GULD!!



Ett guld är till för att försvaras tänkte vi och vann Örebrocupen i år igen!
Det blir fanimej inte bättre än så tror jag.

Vi vann först semifinalen mot Sturehov med 3-1, riktigt stabil seger.
Sturehov fick in ett tröstmål i sista minuten ungefär, så det var inte så nervöst mot slutet, tur det!

Sen var det final mot Karlslund, vi gjorde 1-0 efter ungefär 7 minuter och sen var det en ren pärs i 18 minuter.
Fy fasiken, jag har nog egentligen inte nerver för att vara tränare.
Men vi höll ut! Och hade egentligen det mesta av spelet men man vet aldrig med inomhusfotboll alltså.

7 matcher - 7 vinster
21 gjorda mål - 1 insläppt mål

Jag har sagt det förut men jag säger det igen. Jag är såå stolt!
Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva hur stolt jag är.

Nu ska jag sitta och titta på guldmedaljen ett tag.
Och imorgon när ni andra lägger energi på att fira nyår ska jag mest fira det här guldet!


Örebrocupen



AIK - IF Eker 0-1
Lillån - IF Eker 0-9
IF Eker - Fjugesta 1-0
ÖSK - IF Eker 0-3
IF Eker - Kumla 3-0

Yes, idag har vi spelat gruppspel i Örebrocupen.
5 vinster på 5 matcher, 17 gjorda mål och 0 insläppta.
Behöver inte säga så mycket mer än att vi fanimej är IF Eker - laget som leker! ;)
Så på fredag blir det semifinal och förhoppningsvis final. Vi har ju ett guld från förra året som ska försvaras.

Ne, fy sjutton, jag är så himla stolt över tjejerna.
Det är helt fantastiskt att se dom spela och speciellt vinna, för det förtjänar dom!
Så nu jävlar ska vi vinna den där guldmedaljen i år också!


God Jul!



Hoppas att alla hade en trevlig julafton, det hade jag i alla fall!
Hängde några timmar i Frövi hos storasyster där vi spelade spel, kollade på Kalle Anka,
åt massa mat och godis och delade ut julklappar.
Sen var vi hos Farmor och Farfar en stund där vi mest fikade och delade ut julklappar, som sig bör.

Jag fick 6 000 pärlor, en CD-spelare, pengar och en Aladdinask.
Bra grejer :)

Om julafton är en vit dag (vilket det absolut ska vara!) så är juldagen det inte. Inte för min del i alla fall.
Ikväll blir det utgång, så nu ska jag slänga i mig lite middag sen blir det iväg till Anna och Henrik! Party on!


Att försova sig

Ibland försover man sig och det var precis vad jag gjorde idag. Och när jag försover mig så blir jag väldigt irriterad, vilket i och för sig inte är konstigt eftersom man lätt blir lite stressad.

Grejen var såhär att jag hade planerat förmiddagen som så att jag skulle gå upp i bra tid, ta en buss som gick 10.05 till universitet, lämna in min tenta i lugn och ro och sen åka till jobbet.

Man kan väl säga att den planeringen sket sig totalt, speciellt som jag vaknade 10.10, blir lite tajt att ta bussen som gick 10.05 då. Så istället för att läsa genom (den redan utskrivna tentan) en gång till så slängde jag i mig frukost och stressade mig genom alla tilltänkta göromål på ungefär 25 minuter för att hinna med en annan buss.

När jag hade satt mig på bussen och andades ut litegrann så slog det mig att jag bara hade skrivit ut en kopia av tentakvittot, som man ju ska ha två av. Då blev jag på lite dåligt humör igen och funderade på hur jag skulle lösa det. Inga pengar på utskriftskontot och det ska man tydligen ladda på över nätet med bankdosa och sånt. Men okej, man kan ju gå till Repro och kopiera kvittot som jag har. Men det ledde till ännu mer stress när jag kom på att dom har lunchstängt 11.30-12 och klockan skulle bli typ 11.25 innan jag var framme på universitetet.

11.29 kom jag inspringandes på Repro, fick min kopia för 2 kronor och kunde lämna in tentan till slut. Kom till jobbet i bra tid också gjorde jag. Men jösses vad det ska jävlas ibland. 

Att försova sig är verkligen ingen bra grej.. 




Sthlm och julkorten

I lördags tog vi en dagstripp till Stockholm för att hälsa på storebror med familj. Och jag säger då det, jag har världens sötaste brorsdotter! Vi var kvar där några timmar och mös med det lille barnet innan vi begav oss mot Örebro igen. Då var det snöstorm så det tog tre timmar att åka hem. Värt..

Äsch jag vet inte vad jag mer ska skriva faktiskt, händer inte så mycket spännande. Jag pluggar på förmiddagar och kvällar och däremellan sorterar jag massa julkort, som sig bör för en postanställd den här tiden på året. Det där med pluggandet är lite omotiverat faktiskt, lämnade in frågor inför ett seminarium som inte alls blev bra. Men jag fattade ju inte ens vad det stog i den ena boken och jag bryr mig inte. Haha, känns bra. Ikväll ska jag peta lite i hemtentan som ska in imorgon.
Det där med julkorten är lite roligare ändå. En reflektion som jag gör varje år är att folk skickar julkort till folk dom inte känner så bra. Addresaten har inte bott på adressen på flera år eller massa andra grejer som gör att jag får den känslan. Men julkort är väl trevligt, fast borde man inte ha koll på de man skickar till? Nej, inte vet jag. Det blir dock mer hjärngympa för mig, haha.

Nu ska jag bara lyssna på Carolas Jul i Betlehem så är julkänslan på topp! Sweet..

Mylo Xyloto (och såklart lite skola)



Måste verkligen tipsa om Coldplays senaste album! Om ni inte har lyssnat på det så gör det för sjutton! För musik blir nog inte bättre än såhär, det är helt galet. Jag får gåshud när jag lyssnar på det. Så ja, lyssna på albumet!

Förutom att lyssna på ovanstående album så fort tillfälle ges så fick vi tillbaka tentan igår. Den där jobbiga som nu har blivit processbedömd. Den är typ godkänd, saknades lite referenser här och där tydligen. Men åsikterna går isär lite hur man ska skriva en analys, men det är lika bra att rätta in sig i ledet och skriva som lärarna vill. Har ju inget att vinna på att inte göra det så att säga.

Igår kväll hängde jag med min nuvarande grupp, utanför skolan liksom utan skolböcker. Sjukt nice! Gillar verkligen gruppen som jag har för tillfället, så det är lite synd att vi typ inte har haft något grupparbete, ett enda litet arbete har vi bara haft. Och snart börjar nästa termin och då blir det väl nya grupper. Men ja, vi satt och analyserade varandra, som sig bör för socionomstudenter ;) Nja, vi gjorde faktiskt det, men på ett väldigt chill sätt. Och så fick vi träffa världens mysigaste råttor, vissa av oss uppskattade det mötet mer än andra i gruppen, haha.

Idag har jag inhandlat de sista julklapparna och kollat på film mest. Har inte gjort något skolarbete, ganska dumt kanske men herrejösses vad omotiverat det är för tillfället. Det får bli en annan dag tänker jag.

Imorgon bär det förhoppningsvis av mot Stockholm för att äntligen få träffa familjens senaste tillskott, lilla Judith. Ska bli nice! :)

/ A

Fotboll, innebandy och allmänt svårt att andas

Den här helgen har varit väldigt inriktad på sport, vilket kanske inte är så ovanligt. Plus att jag väldigt medvetet har struntat i att plugga, det får bli imorgon istället.

Men ja, tjejerna hade ju match i Kumla igår. Slutresultatet blev 1-1, det var överlag en jämn match och vi spelade riktigt bra. Fast jag vill ändå påstå att vi hade spelövertaget för det mesta men det gäller ju att få in bollen i mål helt enkelt. Vi måste finslipa lite på den sista touchen helt enkelt. Men att domaren blåser av matchen när vi i princip har friläge till att avgöra matchen, det har jag lite svårt för. Känsla för spelet efterlyses. Hur som helst, nu är det spelledigt fram tills Örebrocupen i mellandagarna och då satsar i stenhårt, vi har ju ett guld att försvara!

Idag var det dags för lite innebandy, match med Bloody Sunday. Vi förlorade tyvärr med 4-3, trots ledning två gånger i matchen. Men det ville sig helt enkelt inte. Jag sprang mest runt och kunde inte andas, jag menar det här luftrörskatarrsliknande tillståndet som jag befinner mig i gör att jag blir andfådd av att gå upp för en trappa. Det är lite som att ha astma hela tiden, vilket inte är så skönt! Men som sagt, med lite mer tur så hade vi vunnit idag.

Kom hem från kvällens träning för någon timme sen och känner mig ganska så slut nu faktiskt. Ska bli skönt att sova om ett tag.

Nästa veckas schema är ganska så chill ändå. Tre halvdagar och så får vi tillbaka tentan på fredag också. DET ska bli intressant! Får se hur mycket som går under devisen "gör om, gör rätt".

Nej, sängen nu! Tjipp!


Isgata och curling

Alltså, den där snön som fick för sig att falla ner från himlen häromdagen, den var väl helt onödig? Den ligger ju knappt ens kvar och det enda som blev av det var ju först slask och nu rena isgatorna eftersom att ingen verkade behaga sig att ploga bort slasket. Så att gå ut är ju rena faran för livet när man halkar omkring..
Det enda positiva med att det är ren isgata exempelvis ner till busshållsplatsen är ju att jag kan träna på curlingsteget. För det är en liten remsa asfalt på vissa ställen och då kan man ju köra på bara. Men det är nog det enda positiva...

På tal om curling så pågår ju EM i den sporten för tillfället. Sitter just nu och tittat på herrarnas final, Sverige-Norge. Sverige ligger dock under för tillfället och det går väl inte jättebra för herrarna. Överlag verkar det vara en dålig svenskdag för damerna förlorade sin final imorse mot Skottland. Skottarna sopade banan med våra damer skulle man kunna säga. Vilket är synd för Sverige var obesegrade fram till finalen. Men det kan ju inte gå bra jämt, synd bara att deras sämsta match i turneringen var finalen.

Jaja, nu ska jag heja på herrarna så det blir ett guld i alla fall.

I eftermiddag har tjejerna match i Kumla, vi går såklart för vinst!

Tjipp!


Födelsedagar x 2

Ja, det har hänt en hel del sen jag skrev här sist.

För det första så fyllde jag ju år i lördags och det firades så klart. Först med frallor på morgonen, sen kom halva familjen hit på lite kalas. Det bjöds på frallor och tårta och där någonstans insåg jag hur förbannat trött jag är på frallor. Fy sjutton, vill inte se frallor på ett tag nu alltså.
På kvällen var det lagfest med Bloody Sunday. Men jag snodde såklart lite uppmärksamhet i och med födelsedagen ;) Jag bjöd på tårta såklart och jag och Sanna hade styrt upp lite tävlingar med fint pris. Vi tänkte att vi ju måste tävla lite mot varandra och inte bara med varandra hehe. Men det var en trevlig lagfest och jag vinglade hem runt två.

Födelsedagspresenter ja, det fick jag en del såklart. Två böcker; Jens Lapidus-Livet Deluxe och Jag är Zlatan. Presentkort på Panduro för flera hundralappar sammanlagt, presentkort på JC, pengar, chokladaskar, två nyckelringar, "fred på jorden", pärlor, spelet "Pop och Rock-spelet om svensk musik". Fick även en hundleksak som låter förskräckligt och bestick som ser ut som grävmaskiner (av intressanta typer i laget..haha).

Söndagen spenderade jag med Zlatans bok, sträckläste den i princip från början till slut och jag måste säga att det är skönt att äntligen förstå sig på karln. Bra grej. Sen spelade Roma, Fiorentina gjorde tre mål och Roma fick tre röda kort. Dålig dag på jobbet kan man väl säga. På kvällen hade tjejerna match och trots lite halvkass inställning vann vi med 5-3.

Och i måndags, då mina vänner, så var det ännu en födelsedag för då blev jag nämligen faster för andra gången! Min bror och hans flickvän fick äntligen sin lilla dotter som ska heta Judith. Så roligt! :) Synd bara att dom ska bo i Stockholm, men det är ju inte så långt ändå.
Känner mig ganska nöjd nu ändå, nu är jag ju nämligen moster och faster till både flickor och pojkar :) Ja jösses..

Annars har första snön kommit för den här vintern och det snöade ju fanimej snöbollar. Helt galet var det! Nu är det ju mest is och risk för livet när man går ut. Och så fort det blir lite kallt ute så får mina luftrör tokspel och börjar göra ont. Så jag hostar och har mig för det mesta och det gör ont.

/ A

EM 2012

Nästa sommar smäller det, Sverige är återigen med i ett fotbollsmästerskap och jag kommer sitta bänkad, såklart.
För några timmar sen lottades grupperna inför mästerskapet och det var lite nervöst faktiskt, för det är 16 bra länder som har kvalificerat sig. Sen fanns det ju såklart drömlottningar och mardrömslottningar. Jag anser att Sverige kom undan ganska bra faktiskt. Så här gick det:

Grupp A
Polen
Grekland
Ryssland
Tjeckien

Det känns på förhand som en ganska tråkig grupp, men den är svårtippad också. Så av den anledningen kan den ju faktiskt bli lite spännande ändå. Men mitt tips är ändå att Ryssland och Tjeckien går vidare från den här gruppen.

Grupp B:
Holland
Danmark
Tyskland
Portugal

Dödens grupp, big time! Rent spontant så känns det ju som att Holland och Tyskland kommer att gå vidare, men man vet aldrig med Portugal. Danmark tror jag får riktigt svårt. Men Tyskland har en tendens att gå som en maskin genom gruppspelen i mästerskap och Holland är riktigt bra nuförtiden.

Grupp C:
Spanien
Italien
Irland
Kroatien

Det känns som att Spanien och Italien kommer att gå vidare från den här gruppen, har svårt att se att Irland och Kroatien kommer att ha något att säga till om. Men det är alltid trevligt att bli motbevisad på den fronten, det är roligt när underdogs går vidare, men helst inte på Italiens bekostnad i den här gruppen. (Även om Totti inte är med längre så hejar jag ändå lite på Italien)

Grupp D:
Ukraina
Sverige
Frankrike
England

Sveriges grupp känns helt okej faktiskt. Tror definitivt att vi kan plocka poäng mot både England och Frankrike så att gå vidare är ingen omöjlighet, absolut inte. Om Sverige går vidare så är det med sällskap av England tippar jag.


Hursomhelst blir det ett spännande mästerskap, utan tvekan!


Snart är det dags att sova, för imorgon bitti är det sista utdelningen av frallor (helt sjukt att 10 veckor har gått så fort!). Sen är det full rulle hela dagen faktiskt. För det är ju någon som fyller år imorn ;) Så släkten kommer på dagen och på kvällen är det lagfest och jag ska tydligen bjuda på tårta. Hej och hå, mycket att fixa alltså. Bara att köra!

/ A

RSS 2.0