Färger och(i) en vind

Det bästa som hände mig idag var en underbar medelålders kvinna som, när jag stod och väntade vid ett övergångsställe på väg till jobbet med mitt vanliga tjuriga morgonhumör, vände sig om med cykeln och sade: "jag måste bara påpeka vilken härlig blå färg du har på din jacka! Härlig!"

Bara sådär liksom, en sådan glädjespridare! Jag var på gott humör hela dagen sen. Tänk att nåt så litet kan göra så mycket! Dessutom är jackan en gammal, alldeles otäckt klarblå Peak-jacka jag fick när jag fyllde tolv. Men uppenbarligen är den åter in style. Och inte alls otäck.

En till positiv och trevlig tanke som slog mig idag var att vinden, som hade tilltagit enormt i styrka sedan igår, var en vårvind. Det kändes! Jag gick runt utomhus och låtsades att jag var Pocahontas och sjöng "Färger i en vind" tyst för mig själv. Eller ganska högt där mot slutet... Men det var otroligt vackert och sen när har Pocahontas brytt sig om grannarna!? Eller ens haft några för den delen...

Idag kom även Little Big Planet på posten, vårt första PS3-spel! Jag och syster testade det ikväll och det var fantastiskt! Något att se fram emot ensamma nätter. Vilket jag menar på ett positivt sätt!

Mors! /L, the one and only

Veckans höjdpunkt...

Veckan fortsätter minst lika bra som den började för...

...JAG HAR BOKAT UPPKÖRNING!!!
Yes, jag känner verkligen att körkortet är på gång, det är visserligen ett tag kvar till den bokade tiden men så här nära körkortet har jag aldrig varit!!

För övrigt så har småbarnsträningarna blivit mycket roligare, väldigt mycket faktiskt. Jag tror mest det beror på att jag vet att jag ska sluta som tränare i höst och lämna dom liksom. Det senaste året har jag verkligen tappat motivationen för att vara tränare - men som sagt har det blivit najs igen. Det känns som att jag värdesätter varenda minut av träningarna. Och dom börjar komma in i en otroligt rolig ålder - det tisslas och tasslas om pojkvänner hit och dit och det är väldigt roligt!
Tisdagskvällar är nuförtiden veckans höjdpunkt - jag gillar verkligen den totala vändningen.

/ A

Djurriket berrikar..

Jag får lov  att hålla med Lovisa angående hela den här måndagsgrejen. Måndagar är veckans värsta och jobbigaste dag...således ännu större anledning att hitta de små glädjeämnena..!

Denna måndag började med att jag blev väckt 05.30. Men jag blev inte väckt av den förfärliga väckarklockan som vanligtvis fortsatt ringer i öronen när man anländer till jobbet, inte heller av nerspringande föräldrar som tror att man försovit sig och inte heller av grannens slamrande och smällande i dörrar. Nej, jag blev väckt av något så otroligt bra som fågelkvitter, så kvittrande och livligt och glatt att man var helt pigg när man vaknade! (Nu kan ju visserligen 05.30 låta jobbigt tidigt att bli väckt av fåglar, men klockan stod ju på 05.40 så)

Jag fick även sällskap på brevbärarturen idag, av en katt! När jag kom ut ur trappuppgång nr 65 hittade jag en katt i min moped, som hade kilat in sig mellan två reklambuntar - det såg väldigt skönt ut. Jag lät katten ligga kvar och hade någon att prata med mellan de resterande uppgångarna, vilket var väldigt trevligt, för man tröttnar lätt på sig själv. Och varje gång jag trampade ner gasen kollade katten uppmärksamt och alltid lika häpet upp på mig.

Alltså har djurriket berrikat min dag till den allra bästa måndagen!

En bra början på veckan kan bara leda till en fortsatt bra vecka!

Jusste, för att komma till det här aprilskämtet som Lovisa pratade om så vet jag att det kommer bli det bästa på hela veckan! Vi ska lura vår vän Andréa att vi alla andra är bjudna på 20-årsfest hos Mehnaz, som har skickat ut inbjudningar via post till oss alla. Men Andréa vet ju uppenbarligen ingenting om detta så hon kommer ju tro att hon är den enda som inte är bjuden. Vi kommer att spä på det hela med att prata om hur vi ska klä oss då det är 90tals tema, hur bra den här enastående hemmafesten kommer att bli och helt enkelt hur sjukt jävla taggade vi är. Sen spär vi på det mer och mer tills hon förhoppningsvis kommer på vilken dag det är och vilka luriga människor vi är...
Så April April jag kan lura dig precis vart jag vill..!

Nu känner jag verkligen att "tävlingen" is on!

/ Amanda

Måndagstristess my ass

Ny vecka. Måndag liksom. Bara det kan göra att mungiporna går i botten och att livet bara känns... så tungt. Därför är det den här dagen extra viktigt att se positiva saker med tillvaron. Jag, Lovisa, har flera på lager, så ingen behöver oroa sig.

För det första har snön redan totalt försvunnit, idag var det som att det helgens bakslag aldrig hände. Gruset åkte fram igen och pulkorna åkte tillbaka till förrådet. Åter igen kom hoppet. Hoppet om en ljusare framtid med soligare levnadsvillkor. Vilket för mig till positiv sak nummer två: sommartiden.

Man kan tro att framflyttning av timvisaren är en dålig grej, att man blir trött och slö m.m., men ack så fel man har då. Okej att man får sova mindre och att man måste gå och lägga sig tidigare (inte ultimat för den kvällsmänniska jag är), men det blir ju så mycket ljusare..! Idag när jag gick ut med hunden vid halv sex var det fortfarande otroligt ljust. Och mörkret föll inte på flera timmar (en timme i alla fall? Två?). Det gav också upphov till enorma vårkänslor.

Den tredje positiva saken som inträffade idag (jag vet, det är fortfarande inte över!) var på jobbet. Det gick amazingly well fast det var måndag då alla brukar vara sjukt sura! Jag fick fem(!) leads på en enda dag och Calle kallade mig grym. Stolt som en tupp arbetade jag nio timmar istället för åtta, bara för att jag hade ett sånt flyt, vilket resulterar i nöjd chef och sluta tidigt imorgon. Ojojoj, säger jag bara.

Man kan helt enkelt bara konstatera att jag inleder "tävlingen" på ett storstilat sätt. /Lovisa.

PS. Måste lägga till en sak, det aprilskämt vi kom på när vi hängde på Grodan är också ett glimmande guldkorn för idag. Men det kan Amanda få berätta om. DS.

Det gäller att se det positiva...

Exakt så är det och det är precis vad detta handlar om, att jag (Amanda) och Lovisa ska se det positiva. Istället för att hela tiden se det negativa i det vardagliga och jobbiga, vilket också är det enklaste, så ska vi anstränga oss för att hitta det positiva i vardagen, det som gjorde dagen värd! Awesome! (Och eftersom att detta omnämns med namnet tävling så kan det här bli bra - eftersom båda hatar och förlora och inte vill uppleva personliga misslyckanden) Kör hårt!Idag övningskörde jag, det gick otroligt bra och jag parkerade till och med rakt! För övrigt är dock folk helt crazy i trafiken, det här med att kolla åt båda hållen innan man kör ut eller att blinka när man ska svänga? Nej nej..
Jag ska i alla fall bli en bra bilförare när jag väl för körkortet...och bra bilförare är positivt!

När jag senare på dagen kollade ut genom mitt fönster, såg jag en grön växt och en blå himmel med skära inslag och enstaka moln på himlen. Det kändes som en ljummen sommarkväll som börjar ta slut och man sitter vid en eld och grillar marshmallows med vänner. Det gillar vi!

Imorgon är det ny vecka - nya positiva saker att se!

AmandaLovisa (fast tvärtom)


RSS 2.0