Läsningen

Jag skulle vilja spendera hela den här dagen med att bara lyssna på Lars Winnerbäck och läsa en vanlig skönlitterär bok utan press. Jag har en hel hög med skönlitterära böcker som bara väntar på att bli lästa.
Men bredvid den högen så finns en annan hög, en högre hög som verkligen väntar på att bli lästa. Och nu snackar vi inte skönlitterärt längre. Det skulle kunna vara roligt att läsa böckerna i den högen om det inte var under tidspress.
Lätt uträknat av en i klassen så ska vi läsa 6 böcker och skriva 10 sidor text på 54 timmar. Jag vet faktiskt inte riktigt om det är möjligt. Det låter i alla fall väldigt orimligt. Därav måste jag sitta idag och läsa en hel del. Grejen är ju att det är intressanta ämnen att läsa om, men man glömmer lätt bort det när man ska pressa in det i skallen. Hjärnan går på högvarv konstant, är det konstigt att man har huvudvärk?

Men nej, jag ska gaska upp mig nu, bläddra lite i Nya sociallagarna och Barnrättens grunder och försöka få in så mkt som möjligt.

Ikväll är det dags för lite fest hos Oscar och Verran eftersom att Oscar fyller om några dagar. Det blir nice och jag hoppas han blir glad för sin present som jag satt och fixade med igår :)

/A

Hodepine, Narnia og marknad!

Alltså denna huvudvärk, vad har jag gjort för att förtjäna den? Den har gett med sig litegrann, igår kväll kände jag inte av den alls. Men den fortsätter att komma och gå. Det är lite jojo-effekt över det hela. Men äsch, jag börjar vänja mig nu så det är rätt chill. Fast lite irriterande..

Igår var jag och Andréa äntligen och såg Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen. Satan vad bra den var! Helt klart bäst hittills. Men jag måste säga att jag är ganska glad att vi inte såg den i 3D, för jag tror inte att jag har nerver till det. Det var tillräckligt läskigt för mig ändå, som vanligt alltså. Och den slutade så fint, så fint så att tårarna bara rann. 
Nästa gång det är dags för bio blir det Trassel i 3D med Anton. Det ser jag fram emot. :)

Ja, den här veckan har bestått av 4 dagars föreläsningar om vetenskaplig metod. Det är som att lära sig ett helt nytt språk, jag fattar väldigt lite just nu, men det ger kanske med sig till slut. Men inte konstigt att man har huvudvärk när man ska ta in all denna information. 
Fast idag var det nice, för jag var inställd på att ha heldag med föreläsningar men vi slutade vid lunch. Så då åkte jag hem och läste lite och tog mig en promenad på gåbandet samtidigt som jag tittade på O.C. 

Sen gick jag en sväng på Hindersmässan med Andréa och Andreas. Det var mest kallt men jag köpte det jag skulle, marknadsnougat såklart! Mums! 

Ska bli skönt med fredag imorn och på lördag blir det festeferre! :D

/ A 

Turkland!

Nu har jag haft konstant huvudvärk i 30 timmar, det är inte helt okej faktiskt. Men det börjar ge med sig. Grejen är att det gör ont och jag är jättetrött men jag kan ändå inte somna. Otroligt irriterande faktiskt. Men jag tror huvudvärken är ett resultat av otrolig stress, vätskebrist och på tok för lite solljus.
Men trots huvudvärken så har jag varit iväg och spelat innebandy ikväll, tänkte att det skulle vara bra att springa lite så jag blir utmattad vilket kanske leder till att jag somnar lättare. Vi får se alldeles strax..

Men åh, igår bokade vi resan! Suntrip Edition 2011! Fucking awesomeness :D
Ska bli så skönt med en ordentlig solsemester efter den här terminen. Jag ska verkligen satsa på att åka utomlands varje sommar. Låter stabilt faktiskt.
Men det blir jag, Sanna, Lovisa, Petter, Emil och Clabbo. Det coooola gänget liksom, det blir grymt!
Just, resan går till Cleo South Princess, Alanya, Turkiet.Nej, lite sömn på det här skulle vara trevligt!

/ A

Gåbandet!Häromdagen införskaffades en sån här till hemmet, ja precis, ett gåband.
Så nu har vi alltså ett sånt och en crosstrainer i hemmet. Det finns alltså ingen ursäkt längre för att inte börja träna. Jag känner pressen. Men jag körde faktiskt 45 minuter på gåbandet idag, så jag har kommit igång litegrann.

Den här veckan har jag åtta föreläsningar om vetenskaplig metod, känns sådär alltså, men förhoppningsvis så överlever jag.

Men för att överleva det hela så behöver jag sömn, därför ska jag sova nu! God natt!

/ A

(För övrigt börjar jag tröttna på vissa personer och jag förstår faktiskt inte varför jag engagerar mig längre)


Pärlor och plugg

Tjoho!

De senaste dagarnas pärlande har resulterat i lite allt möjligt, men jag har bara orkat stryka en sak. Så det är det enda jag tänker visa upp:ÖSK-märket!

Jag är ju inte ÖSK-are men tycker såklart att det är roligt när det går bra för dom (läs medgångssupporter). Plus att det faktiskt är ett snyggt märke. Men pappa blev glad i alla fall, han har ju gått och blivit någon slags inbiten ÖSK-are med säsongskort till och med.

Idag har jag mestadels läst, tanken var att plöja genom 200 sidor om barnavårdsutredningar, men efter 3 timmar och 125 sidor gav jag faktiskt upp. Det blev lite väl snurrigt till slut. Så ska antingen läsa klart det ikväll eller imorgon. 

Jag har även kollat på Sverige - Serbien i handbolls-VM. Väldigt spännande match må jag säga. Uddamålsledningar hit och dit fram till 50e minuten när Sverige lyckades dra ifrån med 5 bollar. Bra insats må jag säga. Match imorn igen, snacka om tätt spelschema. 

/ A 

Pärlplattor

Det var otroligt länge sen jag pärlade, det beror nog mest på att det dels har varit mycket i skolan och dels är det för att alla pärlplattor har varit upptagna med gamla pärlverk. Och jag är lite för lat för att stryka, mest för att det är så fantastiskt tråkigt. Men idag tog jag mig i kragen och strök!

Så här kommer några bilder:


Fiskar :)


Flygplan


Sonic och Tails


Lejonkungen! :D

Nej, nu ska jag sätta mig och pärla lite nya saker :)

/ A

Veckan

Hitills har den här veckan varit väldigt soft och allt talar för att den kommer fortsätta på samma spår.
Jag har haft två föreläsningar den här veckan, båda två timmar långa. Innehållet har varit relativt bra, dagens handlade om kommuner och förvaltningar, rätt så intressant faktiskt. Och om inte annat så har jag i alla fall lärt mig att jurister lämnar hjärtat hemma och tar bara med sig hjärnan när de går till jobbet. Sjyst grej!

Igår gjorde jag mina första postala insats för det här året. Jag delade visserligen inte ut någon post, jag var bara inne och kammade post och gjorden en drös med eftersändningar. Jag slutar aldrig fascineras över att folk flyttar som galningar eller att det kommer post till folk på adresser som de säkert aldrig bott på. Spännand det där..
Vid klockan 14 slutade jag, men när jag kom hem så hade elbilen fått punktering precis utanför oss, så då fick jag visserligen dela ut lite post, på halva min gata. Sen när däcket hade blivit bytt på elbilen fick jag köra ner den till kontoret, lite postutryckning sådär mitt på dagen. Sånt som händer...

Nu har jag tagit helg, ingen skola förrän på måndag så imorn ska jag träffa bror för lunch, det ska bli trevligt. Den enda skolgrejen jag ska göra i helgen är att skriva vad jag har för förväntningar på kursen, på mig själv och på min grupp. Men det är chill för det ska ju inte vara några referenser ;)

Just, igår var det en artikel i NA angående vargjakten och att det fanns misstanke om att en varg hade blivit skadeskjuten. I den artikeln hade herr Wilde som är rovdjursansvarig på länsstyrelsen i Örebro uttalat sig, jag citerar:
"Det är betydligt bättre med en helbom än med en dålig träff."
No kidding?! Jag undrar om han kom på det helt själv? Oavsett var han säkert nöjd med det uttalandet...

/ A


Bra dag!

Idag har varit en bra dag! Den började med att jag lämnade in tentan, så sjukt skönt. Nu behöver jag inte bry mig om den på tre veckor, för då kommer betyget, den dagen den sorgen.
Sen hade vi introduktion för termin 2 som verkar sjukt nice! Ska bli otroligt intressant att hålla på med handläggning, dokumentation och ett gäng lagar. Vi fick nya grupper också och jag är positiv till min nya grupp, har en känsla av att det kommer bli bra :D

Jag har även köpt en ny TV idag. Så ut med tjockTVn och in med en platt. Det blev en sån här:

FINLUX 32"

Köpte även med en HDMI-kabel så jag slipper kolla på film på min dator. Lite väl litet att se på film på en 11,6" skärm. Men nu är det bra :) Så för att inviga det hela så har jag kollat på Lejonkungen 1 och halva 2an men blev vansinnigt trött på en gång så ska sova nu. Kollar klart på den imorn.  

Imorgon är det sovmorgon, vilket är nice! Sen 2 timmar föreläsning. Ganska chill dag alltså :D

På begäran från J så kommer här en bild på ångest 1.0

Det var fina tider ;)

/ A

Livet

Idag har jag spenderat ungefär 13 timmar framför datorn; mina ögon svider, min hjärna har antagligen förvandlats till gröt och mina ögon är fyrkantiga.
Men nu är jag klar med hemtentan, jag är inte nöjd men jag orkar inte mer. Jag bryr mig inte. Det går som det går. Får jag G svimmar jag. Men nej, hemtentan har inte känts så prioriterad i veckan, jag har varit apatiskt inställd till den i 10 dagar. Inte ens idag har jag känt någon stress över att inte bli klar. Konstigt det där. Men kursen överlag har varit så flummig. Det enda positiva är Alf Ronnbys böcker som är så intressanta så det är galet! Alla borde läsa Smygande Islamism, för den är bra och man får en djupare insikt i religionen. Sjukt läsvärd.

Men den senaste tiden har varit konstig. Först styckmordet på universitetsläraren, hur? Vem styckmördar någon liksom, jag tänker att det är sånt man ser på CSI på TV, det är så sjukt! Livet är så konstigt, överlag. Ett lägenhetsbråk och bom så är livet över. En trevlig dag i skidbacken, ett träd står ivägen och pang så är livet över. Det känns bara som att dåliga saker händer bra människor just nu. Och man inser hur fragilt allting är. Man måste lära sig att uppskatta de små sakerna mer för man vet tyvärr aldrig vad som händer.

Mina tankar går till alla de anhöriga som har förlorat sin mamma, sin bror och sina barn. Det är så fruktansvärt hemskt!

Så ta hand om varandra och ta ingen eller inget för givet.

/ A


YES!Kan vara den snyggaste gruppbilden någonsin!
Och jag är så jäkla fräsig!

Hemtentan går bättre, yes! Tänkte skriva halva natten och hela dagen imorn! Kör bara kör!


Harrys

Jag har haft en väldigt trevlig kväll. Jag har nämligen varit på Harrys och ätit (dyr) mat, druckit cider och spelat music quiz med Josefin, Lovisa, Petter, Stina och Matilda. Det var väldigt nice!
Det var en helt ny grej för mig, det här med music quiz, ibland var frågorna lätta och ibland så galet svåra. Men det är väl som det är mest när det är lekar och spel av dessa slag. Det beror ju liksom på vad man kan. Men jag måste nog medge att jag inte är så musikallmänbildad, jag kan pojkband och några få saker mer. Och jag visste verkligen inte vilket år Robie Williams låt Let me entertain you kom. Men hur ska man ngnsin kunna veta sånt på årtalet, det är ju otroligt svårt.
Men vi fick i alla fall 31 starka poäng av 45. Hade vi skrivit 1998 istället för 1999 på Robie Williams frågan så hade vi fått 37 poäng, så kan det vara. Men det blir liksom lite sådär när 6 viljor ska enas och kompromissa.

Men ja, sjukt bra kväll, jag har inte tänkt på den där förbaskade hemtentan en enda gång. Det behövdes, något annat och tänka på och bara skratta. Skratta en hel del faktiskt. Planen var alkoholterapi för min del, men det blir bara en cider. Fast jag måste säga att skratt- och vänterapi är fan så mkt bättre. Mest för att jag inte kommer må dåligt imorn och jag kommer att kunna gå upp tidigt och ta tag i tentan med nyvunna krafter.

Och jag tror att jag tjänade 51 kronor ikväll. För när vi skulle betala så fick vi erbjudandet om att köpa en bok som handlar om Harrys grundare. Den kostade 99 kronor, men då fick man 100 kronor presentkort på maten som man skulle betala för och samtidigt så skänktes 50 kronor till välgörenhet. Värt för mig, förlust för Harrys?

Mina underarmar är nerklottrade med en hel massa grejer för Josefin tycker det är roligt att rita saker på armar tydligen. På min vänstra underarm är det en curlingbana, "Curling är cul!" och ett hjärta. På den andra armen är det en curlingsten och en hel drös med komiska curlinggliringar såsom "ååååå SOPA!", "Glidare där" och "Amanda har inte riktigt alla stenar i boet".

Ja så kan det gå. Nu ska jag sova..

/ A


LifesaverJag blir alltid lugn och på bra humör när jag lyssnar på dom, och det behövs idag :)
Tur att dom finns!

För övrigt kliade jag mig för mycket i ena ögat förra veckan när jag packade på norr, så nu har jag skavsår under ögat och på ögonlocket. Sjukt värt! haha


Ångestberget

Ångest kan vara positivt, för man kan rita en rolig ångestbild i paint!


Ångest 2.0

Det är ett mästerverk!

Anledningen till att det är 2.0 är för att 1.0 gjordes i slutet av trean på gymnasiet, då innehöll berget 5 labbrapporter, ett projektarbete, 5 prov och "säkert något mer". Ångest då, ångest nu.
Men som sagt, roligt att rita i paint i alla fall :)

Update

Okej, jag skulla kunna vara jättenegativ just nu, men nej, det tänker jag inte vara. Jag ska vara positiv, försöka se det positivt i alla fall.

Den här hemtentan är skum, men inte helt omöjlig. Kanske. Det märks om en vecka när jag ska lämna in den. Men det kanske får bli halvdant, jag gör ändå mitt bästa.
Vi har suttit på biblioteket sen kl 10 och det går ändå framåt. Jag har skrivit 625 ord just nu, alltså cirka en sida. Men jag är inte klar med uppgift 1 av 3 ändå. Lite ovärt. Men det går som sagt framåt = bra.

Jag har skickat in kursutvärdering idag också, den var iofs ganska negativ, men kursen har varit genomgående ganska dålig och flummig. Kan inte säga att jag har lärt mig så mycket. Det jag har lärt mig om samhällsarbete har jag lärt mig genom att läsa Alf Ronnbys fantastiska roman. Men den går inte att referera till, så det hjälps ju inte. Kan tänka mig att det inte blir alltför roligt för lärarna att läsa utvärderingen, ingen är nog positiv.

Min plan är att sitta här till 18.00, det får duga. Man kan ändå inte sitta för länge, för då blir det blockering. Men det är tur att Johanna är här, för hon bjuder på lösgodis och har samma hatkänsla gentemot Talleborg som jag har. Undrar om det finns ett Talleborg på riktigt, Karlbo fanns ju på riktigt.

Jösses, helt plötsligt ser jag fram emot juridikterminen. Kan inte bli värre än såhär.

Nu: strukturell nivå!

/ A

Curlingen

Igår spelade vi curling! Det var otroligt cul! Men det är en ganska lurig sport, stenen får inte vara för hård eller för lös och den måste curla rätt annars går det käpprätt åt skogen. För min egen del började det inte så bra men när jag väl förstog tekniken så fick jag iväg några bra stenar. Sopandet var nästan svårare, men har man ingen koordination så har man inte ;)
Men mitt lag på tre starka curlare vann matchen, otroligt taktiskt spelat må jag säga. Haha, nej det var säkert mer tur än taktisk skicklighet.
Men jag ska börja spela curling oftare, typ på måndag 18.30 när man kan ta blå kortet kostnadsfritt, sjukt värt!

Resten av dagen spenderade jag med hemtentan, som är skickade från helvetet. Jag fattar ingenting av någonting. Så jag kom inte så långt igår, efter några timmar gav jag upp och gav mig på litteraturlistan till nästa termin. Har fixat 5 böcker begagnat och sen la jag in en beställning på Bokus för 1800 kronor, känns sådär alltså. Men det är lika bra att ha alla böcker. Och när jag kollade ordentligt så insåg jag att det bara är 3 nya böcker som ska köpas till delkurs 2, så det känns ju bra i alla fall.

Dagen idag ska spenderas med tentan och en Roma-match på TV. Jag har dock ont i halsen och lite feber skulle jag tro. Så känner mig inte direkt på topp. Men jag har inte tid till att vara sjuk..

/ A

Skoooooola

Igår hängde jag några timmar i Andréa och Andreas nya lägenhet. Det var väldigt fint och fräscht måste jag säga. Trevligt! Det var en utmaning att packa upp köket dock, inte lika mycket utrymme som i den gamla lägenheten, men det gick bra. Någon gång ska dom nog få lite ordning på allt ;)

Idag har jag varit i skolan och haft opponering på projekten som vi har hållt på med. Det var intressant, jag tyckte det gick rätt bra. Men det är svårt när man sitter som respondent och opponenterna anmärker på saker vi har skrivit. Jag blev helt förvirrad och aningen svettig för ibland visste jag inte vad jag skulle svara på deras frågor. Och det var ju typ ingen annan i min grupp som ens påbörjade att svara så jag fick svara på allt. Det är inte alltid lätt inte..

Idag har vi fått ut hemtentan. Jag förstår ingenting av någonting. Helt fantastiskt. Dom har ju sagt att hemtentan ska bygga på det vi har gjort under delkursen, men nej. Jag vet inte ens vart jag ska börja. I vilken bok står vad? Vad innebär vissa saker? Nej, jag är helt lost. Tur att vi har 10 dagar på oss, så jag behöver inte få panik idag, men fråga mig på typ onsdag, då kommer jag antagligen ha lite panik.

Jösses.

Imorn blir det curling. Det blir nice! :D

Disney on Ice och flytten

Igår tog vi bussen mot Stockholm för att kolla på Disney on Ice! :) Vi innebär jag, mamma, syster Helena och syskonbarnen Anton, Sandra och Emelina plus att Andréa och Ella var med på ett hörn. Det var riktigt nice! Disney on Ice är faktiskt sjukt häftigt, jag är imponerad över folk som kan åka runt på skridskor i en stor Kalle Anka outfit, helt galet. Storyn i år var dock lite trist, jag är inte så uppdaterad på de senaste disney-filmerna så det var nog därför.
Men det var mest trevligt att spendera en hel dag med Anton och han är redan taggad på Disney on Ice nästa år, det är jag med ;)
Och jag köpte en sån där slush eller vad det heter. Sjukt konstig grej, sitta och äta färgad is liksom, förstår inte tjusningen. Det var det svåraste jag gjort i hela mitt liv och det var mer is på golvet än i min mage när jag var klar. Men jag köpte den mest för att få en häftig Stitch-mugg :D

Den här dagen började med en mindre försovning, inte så värst bra, men jag hann i tid ändå. Jag skulle träffa min grupp på stadsbibblan för att förbereda opponeringen. Allt är så nytt hela tiden så man vet liksom inte riktigt vad det är som ska göras. Men det går säkert bra, jag är inte så orolig faktiskt. Det är nog det bästa med att bara ha grupparbeten, om man har gjort något fel så behöver man inte ta smällen själv, jag gillart ;)
Vi var klara vid lunch, jag köpte lite pärlor och sen tog jag en promenad till Andréa och Andreas (dagens motion, check! hehe) Där spenderade jag ungefär 7 timmar med att packa ihop deras lägenhet. Jag styrde upp packningen av köket och jösses vilken tid det tar att slå in allt porslin och glas i papper. Men det blev bra till slut. Det var kartonger överallt till slut. Oftast var det en katt ivägen också, men dom är så söta så det går ju inte att bli sur på dom. Fast lite ovärt när Chippen hela tiden skulle hoppa upp på den enda kartongen han inte fick hoppa upp på, nämligen den med vinglas som var märkt FRAGILE! Haha, galna katter.
Nu har jag mest andningssvårigheter - damm, katter och trycksvärta tillsammans är ingen bra kombo för mig faktiskt. Plus att jag börjar känna mig förkyld också, sjukt ovärt.

Så resten av kvällen ska jag slappa, kolla på Goldfinger på TV (den bästa bondfilmen enligt mig).
Imorgon blir det nya tag med pluggande och antagligen packa upp saker i deras nya lägenhet.

/ A

2011 och pärlorna

Jaha, nu har det gått några dagar av det nya året, och det känns stabilt ;)
Jag har bestämt mig för att inte ha några nyårslöften, man håller dom ju ändå inte, så det finns ingen anledning till det. Nej, nyårslöften är överskattade, men man kan ju ha lite mål här i livet ;)
Så jag ska jobba på att vara mer positiv (och att oftare skriva om positiva saker här på bloggen) och att sluta ha ett sånt extremt kontrollbehov när det gäller skolarbeten. "Om jag gör det så vet jag att det blir gjort" är inte en bra grej, för det innebär oftast mer arbete för min del, och då försvinner ju själva grejen med grupparbete. Så det ska jag jobba på. Och så ska jag pärla mycket mer, och häftigare saker!

På tal om att pärla så fick jag den 24 november ett uppdrag av Richard att göra glasunderlägg med Svampbob och hans vänner. Det är antagligen det svåraste jag någonsin har gjort då det inte har funnits ett enda mönster till det så allt har gjorts på fri hand. Därav anledningen att det har tagit så långt tid, men nu är dom klara och Richard var precis här och hämtade dom. Jag kom på i sista sekund att jag borde ta kort på dom så jag kunde lägga ut bilder här, vilket jag gjorde, men kvaliten blev ju inte top notch om man säger så, men man ser ju hur det ser ut i alla fall, så ni får se det :)


Svampbob himself


Plankton


Herr Krabba


Gary


Patrick Stjärna


Bläckvard

Ja, jag måste själv säga att jag är ganska nöjd. Men jag måste säga att det är tur att jag har en systerdotter som kan Svampbob bra, så jag har haft henne som mentalt stöd i detta projekt. Så, tack Emelina :)

Jag har även pärlat några runda underlägg i form av olika smileys:


Nej, nu ska jag läsa lite handlingsplaner och tagga inför Disney on Ice imorgon, det blir nice! :D

Ha det bra!

/ A


RSS 2.0