Indiana Jones..

Denna söndag har jag spenderat med att sova relativt länge - och självklart njuta av att man har fått en timme. Sen har det varit träning med tjejerna och jag har kollat på damernas final i Svenska Cupen som KIF Örebro vann. Riktigt bra! Ungefär samtidigt vann AIK över Elfsborg vilket betyder att tredjeplatsen för ÖSK är säkrad. Europaspel nästa! Bra dag för fotbollsÖrebro :D Självklart har jag spånat lite över hemtentan också - läst och skrivit upp saker som kan komma att användas. Jag är inte så orolig över den, det ska nog gå bra. Och just nu sitter jag och tittar på den fjärde filmen i Indiana Jones-trilogin. Kristalldödskallens rike..

Det är spännande det där med Indiana Jones filmerna, det är mina absoluta favoritfilmer. Jag har sett de tre första minst 100 gånger var och kan dom utan och innan. Den fjärde förstör det lite..faktiskt.
Den första handlar om nazisternas jakt på Förbundsarken som Hitler vill åt för att skapa en grym armé. Dom hänger runt i öknen och gräver och Indiana Jones förstör för dom helt enkelt. (1981)
I den andra filmen hamnar Indy i Indien där han till sist hamnar i de fördömdas tempel där en skum sekt sliter ut hjärtan ur folk och sänker ner dom i lava. Återigen sätter Indiana käppar i hjulet för skurkarna och alla är glada och nöjda. (1984)
I den tredje filmen får vi träffa Indiana Jones far, återigen handlar det om galna nazister, men denna gång vill de åt den heliga graal. Det slutar som vanligt, det går åt helvete för nazisterna och Indiana Jones återställer ordningen.
(1989)

19 år senare, närmare bestämt 2008 kommer film nummer fyra. Och då har det spårat ur totalt. Jag tror att Steven Spielberg och George Lucas tänkte ungefär såhär:
"Okej, vi borde göra en ny häftig film. Indiana Jones kanske? Bra idé, men vi får skynda oss för Harrison börjar ju bli till åren och det är ju ingen idé att göra en Indy-film med någon annan som spelar Indy. Det går ju inte. Men vad ska vi köra på då? Först hade vi nazister, sen galna indier, sen nazister igen. Vi måste hitta på något nytt."
Ungefär här tror jag att starkspriten åkte fram..och brainstormingen fortgår:
"Vad sägs om att ha en film där ryssarna är skurken? Lite som James Bond liksom. Sen blandar vi in lite utomjordingar, galna indianer som springer runt och ser läskiga ut. JA! När vi ändå håller på så tycker jag att vi borde få in Eldorado i det här också - men vi använder namnet Akator! Det här blir skitbra, vi skriver ihop det och mailar det till filmbolaget!" 

Dagen därpå vaknar dom och känner sig extremt bakis och aningen ångerfulla. Men det visar sig att filmbolaget går med på det här, för vem kan säga mot Spielberg och Lucas? Nej, precis. Så dom har inget annat val än att sätta igång det här.
Och hur skådespelare som Harrison Ford, Kate Blanchett och Shia LeBeouf kunde gå med på det här är en annan historia.

Nu ber jag bara till högre krafter att de inte får för sig att göra en femte film..

Det var allt för mig, nu ska jag snart sova för imorgon ska jag dela ut lite post..

/A

Skolan och maskeraden

Äntligen är fältrapporten klar. Färdigskriven, utskriven och redovisad. Det är så himla skönt. Den har utan tvekan varit det värsta jag skrivit under hela min skoltid. Hellre 5 labbrapporter alltså. Men det är nog mest för att vi inte visste hur den skulle skrivas och riktigt vad som skulle vara med. Vi hade ju en föreläsning som hette "Att skriva fältrapport", det värsta var ju bara att den mest handlade om hur man skriver en C-uppsats, inte en A-uppsats. Det blev lite förvirring där må jag säga.
Men som sagt, nu är den klar. Och redovisningen gick väl relativt bra. Den gick bra för mig i alla fall. Dock så blev det lite förvirrat i gruppen vem som skulle ha vad, trots att vi gått genom det några dagar innan. Det stör mig lite, men vi blev ändå godkända på redovisningen. Nu återstår det bara att se vad betyget på den skriftliga delen blir.

Men, ingen rast ingen ro. Igår när jag kom hem vid 17-tiden var det bara att gå in på Blackboard och ladda ner hemtentan. Den ser faktiskt helt okej ut och vi har ju faktiskt 10 dagar på oss att skriva klart den. Så det känns bra, jag har börjat litegrann, märkt upp i böckerna vilka sidor jag behöver använda. Men först av allt ska jag sätta mig in i fallet vi ska analysera utifrån.

Just nu vill jag egentligen bara att det ska bli den 12e november och dags att åka till Uppsala :) Det ska bli riktigt nice!

Men först av allt så är det maskerad ikväll. Jag ska vara hiphoppare, mest för att jag ju varit det en gång och jag har grejer till det. Hade ingen lust att tänka ut något nytt och inte heller någon lust att köpa nya saker.

/ A

Pärlplattor

Okej, nu har jag tagit kort på lite av det jag pärlar när jag tröttnar på skolarbete eller när jag egentligen borde plugga.


Min Super Mario-vägg


Glasunderlägg


Schassen och Knasen (gjorda på fri hand)


Super Mario-svampar


En smurf, Homper Simpson och oidentifierbara figurer...


Flamingo, apa och giraff


Nalle Puh, Tiger och Nasse


Snobben och Milo


Figur från Toy Story (tror jag) och små Lightning McQueens


Fiskar


No smoking

Jag skrev ju även för ett tag sedan att jag hade pärlat massa och satt upp på vår duschkabin, dom ramlar mest ner och jävlas plus att det är svårt att ta kort på det, men jag jobbar på det :)

/A

Måndag

Nu är rapporten nästan helt klar. Vi ska bara peta lite i formalian och se till att allt ser snyggt ut. Sen ska vi såklart redovisa den också, men den delen känns lätt. Hellre 10 muntliga redovisningar än att skriva den där rapporten igen.
Nu är jag dödstrött, satt i skolan mellan 9-15 och skrev klart det sista med gruppen. Kom hem vid 16.30 och har suttit sen dess och fixat referenslistan (som är två sidor lång) och lite annat småplock. Hjärnan stänger snart av.

Så nu ska jag pärla, det absolut bästa man kan göra för att motverka höstdepressionen som ligger och gryr. Den verkar inte riktigt vilja bryta ut helt och fullt. Det är visserligen skönt för jag har inte tid med ordentliga höstdepressioner. Men som sagt, pärla ska jag göra.

Ja just, jag tränade fotboll igår, med Sturehov. Det var nog första gången på typ två år som jag sprang överhuvudtaget. Bara det är deprimerande. Men det gick rätt bra, lite ringrostigt på fotbollsfronten. Idag vill jag mest dö, jag har den extrema träningsvärken. Jag har träningsvärk i höfterna, vilket jag inte trodde var möjligt. Mina lår ska vi inte ens tala om. De fungerar typ inte.
     Men min plan är att motverka detta imorgon genom att träna på vår maskin här hemma innan jag åker till Posten och gör ett eftermiddagspass.

Och på lördag är det stor maskerad! Häftigt värre, äntligen en maskerad där utklädnad är obligatoriskt för att komma in på festen. Me like!

/ A


Sen senast..

Hm, det senaste inlägget var väl inte så värst positivt, men jag är seriöst trött på den där rapporten nu, det känns som vi har hållt på med den i evigheter och den blir aldrig klar. Men på måndag ska den bli klar, sen har vi redovisning på torsdag och fredag. Det ska bli så SKÖNT!
Vi får visserligen hemtentan på fredag men det är ändå något nytt.

I fredags hade vi klassfest, ungefär halva klassen dök upp. Det var lagom :) Det var sjyst stämning och man lärde känna folket lite mer. Det är ju trevligt att veta lite om folk som går i ens klass - som man antagligen kommer spendera de kommande 3 och ett halvt åren med.

Igår gjorde jag absolut ingenting, jag hade tänkt skriva in lite och peta i rapporten bara för att vi verkligen ska bli klara på måndag. Men jag gjorde ingenting, jag fastnade helt med pärlorna. Lätt hänt! Så jag får försöka ta igen lite idag, men det går inte så bra nu heller. Eller så tar jag det imorgon, vi får se.
För idag börjar tjejernas träning, i en hall som jag inte riktigt vet vart den ligger. Så jag får nog cykla hemifrån lite tidigare än vad som egentligen skulle behövas. Men jag vill inte bli sen.
Plus att jag funderar på att hänga med på Sannas träning med Sturehov ikväll, så att jag har lagom mycket träningsvärk imorgon.

Just nu kollar jag på Micke och Molle 2 på TV. Det är förvirrande, för ni vet - dom växer ju upp i den första filmen. (eller minns jag helt fel?) Men nu är dom helt plötsligt små igen och jag fattar inte grejen. Plus att handlingen bara är sådär alltså. Det är inte en Disneytvåa jag rekommenderar, visserligen så är det inte många Disneytvåor så är bra. Jag skulle vilja påstå att Lejonkungen 2 är den enda vettiga tvåan.

/ A

Fältfuckingrapport

Jag är så jävla trött på den här jävla fältrapporten som aldrig tycks bli klar!
När den väl är klar och redovisad ska jag strimla den och slänga den och aldrig mer tänka på den.
Trött blir jag..

(Det kallas ventilering av känslor) hehe..

Jag vill mest hem och sova..

/A

Investeringar och Affärsvärlden

Igår spenderade jag ungefär 1½ timme i telefonen med Lovisa :D Sjukt värt! Ännu mer värt är att jag ska åka och hälsa på i Uppsala den 12-14 november. Och den egentliga anledningen till telefonsamtalet var att L skulle guida mig genom det krångliga bokningssystemet på SJ:s hemsida. Fast, nej, det var inte så krångligt. Efteråt kände jag mig ungefär som att jag var 70 år som inte fattade något. Men det är inte lätt alla gånger.
Men nu är det bokat och klart i alla fall och 290 kronor känns helt klart värt.

Idag har jag spenderat 2½ timme hos min frisör så nu är håret tunnare och blondare. Känns mycket skönt vill jag påstå. Helt klart värt 695 kronor. Jag gör bara bra investeringar nuförtiden.

På tal om investeringar så fick jag fyra stycken väldigt spännande brev idag. Jag blev lite konfunderad när jag hämtade in posten och det var fyra stora ganska tjocka kuvert - från samma avsändare till mig. Efter att jag öppnat dom insåg jag att det var fyra nummer av tidningen Affärsvärlden. Jag fattar verkligen ingenting, helt sjukt. Och det fanns inget inbetalningskort med heller, så jag antar att jag har fått tidningarna gratis, men jag förstår inte varför. Och det kan vara världens tråkigaste tidning..faktiskt..

Kvällen har jag spenderat med Andréa och Verran, först på Gröna Grodan. Like the good old days. Sjukt länge sen jag var där faktiskt. Det blir inte lika ofta nuförtiden, synd. Sen åkte vi hem till Andréa och spelade 3 partier Buzz. Jag vann alla gånger och var säkert en dålig vinnare men så är det när man gillar att vinna. Och jag ägnar vinsten åt Zlatan (katten alltså) som låg i mitt knä ungefär hela tiden. Han är så söt och om det inte vore för att jag skulle må jättedåligt skulle jag kidnappa honom. Lätt!

Nu kollar jag på CSI Miami och känner mig faktiskt lite trött. För ovanlighetens skull, jag kanske somnar innan klockan 1 inatt. Det vore trevligt, eftersom jag ska gå upp klockan 7 imorgon bitti. Grupparbete och handledning står på schemat. Sen är det helg! :D Den kommer bland annat bestå av klassfest och fotboll.

Ciao!

Sjukdomar hit och sjukdomar dit..

Just nu sitter jag i skolan och håller på med vår fältrapport. Det går sakta men säkert framåt. Det enda problemet är att folk alltid är sjuka. Oftast är det bara en som är sjuk, så då är vi i alla fall tre som kan jobba. Men idag är hälften sjuka, vilket innebär att vi bara är två stycken här. Två tappra själar.
Det börjar bli lite tröttsamt. Men jag är frisk i alla fall *peppar, peppar ta i trä*. Men den ena har 40 graders feber och den andra ligger hemma och spyr, så jag vill ändå inte ha någon av dom här faktiskt.

Ska ringa Lovisa sen också, för jag kan inte boka tågbiljetter, L tyckte det var konstigt. Men jag åker aldrig tåg, hur lätt är det då?

Lunch nu! Fiskpinnar och ris - nice!

/ A

Bananlikör och ishockey

Jag har börjat släktforska! Sjukt intressant faktiskt. Jag hittade en hel låda full med gamla papper som mamma sparade efter mormor och morfar. Det är en hel hög med juridiska dokument från början av 1900-talet fram till 1960 ungefär. Det är sjukt hur mycket folk jag har hittat, folk som bodde i andra delar av Sverige, så det är möjligt att jag har släkt lite här och var i Sverige. Väldigt spännande...

Igår var det fest hemma hos Anna. Det var väldigt trevligt :) Anna tog fram en halvfull flaska med bananlikör som hon ville skulle ta slut, jag kan påstå att jag tog hand om det, med lite hjälp av Andreas. Men det var mest jag som drack, det var faktiskt riktigt gott men full blev jag. Som fan! Och bakis är jag idag. Som fan!

Jag ville mest dö imorse när jag vaknade och insåg att jag skulle sitta i en bil i ungefär en och en halv timme för att åka på ishockeycup i Katrineholm. Jag överlevde dock, men jag mådde riktigt dåligt.
Och det var svinigt kallt i ishallen, fy tusan. Jag hade ändå full vintermundering på mig. Men i alla fall så var det väldigt trevligt att se på ishockey. Jag gillar visserligen inte sporten men det blir ändå roligt när man tittar på någon, tex ett brorsbarn. Hans lag vann sina två första matcher och Kevin gjorde tre mål. Han är faktiskt skitbra på den där sporten - han åker snabbt som fan också. Tur att någon i släkten är bra på skridskor - jag kan knappt stå på ett par och när jag ska stanna måste jag åka in i sargen ;) haha

Just, den 12 november åker jag till Uppsala :D Det ser vi fram emot! Jag har aldrig varit i Uppis så det ska bli coolt. Och Lovisa verkar ju se fram emot mitt besök, tur det! ;) På tal om Lovisa måste jag säga att utklädnaden till festen med temat hårresande var väldigt bra! Och vad trevligt att kemi står på pluggschemat, jag kanske kan vara till någon hjälp? ;) hehe

Nu ska jag kolla klart på Indiana Jones och de fördömdas tempel och äta upp mina popcorn :) Sen ska jag sova, för jag är så förbannat trött och fortfarande bakis..

Peace out!
/ A

PS. Bilder på pärlor kommer, men jag har inte hittat kameran.

Tentaperiod coming up..!

Tenta snart och därför pluggade jag från ett till ett igår. TOLV timmar. Helt sjukt. Fast bra. Jag behövde det. Idag ska vi också plugga, ska styra det till att vi är hos nån av de andra, här är det extremt dammigt eftersom våra dammsugare i korridoren suger! Eeh alltså, de är dåliga. De suger inte snarare. Sämst.

Jag tvättade också igår. Ibland känner jag mig så huslig och duktig. Nu när jag flyttat hemifrån beundrar jag min mamma mer och mer för varje dag som går. Handla kanske är det jobbigaste. Bara för att man måste vara så himla tråkig och ekonomisk och cykla ända bort till Willys och känner sig dålig varje gång man bara orkar åka till Ica Heidenstam. Jag har blivit expert på att undvika att handla. Bra jobbat av mig som annars ses som lite av en shopaholic...
Det är lite kul med tentor ändå kom jag på, för vi ska ha festaste tentafesten den 25:e. FETASTE menar jag då. Alla kommer tagga så stört mycket. Vilket teknologerna här i Uppsala alltid gör. Nice är det! Undrar om det är utklädnad.. Hoppas! Förra festen hade vi tema "hårresande" och vi klädde ut oss till kemister-efter-en-explosion. Brutalt. Mitt hår var så sjukt äckligt dagen efter! Vi hade en massa "glue"-gele i det och tusen ton hårspray+hårfärg. Hahaha. Helt galet.
Direkt efter explosionen

Efter denna tentaperiod, med tillhörande party, ska vi börja läsa kemi, så det passade ganska bra med sådant tema på utklädnaden! Fast ser inte direkt fram emot det. Däremot ser jag fram emot att efter detta få ett besök från min kära medbloggerska (huvudbloggerska, så gott som enda bloggerska)! Yey!
Solong suckers! /Lovisa

Jobb..

Klockan 05.00 imorse började mitt alarm väsnas. Det är faktiskt inte speciellt mänskligt att gå upp så tidigt, men tur att TV3 är snälla nog att sända repriser av Cityakuten så dags så man får en vettig chans att vakna till liv.
Ja, jag har alltså jobbat idag, första gången på Posten sen Brev 2010 drog igång - det innebär kort och gott att vi delar ut posten senare för att vi får posten senare. Svårare än så är det inte, men ändå lite nya rutiner som inte är så lätt att hålla koll på när man inte jobbar varje dag.
Men det gick bra och det var faktiskt en bra grej att äta lunch innan turen, förr i tiden blev man lätt hungrig lagom tills man skulle springa i trappor och det mina vänner är inte en ultimat kombination. Jag vet inte hur många gånger jag har stått i en uppgång i Baronbacken och nästan svimmat av hunger.
Men som sagt, det har gått bra och det är skönt att jobba lite såhär ibland - man tänker inte alls på skolarbetet, man släpper allt. Riktigt skönt - därför har jag sagt till min far att jag vill jobba 2 dagar på "höstlovet". Jag har nämligen hemtenta den veckan och tänker att det kan vara skönt att släppa den litegrann, några timmar.

Förresten åkte jag bil till jobbet imorse, mina föräldrar ville inte att jag skulle cykla till jobbet klockan 6 imorse. Jag var inte heller så taggad på det - så istället fick jag stå i minusgrader och skrapa rutor imorse. Jag hade nog hellre cyklat. Plus att jag är jättedålig på att skrapa rutor (det blir ännu svårare när ögonen knappt vill hålla sig öppna), så jag såg nästan ändå inget på vägen till jobbet. Spännande start på dagen, faktiskt.

Ikväll blir det hemlagad pizza till middag och resten av kvällen ska jag spendera i min soffa och halvsova till någon bra film.

Och efter förfrågningar ska jag även leta på vår kamera och ta bilder på det jag har pärlat och lägga upp här.

/ A

PLUGG!

Just nu sitter jag på stadsbiblioteket med min grupp och pluggar. Vi håller på med en fältrapport, väldigt intressant. Jag borde nog egentligen skriva på någon text istället för att skriva här men jag tar en liten paus ;)

Igår var jag hemma precis hela dagen och gjorde absolut ingenting. Det var nice. Det enda jag gjorde var att pärla och kolla på film. Jag pärlade en hiphop-pingvin till Johanna, den blev riktigt nice må jag säga. Jag börjar bli bra på det där med att pärla på fri hand, så det tar sig :)
Film kollade jag på ja, The Last Song. Den där relativt nya filmen med Miley Cyrus. Den var faktiskt rätt bra - men alla filmer som har byggt på böcker av Nicholas Sparks har ju visat sig vara bra. Och man gråter till dom, störtfloder - i timmar. Och sen är man helt utmattad. I flera timmar. Den här filmen var inget undantag. Jag kan verkligen inte rå för det - när folk dör i filmer så gråter jag, det behöver inte ens vara folk - det räcker med animerade lejon. (Fast vem gråter inte när Mufasa dör?)
Men det finns nog ingen film som slår PS. I love you. En film som öppnar tårkanalerna efter 5 minuter är sorglig. Åh hej..

Ikväll ska jag träffa Andréa, det var inte igår. Vi ska nog kolla på Revolutionary Road och tänka att det är livet de hade levt om Leo inte hade drunknat i Titanic. (Men jag ska bara tänka det om det är ett bra liv dom har)

Nej nej, nu måste jag nog vara lite effektiv.

Seeya!

/ A

Och så var det där med guldklimparna..

Såhär i efterhand kom jag att tänka på att det inte varit så mycket tal om guldklimpar i vardagen, vilket är dåligt för det är ju faktiskt det just den här bloggen går ut på.

Men jag skulle vilja påstå att livet i sig är en guldklimp. Äckligt positivt, jag vet. Men studentlivet går inte att klaga på, det är faktiskt rätt chill. Jag har blivit godkänd på allt hitills och bara det är fucking amazing! Jag är halvt om halvt ledig var och varannan dag. Visst är det mycket läsa, men jag har alltid gillat att läsa och vissa av våra böcker är riktigt intressanta!
Jag pärlar som aldrig förr och bara det är en stor källa till avslappning. Jag älskar att ha en hobby, den är inte alltför dyr och man kan skapa fantastiskt roliga saker. Som till exempel har jag precis inrett vår duschkabin med fiskar, hajar, späckhuggare och en sjöjungfru. Ibland är det skönt att vara på en 5-årings nivå - alla borde pröva det.

Snart ska jag försöka somna, har haft lite problem med det på sistone..

/ A

Häxjakt och debattinsändare

Jaha, tydligen så har polisen gripit någon nu. Eller ja, igårkväll greps någon. Och idag vid lunchtid hade det spridit sig över hela Facebook vem det är. Vad han heter, vart han bor, vad hans pappa jobbar med osv.
Jag är inte emot att den som har begått alla dessa förfärliga brott hängs ut. Men tänk om den här killen som är gripen visar sig vara oskyldig. Hur ser hans liv ut sen då? Inte så nice kan jag tänka mig.
Nu har ju dock Örebropolisen gått ut och sagt att man har tekniska bevis mot den här killen, men jag tycker ändå det är lite obehagligt att han redan har hängts ut på hela Facebook. Bara genom att läsa statusrader och kommentarer så vet man så mycket om den här killen. Jag vet till och med vilka han gick i samma klass med på gymnasiet.
Det är faktiskt lite skrämmande. Men folk får väl hållas. Jag tycker bara det är lite fel att hänga ut någon innan den har blivit dömd för själva brottet, eller i det här fallet brotten.

Nog om våldtäkterna och överfallen, jag har tröttnat lite, det är allt folk pratar om. Jag måste nog ringa till Uppsala snart och prata med någon som inte bara pratar om det här. Man blir ju knäpp.
Men även fast dom har gripit en kille för det här så har jag svårt att känna mig helt trygg. Det känns som man har blivit ordentligt omskakad.

På tal om ingenting så skrev jag en insändare till NA för ett tag sedan om den bristande kollektivtrafiken i den här staden. Idag var den i tidningen, på debattsidan. Spännande värre. Ena dagen i TV, andra dagen i tidningen. Jag undrar mest om det verkligen kommer bli någon debatt om det jag skrev.
Det komiska är att det faktiskt var flera veckor sedan jag skrev den där insändaren, och nu har ju tidtabellen ändrats och det är inte alls lika omständigt att åka buss. Men ja ja, jag var ju arg då så jag kan fortfarande vara lite arg nu, om det behövs.

Peace!

Välkommen till Örebro - staden där du blir våldtagen...

Jag tycker det börjar bli lite läskigt i den här staden nu. För första gången i mitt snart 21-åriga liv så är jag faktiskt lite rädd för att gå ute när det är mörkt - åka hem efter en fest eller krogen. Det är knappt så att det finns på kartan, man håller sig inne så mycket som möjligt faktiskt.
Men det är det som gör mig mest förbannad, att en eller två män lyckas sätta en hel stad i skräck. Två män gör så att alla kvinnor är rädda, kvinnor i alla åldrar. Det spelar ingen roll om man är 20, 35 eller 65. Uppenbarligen. Det gör det hela ännu värre tycker jag.
Det är inte heller bara folk som är på väg hem från fester sent på natten eller dylikt. Nej, nu sker överfallen tidigt på mornarna, när folk är på väg till jobbet. Det är tyvärr sanningen, för min mor vet vem den 64-åriga kvinnan var, och ja - hon var på väg till jobbet..
Det är fan hemskt!

Ibland känner jag bara att om den där snubben skulle ge sig på mig så skulle jag bli så jävla förbannad. Så förbannad att det till slut skulle bli mer synd om honom än om mig. Det är så det känns i alla fall, men man vet ju inte vad som händer när man väl är i den situationen, man kanske blir helt paralyserad och tappar handlingsförmågan totalt.

Tvärsnytt var i alla fall på stan idag och intervjuade folk. Jag var en av dom, så idag har jag varit med på TV. Häftigt värre, ni kan få min autograf vid nästa tillfälle ;)

Och det värsta jag hört på länge måste vara det som var en del i inslaget på tvärsnytt tidigare ikväll. En boende på en gård på Karlslundsgatan har i över ett år försökt få ÖBO att sätta upp belysning på innergården, utan att något har hänt. Vad händer? Jo, ett av överfallen igårmorse skedde just på den gården. Trött blir man, hur svårt är det att sätta upp några jävla lyktstolpar? Speciellt med tanke på situationen som råder..

Nu ska jag läsa, vanlig litteratur faktiskt. Inte Payne, inte Skau och inte något annat sånt. Nej, jag ska fortsätta läsa min nya Camilla Läckberg-bok. Bra skit det där!

Seeya!

/A

Frisk!

Jag är nästan helt frisk nuförtiden, bara lite efterdyningar av förkylningen. Men jag har inte ont i halsen eller öronen. Så det är kanoners helt enkelt. Skönt att äntligen må bättre. Nu hoppas jag på friska dagar resten av 2010.

Skolan rullar på, ganska bra faktiskt. Vi håller mest på med grupparbetet nuförtiden som innebär två projekt, det ena större än det andra. Det går faktiskt bra, vi ska spendera hela dagen på Stadsbiblioteket imorgon och komma igång ordentligt med projekt nummer 2.

Idag har vi haft samtalsövningar i skolan, vilket är ungefär som rollspel. Idag var det två olika scenarier och jag måste påstå att det andra utvecklades på ett minst sagt intressant sätt. Sara och Sofia i min grupp var socialarbetare, jag var en mamma till en 14-årig tjej som skolkade osv som Johanna spelade. Jag är fortfarande helt knäckt, Johanna gick in bra i den rollen alltså. Jag hoppas verkligen inte att jag någon gång har en 14-årig dotter som beter sig så. Haha fy fan, det var galet. Och väldigt svårt att hålla sig för skratt, synd att vi inte spelade in det. Hade blivit en youtubesuccé tror jag ;)

I lördags var jag hemma hos Jenny och Fredrik på fest, det var väldigt trevligt. Jag var inte 100% frisk då men kände verkligen att jag var tvungen att komma ut litegrann. Efter festen träffade jag Johanna och åt pizza på Grill Corner, vesuvio med pommes frites på. Det är precis sådan mat som man bara bör äta typ en gång i halvåret. Men gott var det..

Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt och kolla på Beverly Hills. Jag kollar just nu på säsong 9, och säsong 2 damp ner i postlådan idag. :D Yey! Så nu är det bara 5 säsonger kvar att köpa, bra grej!

/ A

Förbättrad sjukdom och fotboll

Den senaste veckan har jag mest varit hemma och tagit det lugnt för att bli av med sjukdomen. Jag har förstås varit i skolan de dagarna det har behövts, men annars har jag varit hemma och kollat på Beverly Hills, säsong 8 för tillfället.
Igår tröttnade jag dock på sjukdomen och ringde till vårdcentralen och fick en tid. Så jag fick reda på att det inte är öroninflammation, bara en utbuktning på trumhinnan som inte är farlig. Jag hade ingen bakterie heller bara något vanligt virus som går över av sig själv. Skönt att veta i alla fall.
Och det har faktiskt blivit bättre, jag har nästan inte ont i halsen och förkylningen känns bättre. Så äntligen går det åt rätt håll, nice!

Idag har jag spenderat 3 timmar på Rosta Gärde för att kolla på Thomas Nordahl Cup, Anton spelade. Det var mest kallt men jag hade på mig min nya vinterjacka så jag frös inte, mest många andra som underskattar oktoberkylan på en fotbollsplan. Dom förlorade tyvärr båda matcherna som vi såg men de spelade bra ändå. Lite oflyt bara helt enkelt.

Ikväll har Jenny och Fredrik fest, jag har sagt att jag inte kommer men jag vet faktiskt inte. Jag mår som sagt bättre idag och skulle nog faktiskt orka hänga där ett tag, så får se helt enkelt. Skulle ju vara trevligt att träffa alla människor. Jag har dock ingen present till Fredrik, så det är ju lite dumt.

Nej nu ska jag kolla på Hammarby - Syrianska. Spännande värre..:)

/ A

RSS 2.0