YEAH

Innebandyträningen imorse var intressant, med tanke på att vi var fyra stycken och två av oss var bakis - den ena lite mer än den andra. Men vi körde några matcher och ansåg sen att det fick vara den sista innebandyträningen. Hädanefter blir det beachvolley - det är lite mer av en sommarsport faktiskt.

Efter den faktiskt ganska jobbiga innebandyn så tänkte jag att jag ändå kunde ta gymmet när jag ändå höll på, så det blev en timmes gym också. Mina ben är helt döda nu, men det är säkert värt det. Ja, det är faktiskt värt det.

Efter en mycket god morsdagmiddag med tårta till efterrätt åkte jag först och kollade på Eker - Norrstrand i damtvåan. Jag räddade en hund från att få en fotboll i huvudet. Ägaren blev väldigt glad och tackade mig många gånger.

Sen åkte jag upp på staden för att träffa Kajsa, Tove, Michelle och Andréa. Vi hängde i Stadsparken där det var Yeah-festivalen. Det var helt okej musik och jag träffade lite folk jag känner. Så det var trevligt. Elias lyfte upp mig och slängde mig i en buske - jag har fortfarande barr typ överallt. Men man ska inte klaga på nära-naturen-upplevelser.

Nu ska jag göra några webbtest och sen sova. Ledig hela veckan, great!

/A

Sommar och näsbränna!

Nu har jag missat att blogga i två dagar, men det är fullt upp hela tiden. Då är det inte lätt att hinna med, men samtidigt, ju mer man gör - desto fler guldkorn!

I torsdags hade jag min, förhoppningsvis, sista körlektion någonsin. Min körlärare var väldigt nöjd och sa att om jag körde så på uppkörningen så är körkortet mitt. Me like!

Igår spelade vi minigolf på Gustavsviks äventyrsgolf, vi var sju stycken och det tog sjukt lång tid - men det var väldigt rolig. Och minigolf är en sport (?) som man alltid är väldigt ojämn i. Men det är väldigt kul, man borde spela det oftare. Jag slutade fyra men var ändå nöjd - så länge jag inte kommer sist så är det liksom okej. 


Idag har varit en dag fylld av guldkorn! Det började i Hovsta, där det var seriefinal i F11 norra. Hovsta - Eker. Det är alltid hårda matcher, och det är i princip kämpaglöden som avgör. Idag hade vi den, vi vände 2-1 underläge till vinst med 3-2. Jag var så himla nöjd och glad och alldeles till mig. Det var så jävla skönt!

Sen picknickade jag, Lovisa, Michelle och Verran vid kanotis. Det var baguetter, ost, kex, vindruvor, jordgubbar och melon - väldigt gott helt enkelt. Efter två timmar gav Michelle och Verran upp och begav sig mot nya äventyr. Jag och Lovisa uthärdade två timmar till i den stekande värmen. Till slut var det så varmt att man hade kunnat steka ägg på våra armar. Men jag ska inte klaga på värmen - för den är najs! Dock har jag nog bränt mig på näsan..

Till slut drog vi oss upp, åkte och handlade och sen grillade vi vid Naturens hus med Andréa, Andreas, Sanna och Christoffer. Det var väldigt trevligt. Sen när myggen tog över åkte vi hem till Lovisa istället och fortsatte drickandet. Vi skrämde upp varandra med massa läskiga historier. Fast vissa kan jag ändå tycka är intressant. Även fast jag är extremt mörkrädd så får jag ändå inte för mig att det ligger någon udner mnín säng eller att någon står i min garderob. (Detta sagt samtidigt som jag kollar på Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren. Haha, bra film!)

Det har varit en väldigt skön lördag och jag håller med Lovisa, det har verkligen känts som en riktig sommarlovsdag! Fint! Och jag njuter till 100%, för mitt liv skulle inte kunna vara bättre!

Det onyktra sinnet är förövrigt väldigt fantastiskt. Jag blir positiv till allt och vad som än händer är bra. Och jag blev väldigt glad över det Lovisa skrev, och jag kan inte annat än säga desamma. Jag är så fantastiskt glad över att vi är vänner, jag vet inte vad jag skulle göra utan dig! Jag älskar dig också, och det kommer bli så sjukt roligt att bo ihop! Jag ser verkligen fram emot det.

Träning imorn, jag är taggad som tusan! Kör hårt.

För övrigt hittade jag nyss ett ställe på mitt rum där min mobil alltid har täckning! Fantastiskt! På den högra ryggsoffkuddskanten. Wonderbar!

/ A, livsnjutaren

Sommarlovslördag

Tjo. Det blev ingen resa den här helgen. Men jag är glad ändå. Idag har vi haft värsta sommarlovsdan som började med picknick vid kanotföreningen med jordgubbar, melon och vitlöksbaguette. Det var nice. Först var vi Verris, Michelle, Amanda och jag men det var bara jag och Amanda som uthärdade hettan till slut. Vi låg där i solen från halv två till halv sex. Vi hann ganska mycket, vi solade (såklart), spelade bullshit, åt massor av baguette och frukt och yoghurt och lyssnade på bra musik på Amandas mp3.

Nu sitter jag själv på golvet i hallen och skriver och lyssnar på Spotify. Ikväll grillade vi i Vattenparken och sen drog vi hem till mig och satt vid köksbordet och drack och berättade otäcka historier. Det var trevligt, förutom historierna. Jag dras med väldigt mycket, men sen blir jag lite skraj efteråt. Hade väldigt gärna haft Amanda kvar, men Sanna och Kristoffer hade ju bil så det hade varit extremt själviskt av mig att hålla kvar henne. Nu känner jag mig dock lite ensam. Hoppas Petter kommer hit snart.

Det var kul att hänga med folket, det var lite otippat med dessa människor tillsammans hos mig liksom, men jag gillart! Och Amanda, jag måste bara (i mitt emotionella berusade tillstånd ensam på golvet i hallen) säga att jag är så sjukt glad över att vi är vänner. Jag älskar dig verkligen. Det kommer bli kungen när vi bor tillsammans! Fy fan vad kul vi kommer ha.

Det roligaste idag var ändå miljöpartisten som kom och knackade på och delade ut broschyrer inför valet. Han var så söt och stereotyp! Det var liksom en liten gubbe som hade hängslen där han satt pins med "Nej till atomkraft" på. Så gulligt. Och han var väldigt försynt. Verkligen tvärtemot moderaten som kom hit för någon vecka sedan och pratade som ett vattenfall om alla fördelar med att vara med i Moderaterna. Jag gillar den här lilla försynta bäst måste jag säga.'

Imorrn är det träning och jag förväntas vara där. Det kommer att bli bra. Jag kommer vara lagom pigg imorrn bitti. Men jag lovar att jag ska kämpa upp!

/ Den bestusade...

Afrikansk trumma och vin

Tjoho! Det här har börjat bli Amandas blogg ju.. Men men, jag har så mycket att göra! Crazy!

Jag var på gymmet nu ikväll, det kändes bra. jag var full av endorfiner efteråt. Sjöng norska schlagerlåten hela vägen hem. Eller jag började redan på gymmet. Där träffade vi Elias Bluehair. Han är alltid där, I'm impressed. Han lärde mig texten så nu finns det inget stopp. Haha stackars alla mina nära och kära säger jag bara. Jag gillar den låten nu.

Jag har fått Sing Star: Svenska Stjärnor. Det är grymma låtar med. Typ Det går bra nu och My Cool liksom. Jag är astaggad!

Champions League-finalen var för övrigt lite av en besvikelse tycker jag, hade hoppats på lite mer spänning... Men men, Barcelona vann ju och det var nice som fan! Jag blev uppriktigt glad när de gjorde första målet, trodde inte att jag brydde mig så mycket faktiskt.

I helgen ska det bli asbra väder och det är soft. Vi ska grilla på lördag och dricka vin. Fastän vi ska ha ett mycket mer nyttigt liv behöver man lite vin ibland. Det kan till och med vara bra för kroppen ju. Det säger alla som bor kring medelhavet. Och i Frankrike. Och säkert på många fler ställen.

Imorgon ska jag til Marcus på födelsedagsfest. Trävligt. Ska möta Petter och Sölle på stan för att köpa en present. Det kan bli intressant. Oskar ska handla på systemet för första gången! Coolt. Hoppas att jag inte behöver visa leg den här gången heller så jag framstår som lite erfaren, haha.

Pappa kom hem från Ghana idag och hade med sig massa afrikanska färgglada små presenter till oss. Det var kul, jag har numera en liten väska, en stor väska, två armband, ett halsband och en träsnidad sköldpadda från Ghanis. Jag känner mig internationell. Agnes fick det coolaste av allt, hon fyllde ju år och i present hade pappa köpt med sig en jättestor handgjord trumma! Den har till och med hennes namn ingraverat. Den ser både häftig ut och har ett häftigt ljud. Vi har trummat hela kvällen. Eller ganska länge efter maten i alla fall. Ballt. Snart undrar väl grannarna dock, haha. Men den är värd att få grannarna tjuriga för, så cool är den.

/Afrikanen

Forza Barca!

Barcelona vann Champions Leauge!! Så jävla gött! Dagens guldkorn, lätt! Dom är så stört bra, det är alltid 90 minuters fotbollsunderhållning när dom spelar, så sjukt bra!  För övrigt är det rätt åt Man U att dom inte vann, snacka om dålig dag på jobbet för alla i det laget. Undrar hur länge Sir Alex får vara kvar som tränare - pension snart?

Nu ska jag vara ledig i elva dagar, så sjukt skönt - och välbehövligt. Under dessa dagar planerar jag att träna mycket, göra teoriprov, ta körkort, ge blod och göra en resa. Dock är resmålet inte bestämt än, men det känns som att vad som helst är najs, bara få komma bort från det gamla vanliga. T.o.m. Borås skulle vara uppiggande ;-)

/ A

Det nya livet..

Idag gick startskottet för mitt nya liv i åtminstone tre månader framöver. Vilket innebär:
- Extremt mycket träning
- Ingen dricka
- Inget godis
- Så lite alkohol som det bara är möjligt att inta (ingen alkohol skulle kännas falskt, med tanke på att t.ex. hultsfred inträffar under denna tid)
- Massa frukt, möjligtvis lite grönsaker
- Och lite mer träning på det

Jag är faktiskt väldigt taggad på mitt nya liv, jag tror det kan bli bra.
Speciellt efter dagens gympass, det var väldigt skönt att gymma faktiskt. Jag hade glömt bort hur bra man känner sig efteråt. Jag har ju faktiskt inte gymmat sen i typ oktober. Jag väljer att kalla det för en liten svacka.
Jag har helt enkelt en väldigt positiv inställning till det här. Jag har mina målsättningar, upp till bevis i slutet av augusti.

Jag har lyssnat massa på Laakso nu ikväll, och av en slump råkade jag trycka igång Second Winter, det är ju typ deras bästa låt! Jag hade totalt glömt bort den. Det var den absolut första låten jag hörde med Laakso, så sjukt bra! Det är Jossefins förtjänst att jag lyssnar på dom, första gången vi ens pratade med varandra var när jag av någon anledning följde med henne för att köpa en skiva med dom. Och jag berättade att Backstreet Boys var mina idoler, hon tyckte det var coolt - början på en fin vänskap!
På tal om Jossefin måste jag styra upp en resa till Sthlm snart och kolla på en högvakt, jag får försöka pussla ihop det där.

Nu ska jag sova väldigt gott efter dagens all träning och telepatera all min kärlek till J, det kan nog behövas.

/ A

Barndomsminnen

Plastmodellsbygget går vidare, väldigt sakta men säkert. Om det är pillrigt att måla så är det ännu mer pillrigt att limma. Jag råkade limma ihop min tumme med pekfinger nyss, på något underligt sätt, jag insåg inte att jag ens satt och tryckte ihop fingrarna. Haha, lim kan vara kul ibland..

Kvällen har jag spenderat på norr hemma hos Andréa, vi har kollat på  Lejonkungen II och ätit chips med smaken av havssalt och gräddfil - intressant smak. För övrigt är Lejonkungen II väldigt bra, det är den enda disneytvåan som faktiskt är okej. Jag såg någon annan tvåa någon gång, jag kommer inte ihåg vilken - jag har turligt nog lyckats förtränga det, och den tvåan förstörde hela ettan. Allting blev så fel. Men som tur är så är som sagt Lejonkungen II bra, det är lite Romeo och Julia över den, jag gillart. Vi kollade även på Yogi Bear, typ världens bästa barnprogram, jag älskade det när jag var liten. En björn med slips och hatt som gör livet surt för parkvakt Smith - det kan inte bli så mycket bättre. Fina barndomsminnen helt enkelt.

Det blir inget Oslo i helgen, det är ju tråkigt - men det positiva är att jag hinner plugga mycket mer teori än vad jag hade hunnit om vi åkt.

/ A

Kalle & Hobbe & Hang Hai

Positiva saker nu. Hm. Fyrtio graders feber är inte särskilt positivt. Det var min tillvaro till stor del den här helgen. Jag låg däckad. Något positivt över det hela var det direkt inte, utom möjligen att jag fick Kalle & Hobbe av Agnes att läsa. De är ju så underbara. Kalle & Hobbe och Nemi är nog mina favoritserier. De är stört kul och träffande! Jag känner igen mig i båda.

En sak som dock var extremt glad och upplyftande var trippen vi tog till Gbg i torsdags, vi gick nämligen på Liseberg och gjorde av med alla våra pengar på grillad panini, Ben&Jerry's, karuseller och chokladhjul. Jag vann 2000 g Geisha första gången jag spelade! Det var lycka! Hang Hai, den nya åkattraktionen var också lycka, den var stört kul och jag trodde att jag skulle ramla av. Jag gillar sådana adrenalinkickar, kan inte få nog av dem. Som fallskärmshoppningen var det, fast kanske lite mer mesigt. Fallskärmshoppningen var det mest ultimata jag någonsin gjort så hur kan jag egentligen jämföra något med den? Hm, jag tar tillbaka det där med att Hang Hai var som den. Men min nya favorit på Liseberg får den i alla fall bli!

Igår kväll var det Filip och Fredrik igen och de blir bättre och bättre i talk show-rollerna tycker jag. Nu var jag riktigt impad.

Skolarbete..

Idag var det bara jag och Elias på innebandyträningen, tyvärr så blir det inte så mycket innebandy på två. Vi stod mest och sköt på varandra, jag tror att han fick mycket ondare än vad jag fick, haha.
När han berättade hur mycket skolarbeten han har kvar att göra innan studenten så blev jag plötsligt väldigt nöjd över hur lite jag hade att göra de sista veckorna innan studenten förra året. Jag spenderade i princip hela maj med att bara glida omkring och njuta av att det snart var slut. Han har liksom 8 arbeten/prov kvar att göra, trots att betygen ska sättas på onsdag, helt sjukt. Varav ett var ett religionsarbete, han hatar religion - jag gillar religion, jag tycker det är intressant, så jag erbjöd mig att göra det åt honom. Jag erbjöd det egentligen mest på skoj, han tog det väldigt allvarligt och sa att det skulle rädda hans liv, jag tror faktiskt inte på det, men nu har jag i alla fall gjort det. Haha, så kan det bli.

Resten av dagen har spenderats med fortsatt målande av plastbitar, imorgon kan jag börja sjävla byggande, yey!
Jag har övningskört, pappa tjatar om att jag faktiskt borde köra upp nu. Snart säger jag och skrattar. Det är faktiskt snart, sjukt snart, nästan nervöst snart. Fast det går väldigt bra så jag har höga förhoppningar.

Nästa vecka går jag in i med vetskapen om att jag ska jobba tre dagar och sen vara ledig i ELVA fucking dagar! Det är najs! Detta leder till en grym positiv syn på livet, and that´s what it´s all about, great!
Och så är det löning imorn, sånt gillar vi!

/ A

Serieledning!

Dagen började med hemmamatch, vinst 5-2. Mot det enda laget som vi förlorade mot förra året, så antingen har dom blivit sämre, vi blivit bättre eller så handlar det inte om det utan om ren jävla tur och dagsformen. Jag tror det är någon blandning av allt faktiskt. Men vinsten satt skönt i alla fall, och vi leder serien, gött!

Efter matchen så letade jag efter en bok i min garderob, men istället för att hitta boken så hittade jag en plastmodell som jag fick i julklapp som jag har glömt bort totalt. Så jag tänkte att jag ska ju inte göra något ikväll, jag borde börja bygga den. Fast vi hade liksom ingen färg hemma och eftersom man måste börja med att måla plastbitarna så var det ju kört. Klockan var kvart över tre, affärerna stänger fyra, inget är omöjligt tänkte jag och slängde mig på cykeln. Tjugo över fyra kom jag hem med tre burkar färg mer och ett par nya solglasögon. Exakt, jag tappade mina solglasögon någonstans där i leksaksaffären, team sportia och trappan. Klantigt. Så fem i fyra stegade jag in på Åhlens, prövade ett par nya, blev nöjd och tog fram plånboken. Det är min grej det där, att impulsköpa saker när det är tajta tidsbegränsningar. Helt okej för mig faktiskt.
För övrigt såg jag halva handväskgänget inne på Åhlens, kolla på just handväskor. Jag gick skrattandes ut från affären...haha.

Så kvällen har spenderats med det pillrigaste av det pillrigaste, att måla plastbitarna snyggt. Det här med darrande händer, det går i släkten..for sure. Men det gör det hela lite mer intressant bara, resultatet blev dock bra. Tyvärr köpte jag helt fel grå färg, så jag måste upp på stan imorn igen och köpa ny färg..det man inte har i huvudet får man ha i benen, som mina föräldrar brukar säga.

Nu ska jag nog sova så jag orkar med all träning imorn - innebandy och gym. Yeeha!

/ A

GG & BK

Alltså, två dagars ledigt, en dags jobb och två dagar ledigt igen, jag skulle kunna leva så jämt, varje vecka..fett najs. Visserligen skulle ju inte lönen bli så fet, men det skulle kanske vara bra att leva lågbudget ett tag?

Imorse när jag vaknade var jag ovanligt pigg, jag har liksom försovit mig varenda dag de senaste tre veckorna, men inte imorse. Konstigt, jag behövde inte snooza en enda gång. Det är ju ett steg i rätt riktning - för det är faktiskt skönt att inte behöva stressa på morgonen.

Kvällen har spenderats på Gröna Grodan med Michelle, Andréa, Verran, Tove, Kajsa och Frida. Det var väldigt trevligt, sen tog vi en uppfriskande promenad i Stadsparken och stötte på massa andungar, grodor och igelkottar.
Sen blev det nattmat på BK med Verran, Michelle och Elias.
Det blev en bra dag trots att vädret ställde till det och gjorde så att vi inte kunde spela fotboll som jag har taggat till i en vecka nu. Det var ju synd, men jag tycker ju ändå att regn är bra då det rensar luften på pollen.

Och så säger vi Krya på dig till med/motbloggaren Lovisa som ligger sjuk i hööög feber. Seriöst - du borde överväga det här med att äta lite kött ibland ;) Jag tror på det..eller bara mindre grönsaker..hehe.

/ A


Jag är inte normal...

Jag var läskigt trött igår när jag kom hem så det blev inget bloggande, jag kör en dubbel nu istället.

Igår var jag ledig, otroligt najs, men jag gick upp tidigt ändå, eftersom att städning av huset stod på schemat. Och jag tänkte att ju tidgare jag blir klar med desto bättre är det ju, för då kan resten av dagen spenderas med roligare saker. Så vid halv tolv tiden hade jag städat varenda kvadratcentimeter.
Sen bar det av hem till Elias för lunch med honom, Michelle, Lovisa och Tove. Det bjöds på marockanska quornbiffar och potatis, det var faktiskt gott trots all grönska i biffarna. Dock åt jag lite innan jag åkte, mest för att gardera mig lite - det hade ju kunnat vara något helt oätligt, typ linser och såna där konstiga grejer ;) För övrigt blir min mor lika chockerad varje gång jag berättar att jag har ätit en vegetarisk måltid utan att dö. Jag citerar - "Du har ju blivit konstig, börjar du bli normal?!" Haha, vad är normalt? Att äta vegetariskt? I så fall är jag nog inte normal...Jag tränar mest för ett år med vegetarianer.

Sen var ju tanken att jag skulle träffa Verran, men det blev liksom aldrig av - arbetsnarkoman som hon är ;) Istället blev det fika på Waynes med Lovisa och Klara, sen blev det konsert på Kulturskolan - Agnes spelade saxofon. Väldigt bra, jag gillar ju sådan där musik så det var najs. Sen gick vi hem till Lovisa och åt tortellini med tomatkross och tittade på NZ filmer och på P.S. I love you.
Helt enkelt en dag med enbart good stuff =)



Idag tänkte jag att jag skulle sova ut, och det gjorde jag. Jag åt frukost till Baywatch, som börjar 14.25. Det kallar jag att sova ut. Jävligt skönt!

Resten av dagen har varit minst lika lugn, det enda ansträngande jag har gjort var att pumpa cykeln, och hur ansträngande är det liksom? Inte så speciellt faktiskt. Men jag gillar lugna och sköna dagar.

I övrigt har jag lyssnat  på alla låtar med Death Cab For Cutie som finns i Spotify. Bra band, varför har jag aldrig lyssnat på dem förr. Det är minst lika najs att upptäcka band som att återupptäcka. För övrigt så fungerar inte Spotify om man har ett nedladdningsprogram igång samtidigt, kul grej, hehe.
Jusste, jag har köpt gymkort också! Så nu blir det tre månader med rodd och cykling. Det blir bra!
Och anmält mig till att bli blodgivare! Ibland måste man göra något vettigt, och att ge blod känns som en bra grej.

Och jag har precis snackat med vädergudarna och sagt åt dom att det måste bli sol och värme imorgon, får då blire fotboll och grill! Great!

/ A

On the right track

20 minuter spikmatta med Celine Dions Love ultimate essential collection i bakgrunden. Hahahaha. Det är dagens guldkorn, att du har blivit en tönt! Hahaha. Men visst, jag kanske borde testa den där medelålders-terapin. Det kanske fungerar skitbra...

Jag har tränat mycket på sista tiden, sprang 5 km med Agnes idag och igår var jag på gymmet med Petter och henne. Vi jobbar hårt nu, jag är stolt över mig själv.

Imorgon slutar jag tidigt och då ska jag hem till Elias och bli bjuden på lunch. Sedan fika med Klara och därefter hänga med familjen. Det blir nice. Jag gav Agnes första ledtrådarna till hennes födelsedagspresent ikväll! Hon anar inte alls vart vi ska åka, hihi. Det kommer bli så himla kul!!!

Nu sova! Godnattis

Intriger på planen

Jag slapp trappdistriktet idag, otroligt skönt. Jag blir lika nöjd varje gång det händer. Jag kommer aldrig sluta att uppskatta dagar som dessa. Fast egentligen tycker jag inte att själva trappspringet är så jobbigt längre, inte rent fysiskt i alla fall, det är mer psykiskt jobbigt. Att sitta på en moppe i två timmar är varken pyskiskt eller fysiskt jobbigt någonstans. Det innebär mest att man bara har väldigt mycket tid till totalt hjärndöd aktivitet. Man behöver inte tänka, bara läsa och dunka. Kör hårt!

Idag har jag varit en riktig tortyrtränare. Jag kommer själv ihåg hur mycket man hatade sin egen tränare när man fick göra sit-ups och armhävningar så fort man var ofokuserad. Men jag förstår min tränare nu. Grejen är att tjejerna är så stört ofokuserade på träningarna, det bara babblas om allt annat än fotboll hela tiden. Killar hit och killar dit liksom. Men idag bestämde jag mig för att tortyr är bästa sättet till framgång! Varje gång någon eller några pratade om något som inte alls tillhörde träningen eller ens var ofokuserad på uppgiften och inte lyssnade på mig så delade jag ut ett straff. T.ex. 30 sit-ups, 20 armhävningar, 5 varv runt planen. Jag kallar det makt, och jag gillar makt! Vi får se hur många som är mer fokuserade på nästa träning..
På tal om killar så pågår det en smärre intrig inom laget. Först var Louise tillsammans med en som heter Axel. Sen gjorde han slut och blev tillsammans med Fanny. Jag tror att Louise är lite bitter, hon tacklade Fanny hårt på träningen idag. På match hade det nog blivit rött kort. Jag blir fundersam, var man sådär när man var 11 år? Tiderna har förändrats..det är intressant. För övrigt har den här Axel oranga fotbollsskor, det nämns ungefär lika många gånger som Emmy nämner Lelle, intressant grej.

Min nya kvällsrutin är 20 minuter spikmatta med Celine Dions Love ultimate essential collection i bakgrunden. Det är en fin och avkopplande stund på dagen. Fler borde göra det. Jag läste att spikmattan gör så att oxytocinet i kroppen frigörs, oxytocin gillar vi. Jag använder de där 20 minutrarna till att tänka på dagens guldkorn, great!

Nu är det ledighet i två dagar som gäller, helg mitt i veckan liksom, awesome!

/ Coachen

Rainy monday

Haha, fan vad du lurade mig med lösenordsbytet, jag trodde jag var mer förvirrad än vanligt när jag skulle logga in. Men så var det ju inte, fint att jag ändå lyckades knäcka det nya lösenordet, hehe.

Idag har det regnat, väldigt mycket, speciellt när jag delade ut post. När jag sprang i trapporna så vägde jag för- och nackdelar mot varandra, angående regnet. Fördelarna vann faktiskt, mest för att det underlättar pollennivåerna - det är en TUNG fördel. Enda nackdelen är ju att allt blir blött, men det är ju bara vatten - det torkar ju liksom.
Efter turen var jag dock väldigt blöt - speciellt om fötterna. Och det är då man ska passa på! Passa på att hoppa i en vattenpöl. Det är barnsligt roligt! Man gjorde det alltid efter fotbollsträningar förr som hade genomförts i regn. Det gäller liksom att passa på när man ändå är genomblöt om fötterna. Awesome!

Kvällen har spenderats på Lundby IP, jag har kollat på Eker - KIF DUFF, damtvåan. Det var en bra match, förvånansvärt bra faktiskt. Jag blev väldigt positivt överraskad över hur bra Ekers damlag spelade. Så det var surt att KIF vann med 1-2. Eker skulle åtminstone gått därifrån med en poäng. Men så är det i sport, det är inte alltid rättvist.
Domaren var dock matchens behållning, han var så sjukt dålig. Planen var väldigt hal efter allt regn och jag vet inte hur många frisparkar det blev som inte skulle blivit för att folk halkade och råkade glidtackla helt fel. Så kan det vara.

Nu ska jag lägga mig på spikmattan, skön grej!

/ Amanda


Guldkornsletandet fortsätter...

Förlåt bloggen! Jag ska skärpa mig Amanda! Jag bytte lösenord på bloggen idag för att jag inte kunde logga in förresten, men det märker du nog... Var det du som bytt lösenord från början månntro?

Guldkornen idag då, hm de är många faktiskt... Först spelade vi innebandy vilket var riktigt kul, det är alltid roligare när Michelle och Amanda är med och spelar vilket de inte var förra gången. Jag är extremt taggad på att hitta något lag och börja spela lite mer seriöst igen, men vet inte vilket bara. Och det kanske är bättre att vänta tills jag börjar plugga så jag stannar ett tag på samma plats och kan satsa lite. Innebandy är verkligen ett fint och starkt lysande guldkorn i mitt liv.

Annars idag har jag gått på stan och shoppat ett par träningsshorts och ett par badtofflor (woho!) och hängt på Grodan med Michelle, Amanda och Elias. Det var också mycket trevligt och Chailatten var mycket god. Jag har haft en asmysig kväll, bara synd att jag varit lite trött. Men jag jobbade ju igår så det är ju förståeligt. Filip och Fredriks Söndagsparty avslutade dagen bra också, jag gillar dem, de lättar upp vardagen. De är så sjukt roliga! Genier helt enkelt.

Under de tidigare dagarna den här veckan har jag bl.a. kollat på Agnes dansuppvisning, vilket var riktigt skoj faktiskt, lite långa nummer emellanåt bara. Men Agnes var så vacker i sin balettdräkt, graciös till och med, inte likt min syster inte. Jag var mycket stolt. Jag var även mycket stolt över mig själv för att jag var så snäll sedan när jag körde från Parkteatern för det var världens bilkö och så stod det en stackare som ville korsa vägen och ingen släppte fram honom, tills jag kom! Jag stannade vänligt och väntade på att han skulle köra och han såg ytterst förvånad ut först, men blev otroligt glad och vinkade fler gånger när han passerade. Jag kände verkligen att jag gjorde dagens goda gärning.

När jag kollade på TV i torsdags blev jag så glad för jag slog över till ettan och då var det ett naturprogram om olika fåglar och deras spillning. Det var så skönt att det i vår materialistiska och ytliga värld fortfarande görs nördiga biologiprogram som bara handlar om fågelbajs. Det är en bra kontrast.

Nu måste jag sova, får skriva mer senare, lovar att jag ska bättra mig nu. Eller jag ska försöka i alla fall. Ska köpa en mini-PC som jag kan blogga på, hehe. Det är inte det enda skälet till att jag ska köpa den, men det kanske förenklar saker och ting med just bloggandet. Jag ska även använda den till många andra bra grejer. Jag vet inte riktigt varför jag känner ett behov av det, men nu när jag ändå har pengar tänker jag "varför inte?" Jag måste väl få lyxa lite när jag nu jobbar asset av mig hela dagarna...

Just nu kollar jag på ett program om när kronprins Frederik, kronprins Hakon och kronprinsessan Victoria åkte till Abisko och kollade på isbjörnar och stödde polarforskningen. Coolt. Jag vill också se isbjörnar! Jag är ju isbjörnsfadder, det borde ingå att man får träffa sin lilla isbjörn liksom, haha. De är i alla fall ashäftiga djur!

Pusspuss Lovisa

Fartfylld helg

Igår spenderade jag min eftermiddag i Norrland, eller rättare sagt Grönbo. Men det känns som Norrland för det är så sjukt långt att åka, först ska man liksom in i Lindesberg sen åka typ 2 mil rakt ut i skogen. Vägen tar seriöst aldrig slut, men det kan ju vara kul att se massa skog. Men det var dock en bra grej ändå, för jag övningskörde, och det känns ju faktiskt bättre att övningsköra och ha ett mål än att bara köra för att köra.
Man kan ju undra vad det möjligtvis kan finnas att göra i Grönbo. Fotbollsmatch är svaret. Matchen slutade 2-2 och det var faktiskt bra. För det är inte bra att vinna hela tiden, det kan bli en ond cirkel till slut. Så jag ser det oavgjorda resultatet som en vinst i sig..

Efter matchen blev det hem till Verran för att kolla på Eurovision Song Contest. Själva tävlingen är iofs ganska tråkig, det är ju bara roligt att kolla på alla skumma bidrag. Mannen i helturkos dräkt var nog bäst!
Jag och Verran slog nog något slags rekord i godisinköp. Typ 2 kg godis, det var oss övermäktigt och det kändes som att allt var kvar 7 timmar och 5 personer senare liksom. Men jag har alltid velat göra sådär, bara plocka massa godis ur varje bytta och bli överraskad över att det blir sjukt mycket godis. Nu kan jag kryssa det på listan! (En lista som jag inte har, men kanske borde)

När jag kom hem från Verran vid 2 så slog sockerchocken till och man kan verkligen inte sova då. Så jag tänkte att jag borde kolla på Moulin Rouge, det har ju varit ett himla tjat om den filmen. Så jag såg den, och blev lite arg på mig själv för att jag inte sett den tidigare. Den var ju helt underbar! Ewan McGregor är ju så stört bra, han sjunger ju helt underbart! Hur har han kunnat gå mig förbi hela mitt liv? För övrigt blev han tillfrågad att spela Bond, efter Brosnan. Han hade blivit en bra Bond tror jag..synd att han tackade nej.



Söndagen började med innebandyträning. Det var helt okej. Helt okej jobbigt om inte annat, kanske dags att börja råträna om det ska bli någon beach 09? Fast jusste, Beach 17 är ju faktiskt grejen, så jag kan chilla med det - känns skönt! 2017 blir ett intressant år, det blir inte händelsefattigt i alla fall, haha.

Eftermiddag/kväll har spenderats på Gröna Grodan, Bagdad, Coop och hos Lovisa - med L, Michelle och Elias.
Vägen mellan Bagdad och Coop var bland det roligaste någonsin. Elias tog fram en tennisboll när vi kom ut från Bagdad, och uppenbarligen kan man ha väldigt roligt med en sådan. Och att kasta en sådan mellan varandra visade sig bli ett äventyr. Bollen åkte liksom i Svartån! Men efter många om och men och mycket fiskande och kastande av vågtillverkande pinnar så fiskade vi upp den! Great success!
När vi var inne på Coop kändes det som att jag var hög, hög på livet. Det är en fin grej, det ultimata känns det som. Det mesta känns så lätt nowadays, allting bara flyter på! De e najs!  

Och tanken på att jag de närmaste 3 veckorna ska jobba sammanlagt 36 timmar gör mig riktigt nöjd, I like!

Nu ska jag bli hög på sömn!

/ A


Mmm...McDonalds

Ledig fredag innebar inte sovmorgon. Det innebar frukost på McDonalds! Jag och Andréa tyckte det var dags att återuppleva traditionen från gymnasietiden. Det var fint, och gott! Egg McMuffin med bacon och ägg och en McToast. Det kallar jag riktig frukost. Och det var väldigt skönt att kunna gå upp en kvart innan jag var tvungen att gå hemifrån, utan att behöva stressa sönder den kvarten, som det annars brukar vara liksom.
Men mer frukost på McDonalds åt folket säger jag.

Min körlärare ringde mig en timme innan lektionen skulle börja: Jag är redan på körskolan, och är lite uttråkad, jag kan komma och hämta upp dig så kör vi igång tidigare." Hon blev ännu mer nöjd när jag sa att jag redan var på stan, dock så ville jag ju ha frukostro, så hon fick allt vänta lite. Men vi körde ändå igång en halvtimme innan den ursprungliga tiden, men körde ändå ända tills den egentligen skulle vara slut. Så jag fick en halvtimmes gratis körlektion, tack för den säger jag och gav 20 kronor till en hemlös som satt utanför Krämaren. Jag kände att jag hade råd med det, dagens goda gärning - for real.
Dock är jag skyldig min körlärare en frukost på McDonalds för att jag missade att kolla i ytterspegeln en gång när jag svängde. Så kan det vara ;)

Det blev även Änglar och Demoner på bio ikväll. Den var riktigt bra, enligt mig mycket bättre än Da Vinci-koden. Den var mycket coolare och handlingen är så mycket bättre. Jag tänker att jag inte säger så mycket mer om filmen, för jag kommer säkert råka avslöja något som Lovisa inte vill veta. Det kan bli jobbigt. Så jag nöjer mig med att säga att den var riktigt jävla bra helt enkelt!

/ A

Ps. Jag tycker att Lovisa bloggar lite för dåligt nu, skärpning? Ds.

La Musica

Idag har jag varit på konsert. I inbjudan till konserten stod det: "På scenen: jag och mina gitarrer. Den fria improvisationen är i fokus. Smäktande klang-landskap, minimalistiska rytmvärldar och skruvade ljudexperiment utlovas." Det visade sig vara en väldigt bra beskrivning av konserten. För det såg verkligen ut som att det var ren improvisation, och det var skruvade ljudexperiment deluxe. Han gjorde saker och ljud med gitarren som jag inte trodde var möjliga.
För övrigt så var artisten min bror, mannen med gitarrerna helt enkelt. Det var sjukt bra, helt sinnessjukt bra! Jag satt och fascinerades över allt han hade för sig på scenen. Och imponerades över hur bra han är. Jag är väldigt stolt över honom! Han kan verkligen det där med gitarrer och musik. Det var verkligen en timmes njutning! Verkligen dagens guldkorn!

Efter konserten frågade jag mina föräldrar varför dom skickade ner mig på en sunkig fotbollsskola istället för att sätta en gitarr i mina händer. De hade inget bra svar på det, synd. Det skulle nog vara roligt att vara musikalisk, också.

Lagom vid hemkomsten började nästa musikaliska spektakel. Detta dock mycket sämre än det tidigare. Det är intressant att det kan förekomma så mycket dålig musik under ett och samma tak. Men den ryska baletten var cool i alla fall. Bäst var dock Holland som ställde upp med E.M.D. de äldre. Haha, klockrent sagt av Marie Serneholt. Vad som dock inte var klockrent var när Kerstin Klump sa att Boyzone var boybandens boyband. Jag måste nog ta ett snack med henne, sådär kan hon inte få hålla på...

Jag är en vampyr

Så, igår var det Twilight och tacos hemma hos Andréa. I omvänd ordning. Det var trevligt, fast jag var så sjukt trött. Mest på grund av att jag i ilfart cyklat hem från jobbet, bytt om och ätit mellanmål på fem minuter, efter det tagit bilen till Markaspåret, där jag sprang fem kilometer så snabbt jag kunde, och sedan stressat hem igen för att duscha och på nytt göra mig i ordning på fem röda. Shit alltså, jag kunde ha fått en hjärtattack av allt kutande fram och tillbaka. Under cykelturen till Andréa tog jag det lugnt dock, då orkade jag inte stressa längre och det började kännas i benen av löpningen. Men jag är ändå väldigt nöjd över att jag orkade fem kilometer med en tid som faktiskt inte var så dålig, inte med tanke på att jag inte tränat något annat än korpen på åtta månader... Dock satsar jag på att förbättra den med typ fyra minuter. Det är mitt mål i alla fall och det borde ju gå om jag tränar eftersom tiden jag fick igår bara är ren grundkondition. Optimistisk nu!

Jag fascineras ändå av Twilight. Jag kan inte hänga med i hypen, jag kom efter från början där, men jag håller med om att karaktärerna har en sjuk dragningskraft och man kan inte låta bli att dregla litegrann över Edward Cullen. Även om det tar emot på grund av att alla andra också gör det. Robert Pattinson däremot är ju fullkomligt ointressant, det är liksom bara vampyrgrejen som lockar. Det är för att man vill vara en sådan själv. Det skulle vara så häftigt. Markus Krunegård har fattat grejen. En sak som är bra med Twilight är också att den inte känns så fantasy-aktig, det är mycket svårare att ta till sig fantasy eftersom man inte kan känna igen sig. I Twilight känner man ändå igen sig i mycket, det finns tillräckligt många regler för att det ska bli realistiskt, dock inte så många att det blir platt och alldeles för vanligt. Det är en bra balans. Jag skulle ha varit nöjd om jag gjort den filmen. Nu känner jag att jag måste läsa böckerna för att få ut mer av historien, jag menar tänk om den är som Harry Potter, böckerna kanske ger en helt annan dimension till historien. Fast filmen håller i och för sig från början högre klass än de ruttna HP-filmerna, det är svårt att lyckas vara sämre än dem.

Nu till en annan bra grej: Spotify! Jag har upptäckt så mycket musik genom det programmet, det är en smart idé. Jag blir förvisso lite ledsen ibland när jag inte kan lägga in låtarna på min iPod men så kan det vara. Jag skulle vilja ha en sådan där minidator jag kan ta med överallt. Fatta fränt. Jag kanske köper en sån när jag får min fina skatteåterbäring, undrar hur dyra de är? Äsch, jag är så rik nu så. Det är det bästa med mitt extremt tuffa arbetarliv, alla pengar som rullar in. Nice!

Lovi$a

Taco, Twilight och Tekken!

Idag har vi ätit tacos hemma hos Andréa, det var gött!
Sen kollade vi Twilight. Jag tyckte att den var otroligt bra första gången jag såg den, men nu har jag tröttnat lite på den faktiskt. Den är så uttjatad känns det som, det är dags att gå vidare nu. New Moon kommer i november, det ser vi fram emot. Det jag gillar mest med Twilight är ändå alla låtar som är med i filmen, soundtracket är så stört bra.
Och för övrigt så måste ju Andréa vara bäst i världen på att slänga ur sig bloopers till både höger och vänster, haha.

Det har spelats TV-spel också, Tekken 5! Tekken kan vara det roligaste TV-spelet som finns, det slår t.o.m. FIFA, med hästlängder faktiskt. Fast jag hade glömt bort att det var såhär roligt, jag har ju trots allt inte spelat det sen typ sjuan. Då satt vi på fritidsgården på Vivalla och spelade det jämt, på varenda rast och varenda kväll. Det var tider det.
Elias var så stört säker på att han skulle vinna över mig när vi började spela. Men icke! Jag vann typ hela tiden, kung är jag. Haha, det är så roligt att killar tar det så hårt när de förlorar mot tjejer, speciellt i TV-spel. Så när man vinner över dom blir spelandet ultimat!
När alla hade gått introducerade Andreas mig för FIFA Street. Jag har bara hört talas om det förut, vad jag har hört ska det vara väldigt najs. Det var det också, mycket roligare än vanligt FIFA. Dock fanns inte Totti med, vad är det för stil egentligen. Först tänkte jag bojkotta det totalt men jag gav efter. Nästa TV-spelsinvestering blir lätt FIFA Street!

Imorgon är det sista arbetsdagen för veckan, då jag är ledig på fredag. Det ska bli jävligt skönt med långhelg!

/ Foppa

Beach 2009 - here I come!

Tränade idag. Det var sjukt skönt. Och startskottet för min extremt hälsosamma nya era. Det är nice! Vi gjorde fystest och jag klarade fler repetitioner på magövningen än Petter. Då var jag lite stolt. Han såg mest förvånad ut. Jag klarade exakt lika många som Erik, så även han var impad. På alla de andra övningarna var jag i och för sig sämre, men jag väljer ju att se det positiva! Och nu har jag tagit första steget mot beach 2009...

På kvällen lagade jag middag, vegofärsbiffar, potatis, lingonsylt och sås. En av mina favoriträtter när jag var liten. Mm. Jag bjöd Petter på mat också, det var trevligt att han kom förbi. Jag gillar att vara värdinna.

Jag mötte Tove på stan när jag cyklade hem förresten, det var konstigt att se henne här liksom, jag har fortfarande inte vant mig vid att hon är hemma. Men jag gillar det.

Imorgon ska vi hem till Andréa och äta tacos, det ska bli gott. Vi ska kolla på Twilight också, jag ser fram emot att se filmen igen, nu när jag inte har alla förväntningar, filmer är oftast bättre andra gången man ser dem. Då ser och märker man mer detaljer. Precis som när man läser Harry Potter-böckerna.

Det händer inte så jättemycket, men det är ganska chill. Det blir aldrig tråkigt och det är ju huvudsaken.

Puss o kram ses på stan (eller hemma hos Andréa)

PluggPluggPlugg..

Idag har vi slutfört gigantstädningen på jobbet. Allt överflödigt har slängts ut, och med det menas alla mattor och alla kontorsstolar. Stolar som man har suttit på med livet till låns då man aldrig vet om ryggstödet håller en uppe eller om den ens ska hålla ihop. Man kan tycka att det gör arbetsdagen lite mer äventyr, men jag är ändå glad att vi är av med dom. Och det har dammsugits på hela stället också, så äntligen kan man andas utan att andas in flera ton damm om dagen, det är najs, speciellt om man lider av lätt dammallergi.

Förutom träning med tjejerna så har dagen spenderats med teoriboken i handen. Jag blir förundrad över att man verkligen ska kunna såhär mycket för att få köra bil liksom. Men det känns som att teoriprovet kommer att gå bra, men jag tänker att det är lika bra att plugga otroligt mycket eftersom att prov aldrig riktigt varit min starka sida. Men någon gång ska väl vara den första?

Jag har även kollat på ESC semifinal 1 och förundrats över hur ESC på bara några år har förvandlats från en tävling med helt okej musik till en ren och skär fars! Haha, vissa bidrag är så stört roliga och så stört dåliga. Sämst var nog Tjeckiens, en sliskig karl som sjunger om romer. Wazzup with that liksom?
Det bästa på hela semifinalen var trumsaluten! Det är så coolt!
Och t.a.t.u. uppträdde, jag erkänner att jag faktiskt tycker att dom är bra. Jag har för mig att jag lyssnade på dom ganska mycket under deras "storhetstid". Det är nog dagens återupptäckt av band.
Och Sverige gick till finalen på lördag! Yeez! Allt annat hade fan varit skam! Go sweden! Go Malena Ernman! Go opera! Vi går för vinst!

/ A


Ny vecka..

Imorse när jag vaknade var jag helt dagvilsen. Jag visste inte alls vad det var för dag. Det var lite läskigt, jag kunde inte alls avgöra om jag ens var tvungen att gå upp eller inte, helt stört! Jag var tvungen att sätta på textTV och kolla vad det var för veckodag. När jag insåg att det var måndag så kändes det ändå helt okej.
Haha, hur kan man bli såhär dagvilsen? Jag jobbar ju liksom...

Förr i tiden var måndagar alltid måndagar, världens segaste dag och det kändes som att det aldrig skulle kunna bli fredag liksom. Nu känns måndagar mer som en helt vanlig dag liksom, inte sega alls. För ibland känns det som att det ena stunden är måndag och man fightas med reklamen och i nästa stund så är det fredag eftermiddag. Veckorna försvinner och ju fortare tiden går desto bättre är det. Så helt plötsligt är måndagar inte ett jobbigt fenomen längre. Nowadays är dom helt okej.

När jag kom hem från jobbet så kände jag mig dock förkyldare än förkyldast (pga pollen) och febern gjorde intrång i min kropp. Så jag sov i typ två timmar innan jag tänkte att jag faktiskt måste plugga teori. Teorin går bra, det känns som att det mesta sitter.
Jag har även bokat biljett till Hultsfred idag, tagga!

Sedan genomled jag 2x45 minuters förnedring. Visserligen var Hammarby bättre idag än vad de har varit i de senaste matcherna men det räckte verkligen inte mot ÖSK. När blev ÖSK såhär bra, undrar jag i mitt stilla sinne. Det skulle nog nästan vara värt och börja heja lite mer på dom än vad jag gör. Vad som dock inte hade varit värt är om jag hade gått på matchen, vilket jag hade tänkt, men med tanke på febern så kändes det inte riktigt rätt. Men som sagt, såhär i efterhand är jag nöjd att jag inte gjorde det. Det är mer stillsamt att sitta hemma framför TVn och se matchen.

Imorgon tänkte jag överraska tjejerna med ett litet konditionstest, det ser jag fram emot, haha.

/ @ /\/\ @ |\| |) @


I-K-E-A

Förut idag kom jag på att jag ska organisera mitt liv i ett sådant där bra system som Andréa har. Så sagt och gjort, efter jobbet åkte jag och Petter till IKEA (I-K-E-A som Lord Eddy skulle ha sagt) och fyndade. Så nu har jag också en låda med mappar och flikar. Gäller bara att lägga in alla papper och faktiskt organisera nu. Men det orkar jag inte göra ikväll. Jag är i alla fall otroligt nöjd och känner att jag kommer att bli så himla strukturerad. Vuxenpoäng till mig!

Helgen då. Några ljusglimtar? Well, det var ju i fredags fört och främst. Vi träffade Kajsa igen! Det var sjukt längesen. Sedan fick jag värsta (positiva på ett sätt) överraskningen som var aningen chockerande, Elias är hemma! Det var crazy, men såklart trevligt att träffa honom igen. Jag hade precia varit och käkat massor av pizza så jag höll nästan på att kräkas av förvåning. Men det var nice att hänga på Grodis med hela gänget igen, bara Frida som saknades, men hon var upptagen, hon har ett busy liv. Eller Josefin var inte heller där utan hos sin syster i Sthlm. Men det var många ändå på Grönis, tillräckligt många för att det skulle bli himla högljutt. Det var trävligt.

I lördags var Lasses 50-årsfest (eller 50 års fest som han själv skrev, dock blev jag besviken, för det höll inte alls på så länge), det var rätt trevligt. Jag hjälpte mest till men jag åt också av all den sjukt goda maten. Det var extremt mycket mat. Ojojoj. Jag gillar välfärden ibland. Eller ganska ofta. Jag är tacksam över att jag föddes i ett sådant underbart land som Sverige faktiskt är.

I söndags var jag först på innebandyträning och det var en ljusglimt eftersom innebandy är bäst i hela världen. Dock var det inte så kul som jag förväntat mig. Men men. Innebandy är alltid innebandy. Sedan kollade jag på Ekers match. De vann med 5-3 och var så himla duktiga. Och söta! Jag förstår ändå att Amanda vill hänga med dem. Det kan vara okej med barn. Speciellt i sportsammanhang, de var till exempel betydligt bättre än mig på fotboll. De skjuter säkert dubbelt så hårt jag som jag. På kvällen var jag med Josefin, det var trevligt under omständigheterna. Jag tycker om att prata med henne, jag gillar att vi känt varandra så länge, vi förstår varandra. Det är alltid på ett annat sätt när man umgås, man är sig själv ut i fingerspetsarna. Hon är mys.

Idag har det inte hänt så mycket mer än IKEA, eller jag har fått ett lead i Tele2, tittat på The City, varit glad åt att ÖSK vann fotbollen på Eyravallen (jag vägrar säga Berns), ätit falafel och bokat Hultsfred! Oj, en hel del när man ser tillbaka såhär. Det är ett guldkorn, att jag hinner mycket om dagarna. Eller jag hinner det jag vill hinna med helt enkelt.

/Tidsoptimisten (som faktiskt ändå inte har kommit försent på jättelänge!)

Party hard in the garden!

Helgen har mestadels spenderats i trädgården, vi har nämligen planterat buskar på baksidan. Den gamla busken som fanns mellan oss och grannen totaldog för typ två år sen och nu tänkte vi att det var dags att fixa en ny. Och grannarna är ju faktiskt norskar, så det måste ju finnas en gräns liksom. Anyway, jag har grävt som ett djur och burit astunga jordsäckar - varför måste man göra säckarna så tunga liksom? Men jag ser det som någon slags träning, så det är ju bra. Sedan blev jag frustrerad över att våran Buxbom såg helt förfärlig ut och tänkte att jag skulle försöka figurklippa den. Det slutade med att det blev en boll, enklast så. Varför göra det svårare än det behöver vara liksom? Fast det vore ju faktiskt coolt om man kunde klippa någon cool figur - jag ska jobba lite på det där.

Igår kväll var det dags för Sannas 20-årsfest. Det bjöds på mat, fika och alkoholen flödade. Det var riktigt najs och det var en salig blandning med folk, vissa roligare än andra, men det var trevligt. Jag har inte träffat Sandra sen min födelsedag så det var trevligt att hon var där.
Sen skulle vi gå ut på krogen, och på tredje försöket blev det bra. För vi kom inte in på Frimis och Klaras är ju bara jobbigt när det inte finns någon garderob. Jag ville ändå inte vara kvar på Klaras då en viss person var där som jag inte alls kände för att träffa, överhuvudtaget. Och det är ju ett steg i rätt riktning, att jag inte alls vill se honom.
Så vi gick till Stället - det var 90s där. Mycket bättre än förra gången faktiskt, för igår kände man i alla fall igen typ alla låtar. Det var riktigt najs! Vid halv tre ringde vi efter taxi - det är otroligt mycket skönare att åka taxi hem än buss - jag ska nog göra det oftare. Speciellt när jag vunnit på triss!

Idag var det dags för hemmapremiär med småtjejerna, vinst med 5-3. Awesome! Vi spelade mycket bättre än förra matchen, så det var ju bra. Vi får hoppas på att resten av säsongen går lika bra som den har startat.

Kvällen har spenderats med Hultsfredsmusik och böcker - Glädjerapporten är riktigt bra, hela jag blir positiv. Och det gillar vi.

Nu blir det sömn - ny vecka, nya möjligheter, nya guldkorn!

/ A


Freitag!

Även idag fick jag sluta jättemycket tidigare på jobbet, det är riktigt najs, speciellt på fredagar - ju tidigare helgen börjar, desto bättre brukar jag tänka.

Efter jobbet åkte jag upp på staden för att träffa Andréa och inhandla presenter till Sanna. Det blev väldigt mycket smått och gott kan man väl säga. Det är intressant att man alltid, och då menar jag verkligen alltid köper presenter dagen innan de ska ges bort. Men det gick fint och vi handlade efter principen: "Men jag skulle ju bli glad om jag fick det här." Det funkar alltid!

Sen bidde det några timmar på Gröna Grodan med massa folk, och en väldigt god hamburgare. Hon som jag beställde av såg lite fundersam ut när jag beställde hamburgaren. "Jag vill ha en hamburgare, men kan du ta bort allt som står på den nedersta raden?" Vilket innebar alla grönsaker som ursprungligen skulle ha varit på. Men det gick bra och jag blev nöjd och glad.
Och hänget på grodis var najs, det kändes som the good old days liksom. Great!

Just nu sitter jag hemma hos Verran och har druckit grogg, gött!
Imorgon blire trädgårdsarbete och 20-årsfest, så nästa blogg blir på söndag.

Tjarrå!


Olycksdag my ass!

Kom tillbaka till jobbet nu efter en tids sjukdom, som det heter, hehe. Det var nice! Jag blev faktiskt väldigt välkomnad, först Camilla som sade "mår du bättre nu?" med omtänksam röst när vi möttes vid trafikljuset på väg till jobbet, sedan Calle som utbrast "vad roligt att se dig igen!" så fort jag kom in genom dörren och därefter Malin som gick förbi min plats med orden "så skönt att ha dig tillbaka igen!" Jag visste inte att jag var så saknad, men det gjorde mig extremt glad. Tack alla snälla människor!

När jag satt och ringde i godan ro blinkade det till nere i hörnet och jag fick ett mail från Dan. Han utlyste en tävling i Atea, den som bokade flest möten idag skulle bli bjuden på glass av den andra. Jag tvekade länge, han har bokat tre gånger så många möten som jag gjort i just det projektet, men är man tävlingsinriktad så är man, så jag antog utmaningen. Och gissa vad!? JAG VANN!! Jag behövde bara boka ett möte för Dan bokade inte ett enda på hela dagen! Hah! Jag var så nöjd så nöjd. Och nu ska jag få glass så fort det blir soligt och fint. Woho.

Efter den hårda arbetsdagen lade jag mig i soffan och åt mackor med philadelphiaost (tack amanda) och kollade på Top Chef. Lite senare åt jag middag, pappa gjorde raggmunk vilket var otroligt gott och sedan var jag så trött att jag lade mig och sov. Jag är nog inte helt frisk än. Det är skönt att sova på dagen, men man blir seg när man vaknar! Speciellt om man gör som jag gjorde idag och sover i tre timmar... Hehe.

Jag ser fram emot Hultsfred extremt mycket, igår planerade vi och gjorde packningslista och allt. Det var kanske lite övertaggat, men det ska bli så himla kul! Vi planerade inte bara Hultsfred utan resten av våra liv också. I alla fall några år framöver. Det blev bra tycker jag, vi borde hålla oss till det, haha. Tove var hemma hos mig igår också!! Det var sjukt, allt var precis som vanligt. Vi satt i köket och åt vindruvor, baguette och brieost och det var väldigt skön stämning, det är alltid så när vi ses tycker jag. Oavsett hur länge sedan det var tar vi bara vid där vi slutade. Nice.

Förresten ska det vara olycksdagen idag enligt bondepraktikan, det märkte inte jag av direkt. Kanske Dan märkte nåt dock, mowahaha.

/ Vinnarn

Great Success!

Dagens behållning var lätt att jag fick sluta 13.45 idag, 1½ timme innan jag egentligen skulle sluta. Alltså 1½ timme som jag får lön för utan att ha jobbat. Det är riktigt najs!

Vädret har varit väldigt lurigt idag, det började duggregna på turen men jag trotsade det totalt och vägrade ta på mig regnkläderna. Dels är det tidskrävande och det är ju inte direkt kallt ute så jag körde med shortsen i regnet. Det var skönt, inte alls kallt faktiskt. Och det är ju faktiskt bara vatten, det torkar tänkte jag. Så jag körde vidare och nynnade på sommarlåtar i regnet.

På träningen var det halv storm så bollarna flög all världens väg hela tiden och skotten var luriga. Jag fick tre bollar i huvudet när jag stog i mål. Jag förlorade alltför många av mina kvarvarande hjärnceller och barnen skrattade åt mitt alltför ofta kassa målvaktsspel. Great success!
På söndag är det hemmapremiär, kl 12.00 på Lundby IP, be there! Ännu en trepoängare ska inkasseras!

Imorgon är det fredag! Fredagar gillar vi, och jag har hört att det ska bli varmt, hoppas!

/Amanda

Alla människor dör i Mexico...

Idag har vi träffat Tove, för första gången på 5 månader (för mig i alla fall). Det var väldigt najs att träffa henne igen. Det var väldigt skönt att allt kändes som vanligt liksom, fast hon varit borta så länge. Det gillar vi. I alla fall så åt vi baguetter med brieost och philadelphiaost i Lovisas kök. Jag åt även päron utan att döden dö, det var najs, för jag kan sakna päron väldigt mycket ibland. Det går ändå bra att äta päron när jag äter allergitabletterna, men jag vill inte utmana ödet för mycket ändå.
När Tove hade åkt så planerade vi Hultsfred, det är krävs mycket och bra rekvisita för att Sport Camp ska bli succe. Och succe kommer det att bli. Jag är sjukt taggad på Hultsfred - bra band, bra folk, bra allt!
Jag är taggad på hela mitt liv, eller fram till 2017 i alla fall. I alla fall så planerade vi allt vi ska göra, det är mycket bra saker måste sägas. Min far var dock väldigt skeptisk till det mesta. Men man måste ju få ha drömmar! Och vill man verkligen något så är ingenting omöjligt! Så äre!
Och jag ska ju vinna på triss - 25 000 i månaden i 25 år, då blir allt möjligt! Plötsligt händer det...

För övrigt så älskar jag Andres Iniesta! Kung är han, som gör mål i matchminut 90+! Ett mål som gör att Barca slår ut Chelsea ur CL och tar Barca till final. En final som står mellan Man U och Barca. Det finns bara ett alternativ till vinst, och det är Barcelona! Och helst vill jag se finalen med massa Man U fans, så jag kan skratta dem och i ansiktet när dom förlorar! Ha!

VI HAR VIASAT SPORT FOTBOLL! Vi har tydligen den kanal i det här huset. Jag sitter liksom och kollar på den nu, jag förstår ingenting, jag satt som en fågelholk i 10 minuter när pappa sa det! Det är ju en betalkanal, en kanal som vi inte betalar för! Hur kan vi ha den? Egentligen struntar jag faktiskt i den frågan för jag är sjukt nöjd med att vi tydligen har den kanalen. En kanal med fotboll 24/7. Jag älskar det! Mest synd är det väl om mina vänner och min familj, för så länge jag har den kanalen kommer ni inte se mycket av mig ;)

Jag är jävligt nöjd och glad med denna dag!

Fast Lovisas "motto" slår allt! Hahahahaha! (Se rubrik)

/ Fotbollsfanatiker #1

Lalala

För första gången på typ en vecka har jag kunnat andas normalt utan att behöva använda astmasprayen. Det tackar jag regnet för. Som brevbärare är jag oftast inte så förtjust i regn eftersom att allt blir så blött men när regnet ger ett andrum i pollenchocken så är jag faktiskt helt okej med det.
Och idag var det tre uppgångar i rad som inte hade post, tack för det!

Efter en väldigt sövande arbetsplatsträff så tog jag en promenad hem. Det var uppehåll, soligt och inte speciellt kallt, så det blev en väldigt skön promenad. Precis när jag kommit innanför dörren började det vräka ner regn och åskan började mullra. Det kallar jag flyt! Jag stod i köket och flinade åt regnet, för att jag undkom det så snyggt!

Annars har dagen varit väldigt chill, åskan ledde till att vi ställde in träningen så det känns mest som att jag haft massa tid över. Visserligen använde jag den till att lägga upp 5 träningspass till framtida träningar och så pluggade jag lite teori. Så jag har ju ändå fått lite gjort.

Morgondagen innebär ledighet, och jag har inte en enda plan. Skönt!
Så nu ska jag spendera natten med att återupptäcka band tror jag.

/ A

Feberyra

Dagen idag har jag så gott som bara sovit. Jag sov först till halv sju då jag insåg att det var en omöjlighet att gå till jobbet och smsade chefen. Därefter somnade jag om och sov till typ nio eller nåt då Petter gick upp och behövde min nyckel. Sen blev jag inte störd på ett tag och sov till klockan ett då jag först skrev gårdagens blogginlägg och sen gick upp och åt lite frukost, blev grapefrukt och subs vilket är typ det godaste brödet! Till frukosten kollade jag klart på den franska filmen, som var mycket mycket fin. Jag älskar Audrey Tautou! Och Guillaume Canet var inte så pjåkig han heller. Fast främst tyckte jag förstås om franskan, världens underbaraste språk! Det var en liten utmaning att det inte fanns någon engelsk subtitle, men jag lärde mig en hel del. Jag gillar språk, skulle lätt vilja jobba med något i framtiden som innebär resor så att jag lär mig franska och engelska bättre. Och kanske andra språk också. Min dröm skulle dock vara att kunna franska flytande, funderar på att nästa vår spendera lite tid i Frankrike. Ce serait très agréable!

Efter det trevliga franska filmtittandet pratade jag i telefon med P, vilket var nice, vi pratade om allt möjligt och tiden rann iväg. Vid fem gick jag återigen och lade mig för att sova, men fastnade först på blogg.se och framför topplistan. Jag gick igenom alla bloggarna på topp tio och insåg att människosläktet är weird. De var för det första så jävla tråkiga och för det andra hade alla miljoner bilder på sig själva och de har inte alla utseendet med sig måste man säga. Jag fattar verkligen ingenting! Blev väldigt glad och uppåt när jag insåg att jag själv är otroligt mycket smartare och har hundra gånger bättre skriftspråk än de i bloggeliten. Det gjorde mig nöjd. Jag och Amanda skulle så enkelt kunna slå dem och tjäna dubbelt så mycket pengar som de gör, men å andra sidan kanske det är rena idioter som läsarna vill ha? Sådana vars enda styrka är att de har pinnsmala ben och ett intresse för modeindustrin? Hm, det är fascinerande.

Jag somnade i alla fall när jag skummat alla bratsens tankar om sig själva och vaknade sedan vid klockan åtta och beslöt mig för att äta mat. Det var gott, mamma hade fixat färsk pasta och mozzarella-ost vilket är stört gott. Jag kollade efter middagen på Bonnier-dokumentären, pratade lite mer med P och zappade sedan över till Project Runway när klockan blivit tio. Vissa där är enormt duktiga faktiskt. Inspirerande, trots att det ju också handlar om modeindustrin. Men designers har ju lite skills i alla fall.

Nu ska jag sova, igen, tro det eller ej, jag är ganska trött. Feber tar hårt på en. Även om jag nu är sjuk och missar massa lön och träning och picknick med Josefin känner jag mig rätt optimistisk. Konstigt nog. Men det är en bra vecka den här veckan, Tove och Kajsa kommer hem till exempel och det är ju värt att firas! Och värt att vara positiv för.

Förresten gick jag och Josefin förbi Henrik Schyffert och Johan Rheborg igår på väg hem från stationen, jag var så nära att jag kunnat ta i dem om jag velat. Det hade dock varit lite mysko om jag gjort, så jag lät bli. De stod och tog kort på hålet i väggen, haha, undrar varför?

/Kändisspanarn

Militärt sällskap

Jag har nått den magiska trappspringargränsen! Finally! Förut var 59 det jobbigaste jävla skitdistriktet ever, som aldrig tog slut kändes det som. Nu äntligen är det inte så längre. Det säger bara tjoff så är man klar, så stört skönt. Det har säkerligen med den mer positiva livsstilen - så måste det vara.

Eftermiddag och kväll har spenderats med Josefin.
Vi sprang runt på stan, vi åt glass, vi letade kläder och vi fikade på Hälls. Josefin köpte en tröja på Åhlens, snygga färger men helt otroligt konstig passform. Men Josefin tänkte att det borde gå att fixa, men mer oformbar tröja får man nog leta efter. Det slutade i alla fall med att vi försökte komma på hur många olika sätt hon skulle kunna döda mig med den oformbara tröjan, vi kom på ganska många sätt, läskigt. Josefin tyckte ändå att det roligaste med det hela var att polisen skulle få det svårt att lösa fallet eftersom jag blivit mördad med något så oformbart. Humorn är på topp och vi gillart!
Hungern trängde sig på och det är inte lätt för en köttätare som jag och en vegetarian som hon att kompromissa fram något man kan tillaga och äta tillsammans. Till slut blev det lasagne och ciabatta med mozzarella och ruccola. Gott vare.
Det är synd att Jossefin inte är tillgänglig för häng oftare för det är väldigt trevligt att hänga med henne. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, mest skit om folk faktiskt - speciellt om folk i hennes pluton. Det är intriger på hög nivå, det skulle nog bli en bra dokusåpa med Josefin i huvudrollen, haha.
Men vi kollade på när de spelade på kungens födelsedag och jag tänkte på hur coolt det är att jag känner någon i hela det där spektaklet, och blev väldigt stolt över Josefin.
På fredag hoppas vi på bra väder för då styrs det alkohol, kubb och vattenpipa i parken. Awesome!

/ Amanda

Återvinningssöndag

Jag jobbade på återvinningscentralen hela dagen igår, jippi! Det kom dessutom inte en enda människa. Eller jo, en kanske, men det var så gott som dött hela tiden. Jag, Martin och Carro hängde i kojan och pratade typ hela tiden, vilket förvisso var riktigt nice. Jag tror att en bra grej för att bli mer positiv och mer nöjd över sig själv är att umgås med olika människor från olika delar av samhället. Inte för att de personer jag var med igår är sämre än jag, jag menar mer att jag fick upp ögonen för hur saker och ting kan uppfattas utifrån olika människor och deras olika perspektiv. Det är nyttigt och bra för folk att vidga sina vyer. Man jämför sig mer med andra om man umgås med likasinnade tror jag och jag tror inte att det är bra för självförtroendet i längden. Om man umgås med sådana som har en helt annan livsstil accepterar man helt enkelt varandras olikheter och alla är fortfarande nöjda och glada. Det var min djupa analys, hoppas något av det gick att begripa.

Efter jobbet var jag sjukt trött och hade ont i halsen, vilket inte var så trevligt, så då gick jag och lade mig och sov i någon timme, vilket var mycket trevligt och framför allt välbehövt. Josefin smsade när jag låg där och blundade i godan ro och ville att jag skulle möta henne på stationen, visst, det kan ju vara skoj, tänkte jag och tog ett krafttag och gjorde som hon sade. Vi hamnade i mitt kök och jag stekte pannkakor till henne, jag åt många pannkakor den här helgen när jag tänkte efter, men pannkakor gillar vi. Det var sjukt mysigt att hänga med Josefin igen, det var alldeles för länge sedan. Vi snackade skit om hennes pluton (eller vad det kallas) och hennes gruppbefäl som tydligen tar sig alldeles för stora friheter enligt henne. Maktgalna män är aldrig kul. Vi kollade på när de spelade för kungen på hans födelsedag också, de är så himla häftiga! Trumslagarna är sjuka bara och när de går har de en sådan perfekt precision. Jag är mycket imponerad och stolt över att min Jossefin är med i det fina sällskapet.

Kvällen avslutades med Söndagsparty med Filip och Fredrik, ett program som verkligen blivit bättre sedan första söndagen det hölls. Igår hade en av deras gäster med sig björnungar som han föder upp för att utbilda människor i hur värdefulla varje djur i näringskedjan är. Jag blev stört kär i honom, Brandon någonting hette han och var helt fantastisk. Björnungarna var också svåra att motstå, de var så himla söta!! Lejonet han också hade med sig förstörde soffan, vilket var kul, Filip verkade lite besvärad över det. "Dyra sponsor-soffor" eller vad han sade, haha.

Jag gick och lade mig direkt efter programmet och somnade på en gång, med förhoppning om att inte bli mer sjuk till nästa (jobb-) dag. Halsen gjorde dock fortfarande ont och jag kan meddela att jag inte hade så mycket flyt, idag ligger jag hemma i sängen med igentjocknad hals och feber. Men, för att se det positivt har jag tid att skriva blogg, kolla på The Hills, se klart den franska filmen och läsa Arne Ingenjör (detarjagsomararneingenjor.blogg.se). Woho!

Glädjerapporten

Innebandyträningen idag var intressant, mest för att ingen av de personer som var där hade med sig innebandybollar. Detta ledde till frustration hos de flesta, men jag tänkte att det här är en idrottssal - det borde finnas något bolliknande någonstans i något skrymsle som glömts bort efter dagens sista lektion. Till slut hittade jag en mjuk, svart svårplacerad boll. Till slut kom vi fram till att det var en kardborreboll. Den bör i alla fall inte användas till innebandyspel, verkligen inte gjord för det. Men man tager vad man hafver!

Jag har kollat på Ekers damlag idag, mest för att tjejerna var bollkallar. Så jag var där för att organisera upp det hela och de var väldigt duktiga och ingen spelare behövde någonsin vänta på en boll. Bra jobbat. Och det är så himla härligt att hänga med 11-åringar för de har så skön inställning till livet - allt verkar vara så enkelt för dom. Det jag gillade mest var när en av dom köpte 10 godisremmar i kiosken, en av varje sort, och började plocka till sig dessa i lugn takt, trots att kön växte. Jag hade blivit stressad, hon chillade stenhårt. Fint.

Jag har börjat läsa en bok som jag fick i julklapp, Glädjerapporten. Det är en snubbe som skrivit den för att han tröttnade så mycket på att alla nyheter alltid är så negativa, så han skrev en bok om allt positivt som händer och har hänt i världen. Jag tänkte att den ju passar alldeles utmärkt till min nya positiva livsstil. Och den är faktiskt bra för man tänker verkligen inte på att det händer så mycket bra som det faktiskt gör. Jag blir fascinerad för varje nytt kapitel. Och i boken står det precis om vad den här bloggen handlar om:

"Ett bra sätt att börja uppmärksamma det positiva, är att börja leta efter guldkorn i vardagen och bli guldkornsletare eller möjlighetsletare. Att uppmärksamma guldkorn hjälper oss att lägga märke till elle uppskatta enkla vardagliga nöjen och höjdpunkter som annars kanske skulle ha gått obemärkt förbi. När vi lär oss att titta efter guldkorn, får vi en tendens att hitta fler och fler bra saker i vardagen och vi börjar känna oss allt bättre till mods.
Att regelbundet uppmärksamma vad som fungerar, vardagens positiva inslag och guldkorn är mycket välgörande. Människor som införlivar denna metod i sin dagliga rutin fylls med värme, välbefinnande, energi, lust och hopp."

Precis så är det! Och jag kan verkligen hålla med om att det är en metod som fungerar. Awesome!

/ A, guldkornsletare

Sommar och sol

Den här lördagen har varit riktigt najs!
Den började med en tripp till Lindesberg med småtjejerna (hur länge är det okej att kalla dom små?) för att spela match, seriepremiär. I år är det verkligen på riktigt för det är poängräkning som gäller, stort! Vi vann med 4-2 så årets första trepoängare inkasserades. Detta trots att tjejerna var riktigt dåliga, det var lite Örebrocupen feeling över det hela. Men jag antar att det ändå är ganska bra gjort att vinna fast man spelar ruttet? Jag fick lite dåligt samvete efteråt för att jag skällde så mycket på dom, men lyssnar dom inte så måste man liksom höja rösten lite. Fast jag försökte också vara positiv..för som sagt, vi vann ju faktiskt.

Sen tog jag en cykeltur till Skytteparken för att spela kubb med Lovisa, Maja-Malin och Oskar. Jag vill väl påstå att jag har varit bättre på kubb, men jag och Lovisa vann faktiskt sista matchen efter att ha försökt få ner kungen i typ två omgångar. Bra jobbat! Men jag tyckte ändå att jag fortsatt var väldigt sportsligt positiv trots att det inte gick jättebra. Men kubb är alltid en trevlig sport, oavsett utgång känns det som.
Sen köpte vi mjukglass i Stadsparken och gick glasspromenad till kanotföreningen och satt på en bänk ett tag. Väldigt trevligt och det var verkligen sommarlovskänsla. Sköönt!

Sen blev det grillat med familjen, grillad mat är så stört gott. Och det är verkligen sommarkänsla att äta nygrillad mat på uteplatsen med solen i ögonen.

Kvällen har spenderats med spansk fotboll so far. El clasico! Det är alltid bra fotbollsunderhållning, och kvällens match var verkligen inget undantag. 2-6 till Barcelona, wild and crazy! Barcelona spelar så mästerlig fotboll så jag har fått gåshud x antal gånger under kvällen. Samspelet Messi, Henry, Eto´o och Xavi är underbart att se på. Mer sådan fotboll till folket! Jag tror jag ska kolla på Villareal - Sevilla också, för fotboll är najs!

Hälsar Amanda

Sommarlovslördag

Idag har det mer än någonsin känts som sommarlov. Jag gick upp runt halv elva för att solen lyste så starkt in i mitt rum och satte på Winnerbäcks "Kom" på hög volym. Därefter satte jag på mig shorts och bikiniöverdel och lagade pannkakor till frukost! Så himla gott! Sedan, när jag och Petter satt i godan ro och åt dem, med glass och jordgubbssylt, fick jag ett sms från Maja med frågan "Saft och bullar i min trädgård?". Mycket trevligt initiativ, så då drog jag dit och satt och myste på en filt och pratade om livet. Eller nåt sånt. Amanda kom efter någon timme och då gick vi till Stadsis och spelade kubb. Kubbspelandet gick sådär, varken jag eller Amanda var väl direkt on fire, men sista matchen vann vi i alla fall! Då hade vi försökt få ner kungen två rundor tidigare innan vi lyckades. Haha bra jobbat liksom... Mjukglass sen, i Stadsparken och det var nice! Satt och solade vid kanotföreningen efter vår lilla glasspromenad och allt var mycket trevligt och sommarlovsaktigt!

Man gillar ändå sommaren bäst som sagt, det är allt nåt speciellt med den. Amanda åkte hem för att grilla och det känns också otroligt rätt en dag som denna. Trots att hon är största köttätaren så var det okej idag. Faktiskt. Nu ska jag dra till Petter och han ska laga middag till mig, vilket är på tiden, jag är så stört hungrig! Som alltid i och för sig.

/ Lovisa med nya fräknar och solbruna ben (!)

Sömn och film..

Imorse när jag vaknade så var min första tanke: Jävlar vad pigg jag känner mig. Så pigg har jag inte känt mig när jag vaknat sen i typ mars eller något. Sen när jag kollade på klockan så förstod jag varför jag var så pigg. 14.23. Vissa skulle kanske bli stressade av att vakna så dags, med tanke på att en ganska stor del av dagen redan gått. Jag blev inte alls stressad, utan tänkte mest att min säng är jätteskön, varför lämna den om jag inte måste. Jag kollade på Baywatch i 30 minuter sen tog hungern tyvärr över. Mina föräldrar skrattade bara när jag kom upp och frågade när jag ville ha middag.

På kvällen blev det häng på norr med Andréa, Andreas, Verran och Oscar.
Andreas kom på den, enligt honom, briljanta idén att kolla på Saw IV. Det var, utan tvekan, det vidrigaste, äckligaste och mest avskyvärda jag någonsin sett. Det var kväljningar deluxe i två timmar. Men jag är ändå nöjd, för jag klarade av att kolla på en hel skräckfilm utan att dö. Det har faktiskt aldrig hänt.
Sen var vi tvugna att utjämna lite, så vi kollade på Ice Age. Stört rolig film och Andreas retade mig efteråt för att jag grät i slutet. Men det är ett väldigt fint ögonblick i slutet och det är inget fel på att gråta till filmer.
Sen fick jag, snällt nog, skjuts hem av Oscar eftersom att jag inte alls tänkte på att bussarna körde söndagstrafik idag. Smart. Men man kan väl inte ha koll på allt heller?

Sova nu, imorgon kan jag inte sova lika länge för det är seriepremiär för småtjejerna, i Lindesberg. Kör hårt!

/ A

Valborgstorsdag och Boston Tea Party-fredag

Valborg - Walpurgis night (eller choice castle som Petter sa) är en fin högtid. Förr i tiden brukade jag titta på en stor brasa och mysa med min familj på Stora Holmen, igår kväll var det mer dricka massor av vitt vin och dansa på Coren. Jag gillade den typen av Valborgsfirande också. Först drog vi till Frida och det var väldigt trevligt för Frida är väldigt trevlig. Michelle också, som även hon var där, för den delen. Sedan drog vi i alla fall till Alinda som är Fridas byggvän. Där lekte vi pyramid-ölspelet med Surai som pratade sjukt skön dialekt och massor med studenter vi inte hade en aning om vilka det är. Det tycker jag är en otroligt positiv sak, den sociala kompetensen man faktiskt har.

Väl på Coren träffade vi massor av fler människor vi inte visste fanns och även några bekanta såklart, men de var få. Vi började hänga med en göteborgare och en stockholmare, den sistnämnda var Frida rätt het på, haha. De utnämnde oss till Örebros snyggaste och mig till världens bästa. Trevliga killar det där. Den ena lärde mig bläckfisken, ett sjukt avancerat buggsteg. Det bästa var att vi dansade det till nån R'n'B-låt, väldigt passande med bugg då liksom...

Kvällen var fantastisk eftersom jag var på topp HELA tiden. Sjukt nice! Den avslutades också nice med Amandas sällskap och mat på MAX, något jag längtat efter ett tag nu. Gott.

Det roligaste som hände igår var dock på dan när jag var på systemet (som resten av Örebros befolkning) och en liten kille som står med sin mamma, en ganska bastant kvinna i 30-årsåldern sade: "Mamma, jag tycker att du är tjock!" Hahahaha... Det var så stört ärligt. Ibland älskar jag barn.

Idag har det mer varit seegt, dock rätt skönt ändå. Dagen inleddes med en efterlängtad dusch då klockan var typ kvart i ett och sedan avocadomackor på Petters altan. Soligt som tusan. Jag ägde Petter i antal fotbollskickar bara med fötterna (tack amanda!) och efter det åkte jag hem för att baar sätta mig framför tv:n och Boston Tea Party som är världens bästa program och betade av fyra-fem avsnitt. Bör tilläggas att de typ är 45 minuter långa minst. Spelade sedan TV-spel och klarade spökbanan som faktiskt var lite svår, jag är ju inte en så inbiten TV-spelsspelare.

Jag har alltså haft en extremt produktiv dag och nu tänkte jag gå och handla för att röra på mig lite. Mors!

Katapultvalborg

Tjoho!

Årets valborg blev faktiskt riktigt najs!
Kvällen startade i Hjärsta där det var Ekermajbrasa. Jag var inte jättetaggad innan men det var faktiskt roligt. I år hade vi kokosbollskatapulten, jag var väldigt skeptisk till att någon faktiskt skulle finna nöje i det. Men det visade sig att barnen var galna i det. Och vissa barn var otroligt roliga och det blev många skratt. Speciellt när barnen skulle försöka fånga kokosbollen i munnen. Jag försökte mig också på det - då skrattade barnen åt mig.

När alla 288 kokosbullar var slut åkte jag hem till Jenny och Fredrik där det var inflyttningsfest. Alla var aningen runda under fötterna, speciellt en som heter Daniel. Men han tjatade mest om pizza, men efter 10 kokosbollar kändes inte mat så tilldragande. Men det var en trevlig fest, och jag drog i mig tre cider och blev för en stund lite rund under ena foten. Sen drog jag, Verran och Andréa till Oscar där han och Andreas hängde. Jag blev fascinerad av det gigantiska akvariet med massa roliga fiskar i. Jag ska skaffa ett sådant när jag är i Norge, för jag tror inte mina föräldrar går med på att ha ett sådant i huset. Och jag tänker att när vi är i Norge behöver jag inte ta allt ansvar för akvariet. Lovisa får ta hand om det så kan jag sitta och kolla på dom, och mata dom. Sen tänkte jag låta dom simma ut i det Filippinska havet!

Sen blev det mat på MAX med Lovisa, mat är najs. Visserligen har jag ätit på MAX två gånger idag men whatever. Sen gick brandlarmet, då gick vi. Och jag hann precis med bussen, najs!

Dagens största behållning var ändå sms-konversationen jag hade på bussen hem. Jag fick sms från Tove: "Det är valborg! Super du?" Haha jo, men man kan väl säga att hon gjorde det i alla fall. Big time. Bartömning från kl 13! Haha det är fan hårt. Jag hoppas verkligen att hon fortsätter så när hon kommer hem, Tove är jävligt rolig när hon är full. Wild and crazy liksom. Hon kommer liksom hem om fem dagar, najs! PARTY HARD FFS!

Nu ska jag sova, och sova ska jag göra länge imorgon, det är en sak som är säker.

/ Amanda,

RSS 2.0