Inte en lugn stund

Jag har ett svagt minne av att jag förra veckan tänkte: vad skönt det ska bli med en relativt lugn helg, bara två fotbollsmatcher och inget plugg.

Det blev väl inte riktigt så. För det första så började helgen sent på grund av att vi hade filminspelning i skolan till klockan 17, vilket var ganska segt. Man är bra grötig i skallen efter en hel vecka med hemtenta och speciellt seg är man på fredagseftermiddagar så det gick väl sådär.

I lördags morse var det som vanligt frallor, sen åkte jag iväg till jobbet för att spendera några timmar där med eftersändningar. Direkt från jobbet åkte jag upp på stan för att träffa L som berikade Örebro med sin närvaro i helgen. Vi spenderade några trevliga timmar på Hälls och pratade om våra liv.
Därifrån bar det vidare mot Pettersbergs bollhall för match med tjejerna. Ingen rast ingen ro helt enkelt, men tjejerna vann med 7-1 trots att vi inte gjorde en speciellt bra match. Haha, lite drygt att säga så när vi ändå man med 7-1, men jag vet att dom kan bättre...

I söndags var vi hemma hos farmor och farfar en sväng för att fira att farfar fyllde 85 år. Efter det var det återigen dags för match med tjejerna. Denna gång utomhus, träningsmatch mot ÖSK. Det var väl inte det bästa vädret för att spela utomhus med tanke på att det var halv storm och regn. Vi vann till slut med 2-1 och man kan väl säga att lagen ägde varsin halvlek (den när man hade medvind mot mål haha).

Så det var den helgen, inte en lugn stund helt enkelt. Men jag antar att de där lugna stunderna får vänta till pensionen.

Den här veckan är däremot chill. Igår var jag i skolan fram till lunch och sen åkte jag och jobbade en lite stund. Idag har jag varit ledig, ikväll ska jag på bio (Breaking Dawn Part 1), imorgon är jag ledig, på kvällen är det klassfest, på torsdag ska jag jobba och på fredag är det skola på förmiddagen. Rätt så chill!

/ A

It takes a fool to remain sane

Idag har jag lämnat in hemtentan för processbedömning och jösses vad skönt det är. Så om tre veckor vet jag hur mycket jag kommer behöva ändra på den och om jag ska gissa på vad som behöver ändras så är det analysen behöver mer struktur och diskussionen vara lite utförligare. Men vi får väl se helt enkelt. Jag tänker i alla fall inte ägna den en enda tanke de närmsta tre veckorna. För just nu känner jag mig helt slutanalyserad och hjärnan är som en enda stor gegga...
Men oj, tröttheten som sköljer över än när man har lämnat in en tenta. Det är som att man går på högvarv en hel vecka och när man väl lämnar in den och släpper det så vill man sova 24 timmar, ungefär.

Förutom att ha ägnat en vecka åt att skriva tenta så har det varit både futsal och innebandy. I lördags hade tjejerna seriepremiär i futsal, vi mötte Sturehov och vann komfortabelt med 8-1. Tjejerna spelade så jäkla bra så det var knappt att vi behövde coacha överhuvudtaget. Inga fel det heller faktiskt.
Innan, under och efter futsalmatchen så var det innebandycup med Bloody Sunday. Jag var alltså med litegrann när jag hann och så länge knäet höll. Det höll första matchen och började säcka ihop lite sista matchen men ändå skönt att det håller litegrann :) Fast cupen gick väl inte jättebra, vi förlorade alla matcher faktiskt. Men man kan ju inte vinna jämt. Fast trots att mixlaget förlorade allt så gick damlaget vidare till finalspel i januari. (Ett damlag som vi startade upp i lördags, haha). Ne, men det behövs fler damlag helt enkelt så i januari ska vi åka till Linköping och lira, det ska bli kul!

Imorgon är det fredag och det ska bli skönt! På lördagmorgon är det näst sista gången för frallorna och på eftermiddagen är det futsalmatch och på söndag är det match på Ekängs konstgräs. Säkert något skolarbete att fixa med också. Fullt upp helt enkelt.

Just, idag är det exakt en månad kvar till julafton och jag är typ redan färdig med alla julklappar. Vad händer där liksom? Brukar alltid handla julklappar dagen innan. Men tacka vet jag nätshopping, handlar alla julklappar på nätet. Så skönt!

Nu ska jag ta en powernap för att fira att tentan är inlämnad.

Tjipp!

Inte så prioriterat

Har blivit riktigt dålig på att blogga men tiden räcker inte alltid till och tyvärr får bloggen se sig bortprioriterad ibland. Samtidigt så händer det inte så mycket som är värt att skriva om kanske. Det är skola, fotboll, skola, lite mer fotboll och så lite frallor på det.

Nu är vi inne i en hemtentavecka och tentan handlar om att vi ska analysera oss själva. Låter roligt va? Jag vette sjutton om jag vill analysera mig själv faktiskt haha. Men det blir nog bra det där.

Knäet har blivit bättre, det hugger till och sådär ibland men det värker inte konstant. Så imorgon tänkte jag nog faktiskt spela lite innebandy. Fast det får bli väldigt lugnt.

Nej men nu är det väl lika bra att försöka börja med den där tentan!


Ny kurs, nya möjligheter (med ett trasigt knä..)

Oj oj, har inte skrivit här på ett tag nu men en ny delkurs har dragit igång i skolan och med det nya uppgifter så det har varit lite att göra.
Sen är det ju det dumma knäet också, haltade runt i några dagar innan jag tog mig i kragen och ringde till vårdcentralen och fick en läkartid. Läkaren tryckte och klämde på knäet, sjukgymnasten gjorde samma sak. Men ingen av dom kunde hitta något uppenbart fel, tyvärr. Vilket ändå är konstigt med tanke på hur ont jag ändå har haft. Så istället slängde dom upp vad som kändes som en standard för dagens vård: "du får låna ett par kryckor, rör mycket på knäet och om det gör allt för ont så ta en eller två Alvedon". Problemet ligger ju lite i att det gör ont just när jag rör på knäet. Me hur som helst så har jag nu hoppat på kryckor och knaprar tabletter och rör på knäet. Måste ändå säga att det känns lite bättre idag, kan ju vara tabletterna men vad vet jag. Eller så har jag vant mig vid smärtan, konstigare saker har ju hänt. En gammal biologilärare har ju trots allt påstått att det inte finns någon smärta. En devis jag ofta anammar.
Nog om knäet, idag har jag suttit hela dagen med ett seminarium som skulle in idag, gick upp 7 imorse och tänkte "jag ska ju bara läsa 150 sidor och skriva 3 frågor med motivering innan kl 16, hur svårt det kan det vara?" Lite lurigt mest men jag var klar strax efter två, kanske inte hundra procent nöjd men det skiter jag i.
Just nu kollar jag på Titanic på TV, kanske den bästa filmen någonsin. Om jag är taggad på april 2012 när den går upp på igen! Fast borde nog sova, för imorgon är det ju lördag och då är det frallor som vanligt. Funderar på att ta ledigt nästa lördag, vi får se.

Nu ska jag kolla lite mer på Leo, snyggaste mannen på denna planet, helt klart! Tjipp!


Smärtan..

Igår på innebandyträningen så lyckades jag göra samma rörelse med knäet som jag gjorde för 3½ år sedan när jag skadade det för första gången. Så nu gör det ont, har inte haft såhär ont i knäet sen jag skadade det. Jag orkar inte, jag blir så förbannad på det här knäet.
Så det gör ont, värktabletter hjälper inte, det går inte att sova ordentligt för varje gång knäet hamnar fel så gör det ont och jag vaknar. Livet är allt bra trevligt ibland...


Uppdrag Granskning

Har precis kollat på gårdagens avsnitt av Uppdrag Granskning. Det handlade om ett par i Sandviken som blev anklagade för sexuella övergrepp mot sina barn. Barnen blev tvångsomhändertagna direkt när anmälan om det inkom och sen hade paret två månaders helvete framför sig.


Kolla på programmet!

Nog för att det är viktigt att ta tag i problematik av det här slaget. Men åtgärderna känns så drastiska och underlaget på tok för smalt. Det är så man blir förbannad. Det finns barn som verkligen råkar ut för det här, på riktigt och så lägger man ner så jävla mycket energi på det här och förstör en hel familj där det egentligen inte har begåtts något fel...
Arg blir jag i alla fall, ibland är bristerna lite väl tydliga..


RSS 2.0