men på 10 minuter lyckades jag övertyga honom om att det faktiskt är bra att rösta. Så hela familjen åkte till Lundbyskolan och röstade, där träffade vi även resten av vår släkt boendes i Lundby, så det blev lite av en släktträff, trevligt.
Jag är dock mest nyfiken på vad pappa röstade på, man kan faktiskt aldrig veta med honom...

För övrigt så har jag, imorgon, jobbat ett år i streck på Posten. Jag ger mig själv en eloge och firar genom att gå och lägga mig nu.

/ Postisen

Studenten

FY FAN VAD VI ÄR BRA!
Det sprang man omkring och sjöng för exakt ett år sen. Det är helt sjukt att det redan gått ett år faktiskt. Men jävlar vad bra vi var den dagen, den var helt perfekt och helt kunglig och jag skulle inte vilja ha den på något annat sätt. Det är ett fint minne för livet helt enkelt. Men oj, vilken nostalgisk dag det ändå har varit.

Flängt runt har jag gjort också, i det kallaste junivädret jag någonsin upplevt, känns det som.
Dagen började vid Tullängen för att se när Elias sprang ut. Så fort jag såg honom trängde jag mig fram genom folkmassan och den stora mängden plakat. Jag hängde grodan runt hans hals och reflekterade över hur stilig han var i sina kläder. Väldigt färgglad slips måste jag säga. Han blev väldigt glad för grodan i alla fall =)
Sen åkte jag till Karro, såg när alla glada studenter sprang ut. Sen sprang jag, Andréa och Frida upp till lärarrummet och träffade Kjell-Åke, trevligt!
Sen kollade vi på alla flaken som åkte över staden. Haha, vissas banderoller är så sjukt töntiga.

Sen åkte jag hem till Karin för att fira henne, det var trevligt. Mycket släkt helt enkelt. Hon som satt bredvid mig hade jobbat på Posten i 25 år, gissa vad vi pratade om. Aldrig slipper man jobbet, hårt. Hon visste ju precis vem min pappa är och tyckte att vi inte alls var lika men kom fram till att det nog berodde på hans skägg. Kan vara så..

Kvällen har spenderats hemma hos Jenny på sexparty. En kvinna var där och visade massa sexleksaker, väldigt intressant tillställning må jag säga. Men det var väldigt trevligt, och intressant. Och ja, jag handlade ;)

Nu måste jag sova, Lilla Lithellscupen hela dagen imorgon. Sen blire Sverige - Danmark, patriotiskt överfirande av nationaldagen och alkohol i massor!

/ Foppis


Köksluckesnubbe..

Igår var en dag som hade kunnat vara mycket bättre än vad den var. Men det är bara att ta smällen, bryta ihop och gå vidare. Det brukar min pappa säga i alla fall, smart man.
För smällen tog jag, jag bröt ihop och sen gick jag vidare. Vidare i det här fallet är till Verran och all sprit. Vi söp helt enkelt bort alla sorger. Fast jag vet inte om man har så mycket sorger ändå alltså, den igår var ju faktiskt bara tillfällig. Överlag är jag faktiskt en väldigt lycklig människa som inte har något att klaga på. Så det var lätt att supa bort sorgerna. Men det är ändå trevligt att sitta och dricka alkohol med sina vänner mitt i veckan, väldigt casual.
Vi gick till O'learys och fortsatte drickandet. Där såg jag en skylt med förslag till vilken maträtt man kunde beställa - Baby back ribs. Och seriöst, om det var det enda köttalternativet som fanns så skulle jag lätt bli vegetarian. För baby back ribs känns inte okej att äta, faktiskt.

Sen snurrade det, haha. Sjukt mycket. Så jag och Michelle la oss på gräset mellan vägarna på HKA i väntan på bussen. Det var väldigt skönt, det slutade snurra iaf! Det var skönt.

Idag har jag varit på stan i regnet för att köpa studenpresenter. Det var för mycket folk för att staden skulle vara okej. Men jag köpte en stor groda som jag ska hänga runt halsen på Elias iallafall, den är jättesöt haha. Och så har jag pärlat till Karin, väldigt personligt. Det blir bra.
Sen hade småtjejerna match på Rosta Gärde mot KIF. I halvlek stod det 0-0, jag skällde som ett djur på dom och kallade dom oförskämda och sa att jag skulle gå hem om dom inte skärpte sig. Matchen slutade 6-0 till oss. Det hjälpte tydligen att bli förbannad, hehe. Men en till vinst inkasserad och vi är stadiga serieledare! Fint.

Just nu sitter jag och är väldigt fascinerad. Mina föräldrar har fått för sig att något i varje rum ska göras om tydligen, så nu ska vi byta köksluckor. Just nu befinner sig en man från Härjedalskök i vårat kök. Han har varit här i tre timmar och pratat om köksluckor. Jag har lyssnat i omgångar, och blir helt enkelt fascinerad över att en människa kan brinna så mycket för köksluckor. Jag blir inte bara fascinerad, utan även avundsjuk. Och tänker att jag också vill bli så i mitt framtida yrkesliv. Det är intressant.
Klockan är 23 och jag undrar om köksluckesnubben kommer åka hem idag, han babblar fortfarande, minst lika intensivt som i början. Crazy!

/ A

Fort Europa

Det är mycket att göra hela tiden så det är faktiskt svårt att hinna med bloggen. Jag avundas Amanda som alltid verkar hinna med allting. Hon har ändå mycket längre att transportera sig till platser eftersom hon bor i förorten... (Hehe.) Bra gjort.

Jag har många guldkorn i bakhuvudet faktiskt, lördagen har jag i och för sig redan berättat en del om, men den var mycket trevlig kan jag bara få pointera på nytt. Söndagen var lite för mycket en bakisdag men helt okej. Vi tränade innebandy och det var en stor fail men efter det låg jag och sov lite och gick till mormor för att äta mors dag-middag. Det var väldigt god mat och jag blev genast på bättre humör också. Mat är ett stort betydande guldkorn i mitt liv.


Denna vecka har varit rätt seg. Fast det var kul igår när vi var ute och söp bort våra sorger, haha. Jag insåg väldigt snabbt att det var lätt gjort, så många sorger belastas jag ändå inte av. Tur det. Eller kanske inte bara tur, man blir väl lycklig av en anledning… Jag vill tro att jag har byggt upp något bra för mig själv, det är också en uppfriskande tanke, att jag skapar min egen välgång och lycka.


Jag kollar på EU-parlamentsvalsdebatten. Långt ord. Det är kul, det finns många olika taktiker. Vissa hoppar bara på andra och har attityden ”ni tycker ju helt cp era idioter” (t.ex. Gunnar Hökmark, M), vissa pratar bara utifrån sig själva och berättar om sig personligen (t.ex. Ella Bohlin, Kd) och vissa drar det ännu längre och tycker helt tvärtom mot moderpartiet (Marita Ulvskog, S). Det är fascinerande hur en del politiker inte fokuserar på det som det de är anställda för att göra. Politiker är fortfarande ett yrke, det glömmer de ibland. Men jag följer valet med spänning.


/Den engagerade medborgaren


Godkänd dag!

Morgonen började bra, med ett godkänt teoriprov! Jag fick ett poäng mer än vad man behövde för att bli godkänd. Det slår aldrig fel när jag gör prov, oavsett vad det är för prov eller hur mycket jag pluggar. Jag klarar mig oftast alltid precis för att bli godkänd. Men så länge man blir godkänd så spelar det ju ingen roll med hur mycket, eller hur? Jaja, one step closer helt enkelt..snart uppkörning. Det kan gå precis hur som helst..förhoppningsvis bra.

Sen har jag varit på gymmet och byggt muskler och druckit den läskiga måltidsersättningen - på tal om den, den blir godare för varje gång man dricker den, i början var den mest blaskig men nu är den helt okej och den mättar faktiskt, tro det eller ej. Det är faktiskt lite som att dricka utspädd milkshake.
Sen tränade jag småbarnen, det var svinkallt och jag hade mössa på mig, den 2 juni liksom. Helt okej. På den fronten är det mycket den här veckan, match på torsdag och cup på lördag - vi går för vinst!

Jag har precis kollat på Vi hade i alla fall tur med vädret igen. Jag gillar den första filmen, men den här var mycket bättre. Det var lite mer igenkänning, speciellt med tanke på husbilen. Haha, jag kan se mina föräldrar framför mig om typ 10 år i en husvagn i Lappland - det skulle kunna bli lite som i filmen. Men en film med ingredienser som en onykter Jacob Ericksson som förklarar hur ett bibliotek är uppbyggt, en lös råtta i husbilen som gnager sönder allt, en Johan Glans i rollen som familjefader i en sjuk familj och en hyperaktiv pojkvän kan ju inte annat än bli bra. För att vara svensk är den faktiskt bra! Men jag gillar campingfilmer, man borde campa oftare - jag ska nog köpa en husbil när jag vinner på Triss.

/A
 

Jag ska ta min boll och gå till fotbollsplanen

Dagen har spenderats med plugg på körskolan, gymmet och ett gigantiskt intag av vatten. Minst 5 liter...

Kvällen har spenderats på en fotbollsplan i Almby. Jag gillar verkligen att spela fotboll när det inte är på dödligt allvar, som det typ alltid var när man spelade i ett lag. Det kändes ofta så iaf. Så det var kul, och jag gjorde hattrick i första matchen. Yey! hehe. Nästa gång fåre bli beachvolley, för det är faktiskt inte lika jobbigt när det är så här varmt. Det är lite mer chill liksom.

Sen gick vi till MAX och åt mat - för mat behöver man när man har sportat.

Det blir inte så mycket mer än såhär - för nu måste jag sova så jag inte försover mig imorn bitti, det kan bli jobbigt.

/A

RSS 2.0