Batman, FF och semestern!

Jag var ju och såg den nya Batman-filmen förra veckan, tillika den sista filmen i trilogin. Jag kan ju ärligt säga att jag inte har sett Batman Begins och Batman The Dark Knight har jag sett en gång och det var i Oslo, alltså för några år sedan. Så man kan väl säga att jag såg den här filmen utan att ha några som helst förväntningar. Och det här med superhjälte-filmer har jag faktiskt aldrig fastnat så värst mycket för.
Men jag måste säga att filmen var bra. Den var spännande och utgången var väldigt oviss. Och jag menar, filmen är 2 timmar och 45 minuter lång, det märktes verkligen inte. Det är enligt mig ett tecken på att det är en bra film. Christopher Nolan som är mannen bakom filmen är sedan tidigare en favorit, speciellt efter Inception, och den karln vet hur man gör filmer alltså. Musik som är gjord av Hans Zimmer är alltid mycket bra och så även denna gång. Jag tänker inte säga så mycket om filmen, för de som vill se den kommer att se den och de som inte är så intresserade kommer kanske inte att se den - men min rekommendation är helt klart att se den. Kan vara en fördel att se de två första innan, men det är enligt mig inte så mycket ett måste.
I Fredags hade Frida FödelsedagsFest med temat FF. Det hela slutade med väldigt mycket F alltså - jag hade till exempel FlipFlops med Filippinska Flaggans Färger och en Hammarbytröja (FotbollsFest). Det var en mycket trevlig fest som började ute i Fridas trädgård och när myggen tog över flyttade vi in där vi dansade till Backstreet Boys och åt tårta. Alltså en mycket trevlig kväll!
Den här veckan är jag ledig från jobbet vilket är helt galet skönt. Jag ska mest göra ingenting förutom att spela minigolf med Anton någon dag. Annars tänker jag ta dagarna precis som de kommer.
/ A

Hoj!

Det kommer ju definitivt aldrig bli någon storbloggare av mig inte. Men de senaste veckorna har det känts som om jag bara har jobbat och sovit. Lite annat har jag väl hunnit med också såklart och det har säkert funnits tid till att blogga men definitivt inte ork till det. Men nu tänkte jag skriva några rader. Mest för att jag köpte ett tangentbord till iPaden häromdagen och jag ville testa det. Och hittills har det fungerat bra, det är lite mindre än mitt vanliga tangentbord men man vänjer sig nog rätt snart. Jag har liksom inte riktigt vant mig vid att skriva på det tangentbord som finns på iPaden, tycker det är lurigt när det inte är några knappar så att säga. Så när jag fick syn på det här tangentbordet på Netonnet så slog jag till. Känns värt!
Annars har jag som sagt jobbat sen sist, börjat 6.30 varenda jäkla morgon och jag är faktiskt inte gjord för att gå upp så förbaskat tidigt på morgonen, men det har fungerat, inte försovit mig i alla fall.
Annars har det faktiskt inte hänt så värst mycket. Har festat lite med Emelie när hon var i Örebro över en helg. Suttit på uteservering med Lovisa, Michelle, Tove och Kajsa - vilket var nice för det var sjukt länge sedan jag träffade vissa av dom så det var verkligen catching up. Jag har även hunnit med att se Ice Age 4 på bio, haha den var sjukt bra, alla borde se den. Har hängt en hel del med Lovisa också, det har varit mycket nice!
Nej det blir nog inte roligare än såhär faktiskt, blev helt plötsligt otroligt trött och efter att ha haft migrän de senaste tre dagarna så vill jag inte återfå det genom att vara uppe onödigt länge. Visserligen jobbar jag kväll den här veckan men ändå.
Ska försöka skriva lite mer kontinuerligt, vi får se hur det går. Men imorgon ska jag se den senaste Batman-filmen på bio trots att jag inte sett den första filmen och den andra bara en gång, när jag bodde i Oslo. Kan bli bra, återkommer med den upplevelsen!
Tjipp!

EM och Örebrocupen!

Jag har haft ett litet blogguppehåll under fotbolls-EM kan man väl säga. Har mest inte orkat blogga då dagarna har gått åt till att jobba och kolla på massa fotboll.

Men det har varit ett trevligt EM, med många bra matcher. Tyvärr tidigt uttåg för Sverige, så tidigt som det bara går faktiskt, inte ens sista gruppspelsmatchen betydde ju något. Men jag hann ändå med några trevliga EM-kvällar i gott sällskap, tyvärr blir det ju lite dystert när Sverige förlorar.
Att Spanien gick till EM-final var väl inte direkt någon högoddsare, däremot är det nog fler som blev förvånade över att Italien tog sig ända dit, men det är fint att se att Gli Azzurri kan än och förbundskapten Prandelli har gjort ett fantastiskt jobb med Italien. Tyvärr blev det ju lite utklassning i finalen igår kväll då Spanien i princip rullade ut Italien och till slut vann med 4-0. Hårt..

EM i all prakt men det har ju varit en viktigare cup nu i dagarna, nämligen Örebrocupen. En outtalad målsättning innan cupen var att vi i alla fall skulle klara av att hamna topp 3, helst vinna hela rubbet.
Men efter tre matcher i torsdags kändes det väldigt långt borta. Första matchen var en jämn tillställning mot Väderstad och med 30 sekunder kvar fick vi straff. Bättre läge att avgöra får man inte, men en bra straff räddades genom en strålande målvaktsinsats, 0-0. Andra matchen förlorade vi med 4-2 mot Bele-Barkarby, ett lag som vi i vanliga fall ska klara av att vinna över. Sen klarade vi med nöd och näppe av att få 1-1 mot Mariehamn. Inte så bra start på cupen och ovanan av att förlora och att det inte går så lätt som vanligt skapade väldigt många hängande huvuden i laget.
Ny dag och nya krafter och en helt annan inställning blev det på fredagens enda match, vinst med 4-1 mot något finskt lag vars namn jag fortfarande inte kan uttala.
Lördagen fortsatte med samma inställning, vi hade dock läskigt svårt mot jumbon Arboga - en måstematch för att ens ha chans på A-slutspel. Till slut blev det vinst där med 3-2 och chansen fanns. Dock var vi i princip piskade att vinna mot Eskilsminne som hittills hade vunnit alla matcher i gruppen överlägset. Oavgjort eller förlust hade kunnat räcka också men då med mycket hjälp av de andra resultaten. Förutom den otroligt svåra matchen så hade det även regnat ungefär 20 mm under natten och hela Rosta Gärde var som ett vattenhål, har nog aldrig varit med om värre. Men tjejerna gick ut på planen, gjorde det bästa av situationen och efter en heorisk insats vann vi med 2-0! Samtidigt hade vi väldigt mycket flyt med resten av resultaten vilket gjorde att vi kom tvåa i gruppen!
Kvartsfinal nästa alltså, mot Team Vanpa. Vi förde det mesta av spelet och de var knappt över på vår planhalva men ibland har vi förtvivlat svårt att göra mål, men ett räcker ju för att vinna, vinst med 1-0!
Semifinal mot ÖSK. Det var en jämn match med mycket känslor mellan oss tränare och deras tränare och domaren. Vår målvakt gjorde en räddning och blev liggande med huvudskada, domaren blåste inte av, ÖSK fick fatt på bollen och gör mål i öppet mål, domaren dömer mål. Vi tränare blir vansinniga. Efter diskussioner med domaren dömer han bort mål. ÖSKs tränare blir vansinniga, ja ni förstår ju. Men som sagt, fortsatt jämn match och med några minuter kvar var vi nog alla rätt så inställda på straffar. Då händer det som inte får hända, ÖSK trycker in 1-0 med 1 minut kvar. Vad gör man då liksom? Det var som ett hårt knytnävslag rakt in i solar plexus och luften gick bara ur en. Så hårt, så orättvist, men ändå rättvist. Vilka som än hade vunnit den matchen hade gjort det rättvist.
Så det hela slutade med en bronsmedalj ändå och målsättningen uppfylldes. Med tanke på den darriga starten ska vi vara otroligt nöjda med brons, helt galet bra!
Sen var det rätt skönt att Eskilsminne vann finalen med 1-0 över ÖSK, mest för att vi faktiskt kan säga att vi vann med 2-0 i gruppspelet över slutsegrarna. Fint!
Så nu är Örebrocupen 2012 över och det är bara att börja satsa mot nästa cup. Men frågan är om det blir Örebrocupen nästa år då vi har som mål att komma iväg på Gothia Cup nästa år!

Man blir helt utpumpad av fyra dagars cup, speciellt som det blir väldigt tidiga morgnar. Men det är bara att köra på, har tre veckor i rad på jobbet när jag börjar 06.20. Den här veckan är det dubbeldagar som gäller, så har jobbat 6.20-9.30 idag redan, nu har jag några timmars rast innan jag kör 12.50-19.00. Inte ultimat kanske..

/A

RSS 2.0