Fotboll och fest

Jennie ringde mig tidigare ikväll och frågade om jag ville vara med och spela korpenmatch i fotboll. Ja tänkte jag, det kan väl vara roligt. Det var roligt, men så jävla jobbigt. En löpning sen var jag helt slut (resten av laget kände likadant). Men fan, det gick rätt bra ändå, även fast konditionen inte håller och touchen på bollen inte alltid var kanon. Men det slutade med förlust med 4-3 mot serietvåan. Äsch jag tror vi var nöjda ändå.
Men jag ser fram emot träningsvärken imorgon ;)

Annars så har skolan dragit igång på riktigt idag. Massa att läsa till morgondagens föreläsning och vi har fått en uppgift med fyra frågor vi ska besvara till onsdag. Och jag har ingen studieteknik. Shit shit tänker jag mest och skjuter upp läsningen hela tiden. Men jag ska ta tag i det, ska bara kolla på fotbollskväll..

I lördags var jag på Berhn Arena och såg ÖSK spela upp Helsingborg på läktaren. Fy fan, det var typ den bästa matchen jag sett, ÖSK var så grymma. Sveriges Barcelona, for real alltså.
Sen var det 21-årsfest. Andréa fyllde år och jag hade beachkläderna på och bästa partyhumöret. Alla blev fulla och A kom inte in på Frimis så vi gick till Liquid och drack ännu mer och spelade bort en del pengar. Sen åkte jag taxi hem och mådde skit i söndags när jag åkte till Skyllberg för match med tjejerna.
Men kul hade jag och det bästa var att den trasiga engångskamerna lätt lagades genom ett kast i golvet. De bilderna ska bli intressanta att se..

/ A


Weekly update

Oj oj, länge sen jag bloggade nu.
Men den här veckan har varit så jäkla intensiv så det är makabert. Vi har delat ut sammanlagt 18 ton (!) reklam den här veckan. Det är fan galet. 18 ton liksom. IKEA, Biltema och ungefär femtioelva andra sorters reklam. Jag har själv delat ut ca 500 kilo kataloger. Jag har organiserat och lagt upp hur utdelningen i Vivalla skulle ske och fan vet vad jag har gjort. Men nu är veckan avklarad och helg har aldrig varit så välkommet, och jag tror att jag talar för varenda brevbärare i landet när jag säger det.

Skolan har börjat också, visserligen bara med en introduktion för själva universitetet. Jag har ingen koll på vilka som går i min klass eller vad som händer på socionomprogrammet, det märks nog på måndag, när det kör igång ordentligt.
Får se när jag hinner med lite nollning också. Det är så mycket fotboll jämt (det är visserligen trevligt) men lite nollning vore trevligt. Ikväll är jag så trött så jag ska sova alldeles snart tror jag trots att klockan inte ens är 21 än. Men fredagar är min dödsdag, deluxe. Plus att jag är halvförkyld och har varit hela veckan, det tar ut sin rätt. Och tre timmar i spöregn i onsdags gjorde inte saken bättre.

Vad som dock gjorde saken bättre i onsdags var shoppingrundan som jag och mamma var ute på. Vi kom hem med småplock från IKEA, pärlor från Panduro, en extern hårddisk, en ny liten fin Mini-PC och en datorväska.
Min nya dator är så mysigt liten och väger typ nada. Jag tänkte att när jag fick så mycket lön som jag fick så borde jag unna mig något trevligt, och det gjorde jag också. Slitsommar deluxe = dator. Jag gillart..

Lovisa verkar ha det bra i Uppsala i alla fall och det är ju bra. Jag pratade med henne idag och hon hade ingen röst efter all nollning och hon var sen till lektionen - alltså är allt som sig bör! Skönt, hehe.

Vi var för övrigt uppe på staden i lördags och trängdes bland massa folk för att se knugafamiljen. Häftigt! (Jag vet inte om jag fick avslöja det, men fan hela Örebro var ju där, så vad spelare det för roll hehe)
Sen bakade vi kladdkaka, åt naturgodis och tittade på Notting Hill. Kvalitetstid innan flytten helt enkelt. Men like!

Långt inlägg det här, men en sak till måste nämnas. Jag såg Inception på bio med Andréa igår. Världens bästa film? Eh ja. När popcornen inte går åt så vet man att det är en bra film. Så jäkla bra, men allt med Leo är ju bra. Det var så spännande och jag vill se den igen igen igen! Nu! Jag ska se den på bio igen, i september - när Emelina får pengar. Då ska jag inte löpa popcorn iaf, för de lär inte gå åt ;)

Nu ska jag kolla på Goldfinger tänkte jag. Men jag kommer antagligen somna innan Goldfingerhimself ens hinner komma in i handlingen.

Pöss och Kram! / A

Ibland tar reklamen slut helt enkelt..

Igår spelade vi match mot Hovsta, det blev förlust med 0-1 men jäklar vad bra vi spelade. Jag blev riktigt imponerad stundtals, så det var synd att vi inte fick med oss en pinne i alla fall, för Hovsta var också riktigt bra. Det hade kunnat bli 3-4 mål till åt båda håll, men målvakterna var på hugget. Det är bara att ladda om till söndagens match mot KIF. Jag kan visserligen inte vara med då jag ska köra 23 mil och tömma brevlådor.
Innan matchen så sa jag till Isabelle, 11 år att om hon gjorde ett nickmål så skulle hon få valfri glass. Då kontrade hon med att säga: Vad får jag om jag gör 11 mål (hon har det numret). Jag sa då att hon skulle få precis vad hon ville. Shit, hon blev alldeles till sig och kom till slut fram till att hon ville ha en Ferrari.
Tur för mig att hon inte gjorde 11 mål för då hade nog jag fått ta ett banklån och skippa studielånet för att inte bli skuldsatt för resten av livet. Men samtidigt så visste jag ju att oddsen för att hon skulle göra 11 mål mot Hovsta var extremt höga.

Idag har jag delat ut post i Lundby och lyckats skrämma livet ur mamma. Hon skulle precis gå ut och kolla om vi fått post när jag kom och elbilen är ganska tystgående så hon hörde inte riktigt när jag kom. Så kan det gå.
Och så skulle jag egentligen ha delat ut Centerpartiets valtidning idag, men när jag kom till jobbet 11.15 så fanns det inga kvar. Allt hade tagit slut. Det var ju inte bra sa jag allvarligt men tänkte wofuckingho!
Jag snodde dock med en överbliven efter jobbet och när vi kollade genom valsedlarna så insåg vi att en dom valbara bor på en gata i Lundby som inte fick tidningen. Spännade och se om hon ringer och klagar över att hon inte fått den..

Imorgon ska jag hem till Michelle och hämta 6 stycken böcker som jag får låna av hennes moster som ingår i delkurs 1 som jag har nu i höst. Awesome! Skönt att ha lite böcker när terminen startar i alla fall. Det klagar jag inte på!

Ja, och det är ju fredag idag också, trevligt trevligt. Klockan är tjugo över nio och jag är lika trött som jag alltid är vid den här tiden en fredag. Sova snart..

/ A

Första hyran

Jag har fått en räkning på första hyran! Nu är flyttandet allvar...


RÖJ

Jajaja! Jag ska blogga!

Har varit väldigt upptagen på senaste tiden. I fjällen och sådär ni vet. Och fixat allt för flytten, jag ska ju till en helt annan stad och spendera fem år där, galet!! (Kanske inte fem år i sträck, men fortfarande kan ju själva flyttande och uppbrottet anses som något av ett stressmoment i vardagen..)

Uppis it is och jag har fått ett studentrum som jag inte är speciellt nöjd med, men det kan ju bli bra. Tar inte ut någonting i förskott. Letar dock vidare, ska se om jag kan få nåt annat i höst eller nåt. Kommer bli skönt med bara fem pers i min korridor, kan ju inte ha sån otur att det är fyra stycken andra som är helt mongo, utgår ändå ifrån att de flesta människor är normala.

Jag har tänkt att jag ska lära mig att skriva på dator på rätt sätt. Försöker det nu, är riktigt svårt faktiskt. Har aldrig lärt mig rätt vilket är grymt frustrerande. Varför varför varför ansträngde jag mig inte från början och lärde mig skriva ordentligt!?

Amanda gick ur Svenska Kyrkan igår och jag är så stolt över henne. Pissig "organisation" som bara ska ha våra skattepengar. Jag gick ur för länge sen och har inte direkt ångrat mig.

H är ett arsle som borde paya snarast. Jag ligger ute med alldeles för mycket pengar för mitt eget bästa. Stackars mig. Stackars oss som inte har ett kontrakt. Förstår inte varför vi inte fixade ett kontrakt när vi träffade honom? STUPID. Ska aldrig göra det misstaget igen.

Jag röjer fortfarande i mitt rum idag, inte röjer som i festar järnet utan städröjer. Det är sjukt nice. Blir av med saker jag definitivt aldrig kommer att sakna. SKÖÖNT. Jag ska inte köpa några mer saker för resten av livet, eftersom jag har så mycket kan jag inte tänka mig att jag saknar en endaste pryl. Och om jag köper en grej ska jag slänga typ tre. Då kommer ändå summan av stuff minska och jag får inte den kvävande känslan jag har nu av att jag är en förfärlig materialist som borde flytta ut i skogen och gå på avvänjning.

/Lo

Weehoo!

Efter en veckas semester var det bara att köra hårt, direkt verkligen. Ingen mjukstart på posten inte. Jag vet inte vilken dag som har varit värst den här veckan. Men jag tänker på att det blir fina pengar när lönen kommer. Nästa lön är galen..det gillar jag!

Igår åt vi frukostbuffé på Java, det är njutning på hög nivå. Om jag var rik så skulle jag äta frukost där varje dag! Och det var väldigt trevligt att träffa Tove, Kajsa och Michelle som jag typ inte träffat på hela sommaren. Och snart flyttar alla igen. Jaja, jag är ju i alla fall kvar i Örebro och folk måste ju hälsa på hemmet ibland. Tur det.

Idag har jag och L sprungit runt på stan och shoppat skolsaker, jag fyndade en ryggsäck på Stadium som var väldigt billig. Och en bra kalender hittade jag också. Jag ska försöka vara organiserad och ha som mål att ta med den överallt. Annars brukar jag vara ganska bra på att glömma kalendern hemma när jag väl äger en.
Sen träffade vi Josefin över en fika, hon ska också flytta. Till Lund av alla ställen och hur långt är inte det. Tur att vi ska paddla Göta Kanal nästa sommar, kvalitetstid på vattnet liksom.
Vi fyndade även solglasögon, jag blåa och Lovisa gula - patriotiskt!

Jag har tagit det stora steget att lämna Svenska kyrkan, vilket kan vara det bästa jag gjort på länge! Varför ska jag betala massa pengar till det där när jag inte ens tror på det. Nej, dum får man inte vara..

Nu ska jag läsa och invänta dagens program av So You Think You Can Dance..så spännande!

Vi ses när vi ses!

/ A (den enda av två som bloggar)

Snebrännor och Zlatan

Semestern glider fram och såhär avslappnat har det inte varit på länge.

Vi gör det vi känner för och har i princip aldrig några planer, det är skönt.
Vi har varit på Ullared och gjort av med flera tusen på vettiga saker för en gångs skull. Vi var där alldeles lagom till öppningsdags i söndags och när vi var klara med shoppingen så började det att fyllas på med folk. Så perfekt!

Hitills har det varit en riktig soldag och den spenderade vi på stranden så klart. Det var svinkallt i havet men det uppvägdes av gigantiska vågor som man kunde hoppa i. Det var roligt. Egentligen var det nog lite badförbud pga starka strömmar men vi höll oss på bra avstånd från stranden så att vi inte skulle hamna i en dålig situation helt enkelt. Jag brände mig lite på axeln och Andréa solade för mycket med solglasögon, så hon har fått en riktig snygg bränna.

Igår var vi inne i Halmstad på en sportbar för att se när Sverige spelade mot Skottland. Och det var fan det bästa svenska landslag jag sett under alla mina levnadsår tror jag. (Jag kan inte uttala mig om 94, jag var för liten men jag har hört att dom var bra då). Men Zlatan var tillbaka i storform och inte ens jag kan ogilla honom längre. Det nya landslaget lekte sig fram matchen genom och Hamrén är en genialisk förbundskapten. Lasse hade alltid samma ständiga problem, han fick inte ut max från Zlatan, det slutade bara med dåliga framträdande och frustration. Hamrén har lyckats hitta rätt spelstil med de yngre spelarna och Zlatan har hittat rätt.
EM 2012 here we come!
Krognotan vill vi helst glömma, men det är ju fan semester!

Idag har solen tittat fram igen så det blir antagligen stranden.

/ A

Strand Tylösand

Imorse 6.30 rullade vi iväg mot Tylösand, grymt nice!

Campingen är väldigt  trevlig och campingsemester är nog överhuvudtaget undervärderat av folk i vår ålder. Lite synd för det är fridfullt och avkopplande. Väldigt mycket semester helt enkelt. Jag gillar det och ska njuta i fulla drag hela veckan.

Jag vet, det är ett jäkla tjat om hur nice det är att jag har semester. Men jag har ju fan jobbat sen jag kom hem från Asien och de senaste veckorna har jag varit så trött och virrig så semester har aldrig varit mer välbehövligt.

Vi har spenderat några timmar med att handla och jaga kylbox. Först köpte vi en på K-rauta, sen hittade vi en billigare på Willys så då fick vi åka tillbaka till K-rauta och lämna tillbaka den första. Virrigt värre, men nu har vi i alla fall en kylbox och kylklampar så att vi kan kyla drickan ;)

Jag och Andréa var nere vid havet och guppade i vågorna. Så mysigt! :D

Nu ska vi äta mat och fortsätta njutandet. Blir nog tidigt idag pga tidig morgon.

/ A

S E M E S T E R ! ! !

L sa något om att blogga mer, jag väntar ;)

Men nu är det fanimej semester i alla fall! Och det är värlsbäst, top notch och 1000 gånger bättre än vilken fredagskänsla som helst. Jag har till och med packat färdigt, nästan i alla fall, det är lite småskit som ska ner i ryggsäcken, men annars så är det packat och klart.

Jag ska chilla hårt i en vecka, mysa runt i Tylösand. Vi ska även hinna mysa lite i Helsingör, mosa på Ullared och fascineras inne på Colosseum, nej jag menade Universeum. Vissa personer har svårt att hålla isär på de två attraktionerna, jag nämner inga namn (Andréa). Men för mig spelar det inte så stor roll vilket vi åker till, båda blir bra ;)

Den här veckan har gått sjukligt fort också, det är skrämmande hur fort veckorna går men jag har hunnit med en hel del. Jag har varit hos Jenny och klippt mig, jag har varit på Capio och betalat 600 kronor för att få ont i armen, jag har kollat på Allsång och Morden i Midsumer med Andréa, Emma och Anna.
Och Lovisa var här i onsdags och vi pratade om studielån, skulder, pluggångest och hur fort tiden går. För snart börjar skolan och då flyttar L och lämnar Örebro för Uppsala.
Jag har inte så mycket pluggångest, jag tycker nog att det är värre att L ska flytta härifrån och inte vara i Örebro. Det är faktiskt en dålig grej. Men det får väl gå det också..

Nu ska jag packa klart det sista, duscha och göra andra ovettiga saker.

See ya!

/ A

Snart semester!

Arbetsveckan som gått har seriöst varit den softaste på hela sommaren. Börjat 6.30 varje dag och slutat runt 13. Och turen har tagit dryga timmen och sen har jag bara mosat eftersändningar. Fler sådana veckor till mig och jag är nöjd. Och idag har jag tömt brevlådor i Bergslagen, helt okej det också faktiskt, speciellt som att lönen ligger på runt 150 kronor i timmen. Japp, sjyst arbetsvecka, och nu är det bara 5 dagar kvar till semestern börjar. Och den ska spenderas i liggande läge i Tylösand.

Och jag säger det, jag skiter i om det regnar, jag ska gå runt i shorts, T-shirt och solglasögon och låtsas att det är sol och blå himmel. Så det så! Är det semester så är det fasiken i mig semester. :D

Jag har även varit själv hemma den här veckan då mina päron har varit på semester, den regnade nog bort lite men mamma var nöjd efter shoppingen på Ullared, tur det.
Jag använde ensamheten till att städa ur mina garderober, jag gick ihop en jäkla massa skit, jag är ändå ganska bra att slänga in saker i garderoberna och sen inte bry mig mer eftersom att man ändå inte ser det därinne. Och så blir det roligare när man väl städar för det blir så rent och fint och fräscht.

När det väl kommer till kritan så är jag nog lite av en renhetsjunkie, jag älskar när mitt rum är rent och fint och jag kan sitta och bara njuta. Knäppt, jag vet.

Jag har även kommit in i ett lässtim igen, jag gillart. Har läst 2½ bok den här veckan. Messias är en grymt bra bok som alla borde läsa. Mördare som springer runt och skär ut tungan på folk och ersätter den med en silversked är bra skit.
Fader:Okänd var också bra, men lite konstig. Den var väldigt spännande samtidigt som den var lite seg. Jag får inte riktigt ihop det. Men extremt läsvärd.

Nu ska jag sova så att jag är utvilad när den nya arbetsveckan börjar.

/ A


RSS 2.0