I'm alive!

Ja, här var det bloggtorka men det finns ju knappt tid till att sova så hur ska man hinna blogga? Men det är mest skola och fotboll och det är ju varken intressant att skriva eller läsa om så ja. Men det finns en ny lite tradition här i livet och det är att gå ut på onsdagar. Vi är ett gäng i klassen som kör hårt på onsdagar och är som lik på torsdagar i skolan. Fint som fan! Angående skolan så skrev jag ju en hemtenta i etisk analys här för ett tag sedan och idag kom resultatet. Så kan härmed meddela att jag precis har inkasserat mitt första U (underkänd) på universitetet. Men jag fattade ju inte ens vad det var jag skrev så betyget är väl inte så otippat. Men världen går ju inte under för det. Något U ska man väl få någon gång och varför inte nu. Så för att få mig själv att må lite bättre efter detta U så slår jag till och köper 21 000 pärlor! Like it! För övrigt spelar jag och Josefin Wordfeud på spanska, det är ganska roligt eftersom ingen av oss kan spanska, men det går bra ändå! / A

Den här veckan alltså.

Alltså, den här veckan har minst sagt varit väldigt intressant och på ett sätt är det faktiskt ganska skönt att den snart är slut. I onsdags var det mer fest, även denna gång med lite folk från klassen. Det började med en ganska sansad förfest, en galen utgång till Strömpis och så slutade det med en sinnessjuk bakfylla. Strömpis bjöd i alla fall på piratfest då en ny termin har börjat och det således är nollning. Vi var dock inte klädda som pirater men jag snodde en ögonlapp från någon nolla under kvällen. Så charmigt haha. När krogen stängde klockan 2 ringde jag taxi, åkte hem och däckade. I torsdags hade vi föreläsning. Hälsotillståndet var verkligen inte på topp, inte bara för min del utan för de flesta som var ute på onsdagen. Det blev inte bättre av att föreläsningen var otroligt ovärd och svår att förstå sig på. Fredagen fortsatte i samma tecken. Det dåliga måendet och speciellt tröttheten satt fortfarande i för några av oss och 4 timmars föreläsning om biologi var väl inte top notch. Men det gick det med. Igår var jag i Linköping och spelade innebandycup med ett Bloody Sunday, men bara tjejerna denna gång. Det gick väl sådär men vi som lag har aldrig spelat med varandra förut så det var inte så lätt. Vi förlorade alla matcher i gruppspelet men det var roligt ändå. Mitt under cupen la min telefon av, väldigt charmigt. Den hakade upp sig vilket gjorde att jag blev aningen frustrerad. Men nu fungerar den igen! yey. Idag ska jag på kalas i Frövi och fira att ena systerdottern har fyllt 18. Ikväll är det dags att dra igång futsalserien igen efter juluppehållet, hemmamatch mot Hovsta. Så ikväll handlar det inte bara om 3 poäng, utan om prestige också. Egentligen är det vanlig seriematch med Bloody Sunday idag också, men det går inte ihop sig rent tidsmässigt, vilket skapade en dålig prioritering som jag förstår det. Som sagt, dags för den här veckan att ta slut.

Efter tentan kommer ny termin!

Varje dag i en vecka har jag tänkt att jag ska skriva på bloggen men det blir liksom inte av. Men nu så! Den där tentan som jag nämnde förra veckan blev lyckligtvis färdigställd till slut, frågan är om det räcker till ett G, det vet jag om några veckor så får återkomma om det. Magkänslan är inte så positiv så den struntar jag i. Det sista tentan gjorde mot mig innan jag lämnade in den var att ge mig det fetaste papercutet någonsin, det slutade aldrig blöda och jag trodde att hela fingret skulle ramla av. Som tur är sitter det fortfarande kvar på handen.. Efter tentan och ett avslutande (och riktigt tråkigt) seminarium så var den kursen och terminen slut, vilket innebar tre dagars ledighet. Den lilla ledigheten började med en liten klassfest i fredags, vi var inte så många där men det var trevligt ändå! Det hela slutade på Strömpis och vi höjde medelåldern med några år haha. Men jag hade kul ändå, tror jag ;) Lördagen började med en känsla av att något hade kört över mig men det ordnade upp sig efter några fler timmars sömn. På eftermiddagen var det så dags att fira att Andréa har tagit sin examen! Woho! Färdig sjuksköterska och allt, stort! Så hon fick en vinbox i present av mig och Verran, vi tänkte att hon har nytta av den hehe. I söndags tog jag det riktigt lugnt - gick på bio med Andréa och Andreas. Vi såg Lejonkungen på bio, sjukt nice! Det var vi och sen massa 4-5åringar med sina föräldrar. Bara att sitta i en salong med massa barn är ju en upplevelse, haha, dom är så söta. Igår spenderade jag några timmar på jobbet och chillade runt där lite. Körde inte ut någon post, vilket är ganska skönt att slippa. Sen drog jag med mig mina föräldrar på bio, vi såg Stig-Helmer filmen. Den var väl inte top notch men det finns ju ingen svensk film som någonsin kommer slå SunTrip och Snowroller liksom. Men den knöt ihop säcken litegrann kan man väl säga. Så ändå helt okej liksom. Idag har en ny termin och en ny kurs startat. Har en känsla av att det kommer bli en bra och lärorik termin det här. Psykologi är det som gäller och det är ju alltid intressant. Bra grupp hamnade jag i också! Så nu är det väl bara att sätta sig och börja läsa alla böcker! 20 veckors fokus nu sen är det sommarlov, yey! ;)

Cul curling och trälig tenta

H E M T E N T A stavas denna vecka. Eller ja, den ska in på torsdag så inte hela veckan men typ. Och det är ganska ovärt faktiskt för jag är så otroligt omotiverad just nu. Vi kan kalla det en svacka. Men jag började med tentan så fort jag kom hem efter tentamensföreläsningen igår, vilket är en framgång, brukar ju ta ungefär halva tentatiden annars att bara börja. Idag har det däremot gått segare, men det beror mest på att jag fanimej inte fattar vad det är jag håller på med. Så imorgon blir det en heldag på stadsbiblioteket med Johanna för att bara kötta oss genom tentan och helt enkelt bli klara. Men jag har en sån här liten känsla av att just den här hemtentan kan generera i mitt allra första U på universitetet. Men det märks om ungefär en månad helt enkelt. Däremot har jag haft en väldigt trevlig kväll! Det är nämligen så att jag och Josefin äntligen lyckades få tag på curlinghallen och således kunde vi glida dit för att lira på deras pass för nybörjare. Vi hade världens trevligaste instruktör som lärde oss mycket av allt hon kan och jag skulle vilja påstå att vi på två timmar gick från nybörjare till åtminstone amatörer. Fast hur som helst sopade jag banan med Josefin, dock måste jag säga att Josefin vinner i stilpoäng. Men hursomhelst, curling är en stencul sport! Helt otroligt faktiskt. Och jag kan med all säkerthet säga att när jag blir pensionär ska jag hänga i en curlinghall hela tiden och bara glida runt. Vi ska lira igen på torsdag och förbättra våra skills! Och i december ska vi åka till Karlstad och kolla på EM. 2012 verkar bli ett curlingens år! Nu ska jag sätta mig och stirra lite på tentan igen. Ciao!

Tekniken lever sitt egna liv

Alltså ibland blir jag lite fundersam kring det här med teknik.

Det är såhär att det senaste tillskottet i den tekniska delen av hemmet är en CD-spelare/iPhone-docka. Jag har placerat den i samma hörn där TV, box och DVD-spelare står.
Det intressanta med hela det här är att när jag slår på/stänger av boxen så startar även radion på CD-spelaren! Vad sjutton händer undrar jag?
Grejen är att boxen är av märket Samsung och CD-spelaren av märket Philips.
Men jag fattar verkligen inte varför det blir så. Aningen störande är det i alla fall. Väldigt mycket i-landsproblem också.
Någon som har ett förslag på hur denna snedtändning uppstår?
Det kanske är ett tekniskt tecken på att jorden faktiskt kommer att gå under i år? Ingen som vet..


2011 - ett ganska mediokert år

I slutet av 2010 skrev jag att 2011 skulle få jobba hårt för att slå 2010 och när jag summerar 2011 så känns det väl som att det var ett ganska mediokert år, egentligen. Det var inte ett dåligt år, men inte så storslaget.

Det kanske mest beror på att det känns som att jag bara har pluggat hela tiden, vilket jag också har gjort. Men trots att termin 3 snart är avklarad så känner jag att jag inte riktigt har kommit in i pluggandet, men det har såklart sina stunder det också. Men för att summera 2011:

De fem första månaderna av året spenderade jag med att läsa socialtjänslagarna och allt som hör till dessa. Vi hade den jävligaste salstentan: 6 timmar, 14 böcker och typ 7 frågor. Jag blev inte klar på dessa 6 timmar trots tokskrivande. Men G blev det ändå. Vi hade en lärare som gjorde livet lite sämre än vad det hade behövt vara, så det var ju ovärt. Men annars var det en ganska trevlig termin med en väldigt bra grupp!

Under terminen tog jag en paus och åkte iväg till Uppsala över Valborg och det var galet. Det var mycket alkohol, "Nej, jag fick idag", DJ Fresh skapades, helt plötsligt hade vi gått på brännbollsgymnasium och resten minns jag inte. Men det var en sjukt trevlig helg och Valborg i Uppsala lär bli en tradition de närmsta åren!

Sen blev det sommar och jag jobbade mest på Posten som vanligt. Jag hade två veckors semester varav den ena spenderades i Turkiet med Lovisa, Sanna, Petter, Emil och Clabbo. Väldigt trevligt och avkopplande. Vi solade, badade, shoppade, hade vattenkrig, gick på Scandinavian Beach Party anordnat av VING med efterföljande fest på Crazy Horse, vi firade midsommar med massa lekar och buffé och åkte båttur med piratskepp. Helt klart 2011:s bästa vecka!

Hösten har bjudit på en otroligt tråkig kurs och en väldigt intressant och aningen mer givande. Det trevligaste med hösten och vintern är väl att det inte har kommit någon snö, det är ingen som jag klagar speciellt mycket på. I december blev jag faster för andra gången, lilla Judith sa hej till världen och hon är det sötaste barnet jag någonsin träffat.

Rent sportmässigt har det varit ett trevligt år, Bloody Sunday bildades och korpenspel stog återigen på agendan. VI vann den första matchen stort sen har det gått lite sämre tyvärr. Men vi kör tappert vidare!
Som tränare har det varit ett bra år, tjejerna gick ganska långt i Örebrocupen utomhus och vi slutade på tredje plats i både Forwardcupen och Thomas Nordahl Cup - inte fy skam. Sen försvarade dom ju guldet i Örebrocupen inomhus så året fick ju ett fantastiskt slut! Vi har även börjat satsningen mot Gothia Cup 2013 genom att gå upp galet tidigt på lördagsmorgnar och delat ut färska frallor.

Nyårsafton firades med god mat och i trevligt sällskap. Först var vi ett gäng som hängde i en tom lägenhet och satt på kuddar på golvet och åt middag. Sen drog vi vidare till fest och fler människor där vi firade in tolvslaget genom att dricka champagne och se på fyrverkerier. Natten avslutades på storasysters fest där vi spelade Guitar Hero klockan halv fyra på morgonen. Inga fel!

2012 började med luftrörskatarr som följd av minusgraderna på nyårsafton. Inte så speciellt trevligt, men efter lite sömn och överanvändning av astmaspray så ordnade det upp sig. Jag kan fortfarande inte andas helt normalt men det börjar bli en vanesak. Så en sak är säker - 2012 kan bara bli bättre än så länge!

RSS 2.0