Hej igen!

Nu har det blivit sådär igen, för mycket att göra och ingen tid alls till bloggen.

Så det mesta rullar på som vanligt faktiskt. Senast jag skrev hade jag klarat tentan och tragglade på om ipadens vara eller inte vara. Och eftersom jag sitter och skriver på ipaden så är det ju uppenbarligen så att det blev en. Jag är väldigt nöjd och den gör livet lättare. Jag är otroligt oteknisk men jag är prylgalen och det känns helt rätt. Jag är väldigt nöjd med mitt val!
Jag har även hunnit vara på Bodaborg med min klass. Jag, Sara, Emelie och Therese utgjorde ett väldigt bra lag och klarade hela 21 stycken stämplar. Det är fan helt sjukt, så många har jag aldrig lyckats klara och jag är fan imponerad. Men fan vad kul det är på det där stället alltså! Helt sinnessjukt! Jag hade en riktigt bra dag och sen hade jag blåmärken och träningsvärk i en vecka! Väldigt värt.
Skolan har mest bjudit på grupparbete och några extremt tråkiga seminarier. Men det är snart sommarlov så det känns väldigt chill! Ett seminarium, en hemtenta och en projektredovisning kvar sen är det 10 veckor på posten som gäller och sen börjar praktiken, helt galet!
På tal om praktiken så gjordes det valet i helgen som var. Är lite missnöjd med det magra utbud som fanns att välja på, men vi får reda på imorgon hur det har gått och vilken plats man får, om man nu får någon...
Slutligen vill jag passa på att säga stort Grattis till Verran och Oscar som imorse blev föräldrar till världens sötaste lilla pojke! Stort! :)
På lördag drar jag till Uppsala för en fyra dagar lång visit och förutom att träffa väldigt saknade vänner så ska ju Valborg firas! Blir awesome! :)
Ciao!

Yes Yes Yes!

JAG KLARADE TENTAN!

Så jäkla gött, resultatet kom ut igår och det är alltid med en klump i magen som man går in på studentforum för att kolla hur det har gått. Men fan vad nice det är när det står ett G där!

Man var tvungen att få 10 poäng för att klara godkänt och jag lyckades skrapa ihop hela 11,5 poäng. Alldeles lagom tycker jag! Så nu är jag officielt halv socionom, känns mycket bra! :)

Nu är det ju såhär också - jag är otroligt skoltrött och har varit det hela den här terminen. Så för att motivera mig till den här tentan så sa jag att jag skulle köpa mig en Ipad om jag klarade tentan. Och ja, jag klarade ju tentan så nu ska jag alltså köpa mig en Ipad! Känns nice och aningen dyrt också för den delen. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha den till rent praktiskt, men det är ju kul att ha en kan jag tänka mig.
Men jag tänker att jag ändå inte är så värst insatt och ganska tekniskt okunnig, så då tänker jag att jag kanske inte behöver kosta på mig den nyaste modellen och istället nöja mig med en Ipad2. Men jag vet inte, det är ett svårt beslut...haha. En Ipad blir det i alla fall, för jag klarade ju tentan! :)


Kurslitteratur...

Om jag någon gång skriver en bok (vilket skulle vara kul att göra någon gång) så ska den vara så intressant och tilldragande att den aldrig skulle kunna hamna på en kurslitteraturlista överhuvudtaget...

Men varför är det såhär? Att all kurslitteratur är så jäkla tråkig, vi har speciellt en bok nu som är så tråkig att man blir på dåligt humör av att bara öppna den...

Det gör det inte mer motiverat att plugga i alla fall..

Men så håller jag ju på med årets drygaste uppgift också, den vill liksom aldrig aldrig aldrig ta slut!

Hammarby - Passion oavsett division!



Idag var det premiär för Hammarby i Superettan! Sista premiären på Söderstadion, 12000 på läktaren - lär ha varit en grym stämning!
Matchen visades på TV, hann dock bara se första 25 minutrarna eftersom att det krockade med tjejernas träning (för övrigt en ganska kall och blöt träning, dock på gräs, det var nice!)
Men jag hann se Sebastian Bojassens 1-0 mål, som även blev matchens enda! Gött med vinst i första matchen, speciellt som det var mot ex-allsvenska Halmstad.
Grymt med en bra början i superettan såklart, men det gäller att hålla i nu och fortsätta vinna. Pappa påpekade så snällt att Hammarby vann första matchen förra säsongen också och vi såg ju hur det hela slutade.


På tal om fotboll så har det ju varit väldigt mycket "domarskandaler" den senaste tiden. Häromdagen blev fel spelare i Djurgården utvisad och det ska ju bara inte få hända och idag fick Göteborg en väldigt felaktig dömd straff mot sig. Sen har vi ju den ständiga diskussionen om Barcelona och domare, men det är lite uttjatat tycker jag - dock väldigt befogad kritik enligt mig. Men det  jag vill komma till är att det som hänt de senaste dagarna inte ska få hända, men domare är bara människor dom också och dom gör väldigt väldigt ofta ett förjävla bra jobb men det är dags för de där högt uppsatta pamparna att inse att det krävs förändring, för ett felaktigt domslut ska inte få avgöra matcher, så är det bara...

Game of Thrones



Istället för att spendera gårdagen med att plugga (vilket jag antagligen borde ha gjort men som jag är väldigt bra på att skjuta upp hela tiden) så kollade jag på 8 avsnitt av Game of Thrones. I princip hela första säsongen alltså.

Det är ju en väldigt hypad serie känns det som, och jag kan väl förstå det till viss del, den är faktiskt rätt bra. Verkligen inte min stil. Min stil är ju mer One Tree Hill och Beverly Hills 90210. Game of Thrones är ju verkligen raka motsatsen, haha. Men det är ju som vanligt en serie full med intriger och det är ju alltid spännande!

För er som inte vet vad den handlar om så är det väldigt svårt att förklara faktiskt. Jag tänker nog inte ens ge mig in på att försöka förklara, jag säger som alla andra: Se det..!


Förresten, Glad Påsk på er! Hoppas att ni haft en trevlig påskafton med mycket ägg och godis! Själv har jag spenderat den med halva tjocka släkten hos farmor och farfar och så har jag fått ett påskägg med kinderägg i! Perfekt ju :)


One Tree Hill och Titanic!

Idag har varit en bra dag!

Den började 6.30 imorse när jag vaknade och var oförklarligt pigg. Jag funderade på att försöka somna om men sen kom jag på en bättre idé, nämligen att kolla på det absolut sista avsnittet av One Tree Hill som sändes i USA igår och som blev tillgängligt i Sverige någon gång inatt.



Det var ett fint slut, precis som man vill att en serie ska sluta, jag är nöjd. Men det är skumt att det är slut liksom. Jag har följt serien sen jag gick i typ åttan och nu är den slut. Man lever ju liksom lite på att vänta på att nästa avsnitt ska komma, men nu kommer det inget mer. Lite förlustkris över det hela, måste nog kolla genom serien en gång till. Kanske ska börja köpa boxarna.

Sen åkte jag och jobbade i några timmar, rätt så chill. Inga trappor idag, som tur är. Träningsvärken från trappspringet häromdagen tar kål på mig, vaderna är som stenklumpar. Så jag körde lite bil istället, mycket skönare ;)

Kvällen har jag spenderat på SF:



Världens bästa film! Den blir ännu bättre på bio, helt galet fantastiskt!
Leonardo DiCaprio är världens bästa (och snyggaste) skådespelare och allt är bara så himla bra!
3D-effekterna var tyvärr inte så mycket att hurra över, men det är dom ju nästan aldrig så.

En reflektion kring det här med 3D och glasögonen som man måste ha på sig är att det inte blir så himla bra när ögonen fylls av tårar (vilket alltid händer när man ser på Titanic). För då blir det verkligen jättesuddigt! Det blir som flera dimensioner av suddighet och så tar man av sig glajjerna för att torka bort alla tårar och då är det ju lika suddigt. (Dagens I-landsproblem, ey?)

Nu ska jag kolla på Game of Thrones och se om jag förstår något av det (går lite sådär alltså..)

Ciao


Livets mening

Yes, då har en ny delkurs dragit igång i skolan. Det är nästan samma som första delkursen, fast då läste vi på individnivå och nu är det på strukturell nivå. Det är rätt chill, men fortfarande mycket att läsa och skriva. Ska väl ta tag i det där någon dag, antagligen dagen innan allt ska in, som vanligt alltså.

Det händer inte så mycket annars faktiskt. Jag jobbade igår, första gången på ett bra tag. Fick den angenäma uppgiften att dela ut biltema-kataloger i Baronbacken, 50 trappuppgångar - check! Idag har jag sådan sinnessjuk träningsvärk i mina vader, varje steg är en ansträngning, fast det finns ju ingen smärta så ;)

Imorgon kväll ska jag se Titanic, på bio, i 3D. Kommer bli så jäkla epic och jag är så otroligt taggad! Jag hoppas verkligen att dom har fått till bra effekter, men egentligen är det bara coolt att se den på bio, världens bästa film liksom!




JUST, livet fick sig ju en mening häromdagen, i lördags närmare bestämt! Djurgården åkte ur Elitserien, så jäkla gött! Det var på tiden att de fick känna på hur det känns att åka ur högsta serien. Ja, så jäkla gött.
På måndag drar Superettan igång för Hammarby och det här är fan säsongen som ska ta oss tillbaka till eliten. Så är det bara!

RSS 2.0