My name is Bond, James Bond



Jag har kollat på 007 och jag har pärlat 007 (såklart).
Men ja, jag kollade ju på alla Bondfilmer under en vecka här för någon vecka sen. Väl spenderade 44 timmar må jag säga. Man skulle ju kunna göra en djupanalys angående många moment i de där filmerna men det är det ändå ingen som orkar läsa. Men jag tänker göra en topplista i några olika kategorier:


Skådespelare:
1. Sean Connery
2. Pierce Brosnan
3. Roger Moore
4. Daniel Craig
5. George Lazenby
6. Timothy Dalton


Film:

1. Levande Måltavla
2. Goldfinger
3. Goldeneye


Låt:

1. A View To A Kill - Duran Duran (Levande Måltavla)
2. For Your Eyes Only - Sheena Easton (Ur Dödlig Synvinkel)
3. Goldeneye - Tina Turner (Goldeneye)


Skurk:

1. Max Zorin (Levande Måltavla)
2. Auric Goldfinger (Goldfinger)
3. Ernst Stavro Blofeld (Agent 007 ser rött, Åskbollen, Man lever bara två gånger, I hennes majestäts hemliga tjänst, Diamantfeber och Ur dödlig synvinkel)


Bondbrud:

1. Grace Jones (MayDay i Levande Måltavla)
2. Maud Adams ("Octopussy" i Octopussy och Andrea Anders Mannen med den gyllene pistolen)
3. Izabella Scorupco (Natalya Simonova i Goldeneye)
(Bubblare här måste ju bli Diana Rigg som Tracy Bond, den enda som fick Bond så pass på fall att han gifte sig)


Folk som figurerar i Bond:
1. Miss Moneypenny
2. Q
3. M


Skurkens hantlangare:

1. Jaws (Älskade Spion och Moonraker)
2. Oddjob (Goldfinger)
3. Mr. Kidd och Mr. Wint (Diamantfeber)


/ A


Tre Kronor och Skilda Världar



CDON måste verkligen gilla såna som jag, som beställer saker titt som tätt, eller ja, ungefär en gång i månaden faktiskt. Senaste paketet kom idag - innehållandes säsong 1 av Tre Kronor och Skilda Världar.

Svensk kultserie när det är som bäst!

Norge



Ja, vad ska man säga. Fredagens händelser i Norge har verkligen satt sin prägel på de senaste dagarna.
Man tror verkligen att man kan gå runt i sin egna lilla skyddade värld och tro att ingenting ska hända här eller i närheten. Men nu hände det 30 mil bort. I en stad som jag bodde i för 1½ år sen. Kära Oslo, trevligare stad att bo i får man leta efter.

Men så börjar någon idiot spränga bomber och springa runt på ett politiskt ungdomsmöte och skjuta vilt omkring sig och rent ut sagt avrätta folk.

Att någon spränger maktens centrum, dvs regeringsbyggnaden är en sak. Är man så jävla hatisk mot politiken som styr så är det väl det man ska ge sig på, antar jag. Men att börja avrätta barn och ungdomar som är politiskt aktiva "för att förhindra återväxten" är fanimej fegt. Det ska det fanimej vara dödsstraff på. Eller nej, jag är mot dödsstraff i det perspektivet att det är för lindrigt. Han ska fan slängas i en kall cell i en stenkällare och så ska nyckeln kastas bort. Mer är han fan inte värd.
Jag brukar säga att folk alltid förtjänar en andra chans, en andra chans till ett bättre liv. Men det finns alltid undantag. Detta är ett. Fy fan...

Hur som helst, mina tankar finns hos det norska folket och speciellt de som har drabbats hårdast av detta. Jag hoppas att alla höll en tyst minut klockan 12 idag. Jag stängde i alla fall av postbilen och stod stilla under den minuten. Det är verkligen det minsta man kan göra.




Fredag...

Trots att jag har gått upp klockan 5 varje dag den här veckan så vill jag ju påstå att jag har haft årets softaste arbetsvecka. Har slutat klockan 12 varje dag, sjukt nice! Nu ser jag fram emot två veckors sovmorgon eftersom jag börjar 13.30 på dagarna. Gött!

Ja nej, annars har jag pärlat mest och kollat på Bond. Jobbar mig genom alla filmer som sagt. Har sju stycken kvar att kolla på. Fem av dom är jag visserligen inte så taggad på, beror nog mest på Timothy Dalton, George Lazenby och Daniel Craig. Tycker inte dessa herrar passar som Bond och de på senaste är på tok för nymodiga bara. Ja ja, I will see them.


1up i olika storlekar.

Kommer nog dock inte stryka dessa, kanske någon av dom. Mest för att jag inte har ngnstans att ha dom...

Imorgon är det kalas här i huset, mina föräldrar ska firas så alla syskon och syskonbarn kommer. Fullt hus det vill säga.

Tjipp!

Pärlorna, filmerna och Harry Potter

Tjipp!

Har varit lite bloggtorka nu några dagar men det beror på att jag har sorterat pärlor i princip hela tiden i flera dagar. Det har varit pärlor och sortimentslådor överallt och i söndags fick jag akut åka till Biltema och köpa fler lådor för att de jag hade inte räckte till. För jag tänkte att om jag väl börjar sortera så ska jag fan sortera klart hela lådan. Och nu är jag klar! Gött som fan. Lådorna står på hög här bredvid mig, uppskattningsvis har jag nog 90 000 pärlor för tillfället. Sjukt värt!

Och under tiden som jag har sorterat pärlor så har jag hunnit se massa filmer, för man måste ha något ljud på i bakgrunden, men jag kan ju inte påstå att jag har sett 100 % av filmerna, men nästintill i alla fall. Började i alla fall med "Life as we know it". Bra film där en aningen tilltrasslad situation uppstår, men det är även en film som man kan räkna ut hur den ska sluta efter ungefär 20 minuter. Men bra för det, så se den!

Sen har jag kollat på ett gäng Bondfilmer - fick för mig att jag ska kolla genom alla filmer då jag är lite osäker på om jag faktiskt har sett alla i sin helhet. Dom är ju alla ganska så likadana (skurk vill ta över världen genom att spela ut usa mot antingen kina eller ryssland och Bond är den enda som kan rädda världen och så träffar han såklart massa snygga tjejer under resans gång) Men jag tycker det är sjukt bra och har hunnit se 8 filmer sen i lördags.

Har även kollat på Harry Potter och halvblodsprinsen, bara för att jag tycker det är den bästa av filmerna. Och på tal om Harry Potter så var jag och Andréa och såg den sista filmen på bio igår. Jag tänker inte säga ngt om den ifall ngn som läser här inte har sett den. Men jag kan säga två saker; 1. Fucking awesome! Så bra var den och 2. Haha, jag dör av skratt och kunde inte sluta skratta på minst en timme.
Och som ett brev på Posten så kom idag Harry Potter filmerna nummer 5, 6 och 7:1 på DVD. Så nu har jag alla filmer som går att ha på DVD. Känns stabilt, mest eftersom vi ska ha Potter-maraton i vinter! :)

Nä, jag tror jag ska pärla nu, faktiskt...

Pärlor

Just, jag glömde ju bort att berätta att mina 48 000 pärlor har anlänt. Oj oj oj vad mycket pärlor det är. Att ha 36 000 pärlor i en burk, som är osorterade och som består av färger jag aldrig har sett är väldigt intressant. Det kommer nog ta ett halvår att bara sortera den där lådan. Speciellt eftersom vissa färger är så lika varandra så man får sitta och jämföra varenda pärla för att komma på vilken färg det är. Kan bli bra det här, lite som pärlornas Mount Everest, men bara lite.

Har även skapat en ny kategori på bloggen - "Pärlor". Kom på att det kan vara smart eftersom det blir en hel del pärlor här på bloggen..


Har pärlat Eker-loggan, 41 cm bred och 50 cm hög
(Bilden tagen med mobilen, därav den aningen usla kvalitén)

Ha det!

Satin, kanot och "japaner japaner"

Den här veckan är seriöst ute efter att ta kol på mig. Den tar liksom aldrig slut. I tisdags trodde jag att det var onsdag och idag dröjde det 5 timmar innan jag kom på att det faktiskt var torsdag och inte alls fredag som min hjärna var inställd på. Fy fasiken. Det här med att gå upp kl 5 varje dag i en veckan funkar inte för mig tydligen. Skönt att jag har en likadan vecka nästa vecka. Sweet!

I tisdags åt jag fruktsallad hemma hos Verran, yes, vi valde att vara nyttiga istället för att mumsa i oss massa fika. Bra gjort av oss! Sen på kvällen blev det  uteservering, lite halvspontant sådär. Vädret skötte sig bra och det var en trevlig kväll. Mest var det trevligt för att man fick träffa massa människor som har valt att fly Örebro under två terminer per år, alltså Michelle, Tove och Lovisa. Förutom dom så var det alltså jag, Verran, Andréa och Frida - Örebros stoltheter ;) Sjukt nice, men sjukt onice att gå upp klockan 5 dagen efter. Man kan bli trött för mindre. Plus att jag har börjat dricka öl, jag skyller allt på Turkiet men pappa är nöjd och sa: "Jaså, det har äntligen blivit människa av dig också.." Värt..!

Igår mötte jag upp Josefin efter jobbet och vi begav oss ut till Hästhagen för att hyra oss en kanot och göra Svartån. Vi tog 31an och begav oss ut på vattnet. Trevligt som vanligt, men ändå inte alls som vanligt. Vi paddlade som vanligt in mot centrum och Frimurarholmen. Vid en trappa vid konserthuset stannade vi till och jag hoppade ur kanoten och sprang upp på stan och köpte oss varsin glass för vädret slog till med stekande hetta och extrem sol. Efter den lilla glasspausen tog vi det sedvanliga varvet runt frimis med broarna som är så extremt låga att man måste lägga sig i kanoten för att komma under. Där någonstans insåg vi hur fruktansvärt äckligt vattnet är precis på denna plats på grund av alla fyllekajor som slänger sina burkar och glassflaskor i den redan sunkiga ån. Så vi fick för oss att börja fiska upp burkar! Så efter en timme hade vi ett halvt skrotupplag i kanoten, fullt med otroligt äckliga burkar. Vi kände oss nöjda med insatsen och paddlade stillsamt tillbaka till Hästhagen, betalade för kanoten och begav oss mot Haga Centrum för att panta dessa burkar. 23 kronor kändes som en bra lön för mödan, vi köpte Twix och kände oss nöjda med livet!


Josefin fiskar burk! (Vi hittade även en sunkig fotboll!)

Nästa gång vi paddlar tänker vi plocka upp alla glasflaskor också!

Igår kväll var det även semifinal i dam-VM. Jag tänker inte säga så mycket om det för det gick åt helvete. Men Japan var bra och vann matchen rättvist, men Sverige kan ju fan så mycket bättre än dom spelade igår. Jag vet inte vad det var som gick fel, men något gick fruktansvärt fel i alla fall. Dennerby borde ha sagt till spelarna i halvlek att de skulle sluta passa de blåa, fel lag liksom.
Men på söndag hejar jag på Pia Sundhages USA i finalen, mest pga just Pia Sundhage. Hon är en av mina förebilder om något. Helt rätt inställning till hur en tränarpositition bör utföras.

Imorn är det (äntligen!) fredag och då ska någons hår färgas rosa. Kan bli bra! haha.

/ Miljökämpen...

I'm taking off



Gött med nytt soloalbum från herr Carter! :D Jag gillart!

Skivan går på repeat ;)

The weekend..

Att jobba 6 dagar i rad sätter sina spår. Så fredag har nog aldrig varit mer välkommet, det vill jag lova.

Igår när jag kom hem från jobbet så hade päronen kommit hem från sin visit i Ullared. Det stog gula påsar lite här och var innanför dörren varav en var min. Jag handlade för 600 på Ullared utan att ens vara där, farligt ställe ;)
Men det bästa inköpet var nog en plattång som man kan använda på blött hår. Sweet! Ska nog testa den ikväll!

Kvällen igår var lugn, satt och kollade på Suntrip (världens bästa film!) och pärlade (som vanligt). Nuförtiden har vi nämligen en box här i huset med alla Sällskapsresan-filmerna. Det är fantastiskt för det är faktiskt några av de få svenska filmerna som är sevärda!

Idag har jag gjort absolut ingenting. Eller jo, jag cyklade upp på stan och växlade in mina turkiska pengar och köpte lite pärlor bara för att det fattades vita till det jag håller på med. Men lyckades ändå inte köpa tillräckligt många, men äsch, nu väntar jag nog på att min trevliga beställning ska komma. Sen lär inte jag behöva köpa fler pärlor det här året.

Imorn ska jag träffa Lovisa och Frida! Bra grej! :D

Och idag säger vi såklart grattis till Verran som fyller år! :D yey!

Perler beads!

Okej, här kommer lite bilder på det jag har pärlat på sistone!


Turtles!

Den senaste tiden har jag inte pärlat så mycket "vanliga" plattor, jag har nämligen gjort en massa andra spännande saker som har limning som delmoment...


Fler glasunderlägg, Rubiks Kub-inspirerat denna gång.


Äntligen har jag ordning på mina bankdosor, dom har nämligen en
tendens att försvinna..






Pennburk med Super Mario figurer :D




Super Mario-kub


R O


M A


1up-svampen och så står det 1-U-P runt om på sidorna :)


Nintendo-kontroll


som jag har mina laddare i! Står även PRESS START i botten.


Hammarby-låda ;)


Sparbössa. (Jag körde lite på den arabiska stilen och satte frågetecknet
åt fel håll, alltså ett medvetet val haha)

Så ja, detta är vad jag har gjort den senaste tiden :)
Om det är någon som vill beställa en något i den här stilen så är det bara att säga till! Det mesta går att fixa till, utformningsmässigt alltså.

För pärlor har jag, har nämligen precis beställt 48 000 pärlor. Yey!

Life is life

Woop Woop!

Life goes on och med life menar jag jobbet. Två veckors semester är verkligen för lite, man hinner ju knappt börja den innan den slutar. Men det är lite post så det är ändå ganska chill. Måndagen och tisdagen spenderade jag med att harva mig runt i Vivalla och Baronbacken. Det där med trappor alltså, fy fasiken. Igår när jag kom hem från jobbet hade jag så jäkla ont i fötterna. Kombinationen dåliga skor och stenhårda stentrappor är tydligen inte så bra. Men idag och resten av veckan ska jag sitta i en bil i Lillån och Hovsta, så det är helt okej.

Men jag måste säga att 30 grader i bilen i 3 timmar inte är så nice det heller. Fried brain I say.

Ne, annars händer det inte så mycket. Jag har mest pärlat de senaste dagarna. Skulle ta kort på det och lägga ut här men batteriet i kameran hade dött så det blev inget av med det. Men laddar den nu så under kvällen tänkte jag slänga upp lite bilder :)

Ikväll ska jag nog titta på Sverige - USA. Det är ju ändå ganska spännande, vinst vore bra för då vinner Sverige gruppen och det skapar ju ett bättre utgångsläge till kvartsfinalen. Helt klart.
Men alltså, jag har sett några matcher i det här mästerskapet och jag måste säga att nivån på domarna är under all kritik, helt klart. Jag brukar inte vilja klaga på domarna men alltså det här är ju förskräckligt. De missar så förbannat många lägen och tar väldigt ofta fel beslut, hoppas det blir bättre längre in i turneringen.


Det mest tydliga exemplet på den låga domarnivån.
Spelar i Ekvatorialguinea tar, mitt i spelet, upp bollen i händerna, håller i den i tre sekunder och släpper sedan ner den till målvakten. En riktig domare skulle ha visat rött kort direkt och dömt en straff. Den här domaren? Hon såg det inte ens, bra jobbat!


Slut på semestern...

Jaha, nu är semestern slut, det är helt sjukt hur två veckor kan gå så förbannat fort!
Har ju faktiskt jobbat idag också, så semestern tog ju slut i förmiddags.

Men semestern avslutades med inflyttningsfest hos Jenny och Fredrik i Oxhagen. Det var väldigt trevligt, lugn och skön fest med lagom mängder alkohol. Det var ju inte direkt läge för kalasfylla dagen innan man ska jobba och köra 26 mil. Men det var nice ändå!

Så förutom att jobba idag så har jag mest varit trött. Sitter och halvsover framför Disturbia just nu men har även hunnit med att pärla lite under kvällen.

När jag kom hem från jobbet så kollade jag på Min Låtsas Fru, den relativt nya filmen med Jennifer Aniston och Adam Sandler. Den var helt okej bra, absolut sevärd. Men det är som vanligt med såna där halvtöntiga amerikanske kärlekskomedier - efter 30 minuter har man räknat ut hur det ska sluta. Men det är bra ändå, mest för att man inte behöver tänka så mycket eller engagera sig så värst. Så ja, bra film, se den.

Nu ska jag göra mitt allra bästa för att tagga till inför en ny arbetsvecka...

Ha det!

RSS 2.0