Cup i Katrineholm

Jag har spenderat hela helgen i Katrineholm och lyckats coacha tjejerna till stora framgångar!
Skrev ett referat till vår hemsida som jag tänkte passar bra in här också..

F99
Första matchen spelas mot Gideonsberg, en match som vi vinner med 3-0. Vi lyckas få till vårt spel på en gång och segern är solklar.
Efter en paus på fyra timmar så märks det att vi är lite sega i benen men vi lyckas ändå vinna med 2-0 mot IFK Täby.
I nästa match stod Värmbol för motståndet och det blir en tuff match med många chanser för båda lagen men vi håller en bra defensiv och matchen slutar 0-0.
Så var det dags för sista gruppspelsmatchen och förutsättningar var som så att vid vinst skulle vi vara klara gruppsegrare och klara för semifinal. Sista matchen blir återigen en tuff tillställning, denna gång mot Stuvsta. Vi lyckas dock få in 1-0 och håller i den ledningen och vinner matchen och slutar som gruppsegrare!
I semifinalen ställs vi mot Gideonsbergs andra lag och det märks att motståndet blir tuffare och tuffare och för att göra det hela mer spännande så slutar matchen 0-0 vilket innebär straffar. Även där blir det jämnt men vi lyckas sätta 3 av 4 straffar och Lisa i mål räddar två stycken. Final nästa!
Tjejerna får ungefär 20 minuter att ladda om innan finalen mot Älvsjö AIK som slog ut AIK i sin semifinal. Publiken får se en jämn och välspelad final där vi gör 1-0 efter 4 minuter. Vi håller i ledningen genom en klockren defensiv där hela laget kämpar in i det sista. Slutsignalen går, alla spänningar släpper och pokalen är IF Ekers!
Tjejerna genomför turneringen på ett fantastiskt sätt, de släpper inte in ett enda (!) spelmål på sju matcher och vi tränare kan inte vara annat än riktigt riktigt stolta!
Extra cred till 00-orna Moa och Stina som åker med och gör en kanoninsats och verkligen visar att IF Eker är en förening att räkna med fler år framöver. Förutom att alla våra 99-tjejer gör en kanoninsats så är det väl värt att uppmärksamma Lisa som ställer sig mellan stolparna och helt enkelt vägrar att släppa in ett enda spelmål!

F98
I 98-ornas första match står Boo FF för motståndet, vi spelar kanonbra hela matchen och har en till synes stabil ledning med 2-0 men Boo gör ett ryck och lyckas få med sig 2-2. Ändå en okej inledning på cupen där vi visar upp fint spel och får det att se lovande ut inför resten av dagen.
AIK är nästa motståndare och de gör direkt 1-0. Men våra tjejer höjer sig otroligt under resten av matchen och i 19 minuter forcerar vi för ett kvitteringsmål samtidigt som vi håller en bra defensiv, men tyvärr har AIK en lika bra defensiv och 1-0 står sig.
Men tjejerna hänger inte med huvudena för det utan går ut i nästa match mot IFK Nyköping och vinner med 2-0.
Dags för sista gruppspelsmatchen, mot Lotorp. Vi har fortfarande chans att vinna gruppen och på så sätt nå en final, förutsättningarna var som så att vi helt enkelt var tvungna att vinna över Lotorp samtidigt som AIK förlorade eller spelade oavgjort mot Boo. Vi gör det vi ska och vinner över Lotorp med 3-1 samtidigt som Boo slår AIK med 1-0! Final nästa!
I finalen ställs vi mot en annan uppsättning av AIK. Det är överlag en jämn match med många fina chanser för båda lagen men tyvärr är det AIK som lyckas sätta 2 bollar medan vi inte får in någon. Förlust alltså med 2-0 men vi kan med stolthet ta emot silvermedaljen. Våra 98-tjejer genomför även dem denna turnering på ett fantastiskt sätt och visar verkligen att lag från IF Eker aldrig ger upp! Och återigen står vi tränare där och är stolta och otroligt imponerade av våra tjejer.

Slutligen vill vi tränare tacka alla spelare och föräldrar för en fantastisk helg i Katrineholm! Två finaler av två möjliga är ett mycket väl godkänt resultat och vi slutar aldrig fascineras och imponeras av kapaciteten och potentialen hos tjejerna!

 
Grejen är ju den att jag verkligen inte trodde att det skulle gå så här bra. För när jag själv spelade fotboll och vi åkte på cuper där det mest var lag från Stockholmsregionen så insåg man ju att Örebrolag låg efter i utvecklingen. Så nu tänkte jag att ja men vi åker dit och gör det bästa vi kan. Haha det visade sig ju vara riktigt bra faktiskt. Och det är så skumt för att på något jävla vänster så lyckas vi alltid gå långt, eller ja, jag ska sluta tro att det är på något jävla vänster för det är ju inte det, vi är helt enkelt så fantastiskt bra. Det måste ju vara det. Och konstigt vore väl annars egentligen, för vi har en stabil trupp och framförallt har tjejerna en gemensam tro på sig själva och ingenting är omöjligt. Jag ska från och med nu aldrig mer tvivla på förmågan hos de här tjejerna i vad dom kan åstadkomma, både som lag och som individuella spelare. Om vi får behålla den stomme vi har nu och kanske få in någon mer spelare som kan tillföra ytterligare en dimension och konkurrenskraft så ska det bli så galet spännande att se hur långt vi kan gå i sommarens Gothia Cup. Med rätt flyt, motivation och coaching (kanske?) så tror jag fasen att vi kan chocka och sätta IF Eker på fotbollskartan.
TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!

Life is, life is pretty good after all...

Varje vecka har jag 40 timmars praktikt plus att vi har skoluppgifter utöver det.
Varje vecka är det minst 2 träningar, någon match och ibland cup plus att det är så sjukt mycket administrativt som ska skötas och allt ska organiseras.
Att jag hinner äta, sova och träffa vänner känns ibland som en bedrift.
Det är så brutalt mycket att göra just nu!
Helgen som kommer ska jag till exempel spendera i Katrineholm, samling kl 7 på morgonen både lördag och söndag och man ju vet ju liksom aldrig när man kommer hem. Ju bättre laget är desto längre blir cuperna ;)
 
Men alltså, egentligen så klagar jag inte, bara konstaterar fakta.
För praktiken är ju otroligt spännande och lärorik - annat kan man inte säga. Jag har spännande arbetsuppgifter och att lära sig genom praktik är oslagbart och jag har en grymt bra handledare.
Att vara tränare är det bästa jag vet, för varje år som går blir det roligare och framförallt mer taktiskt. Kartlägga motståndet, matcha bästa laget sett till motståndet och allt runt om kring. Plus att vi hitills har haft ett fantastiskt år, seriesegrare både inomhus och utomhus (Örebros bästa F98-lag alltså?). Vi har anmält oss till Gothia Cup 2013 vilket innebär att jag inom loppet av 7 år kommer att ha varit där som både spelare och tränare vilket är sinnessjukt. Är så glad för att tjejerna kommer få uppleva denna fantastiska tillställning!
 
Hur som helst, ibland blir det bara övermäktigt med allt som ska göras hela tiden och att dygnets timmar inte alltid räcker till.
 
Men jag trivs så sjukt bra i min nya fina lägenhet, jag är visserligen inte hemma så ofta men när jag väl är hemma så är det riktigt gött! Det har verkligen känts som hemma från dag 1 och det är ju grymt!
 
Nej nu ska jag fortsätta skriva lite mer ut utredningar innan jag åker hem och byter om innan tjejernas träning.
Sen ikväll blir det Twinight med alla nördar, har dock en känsla av att jag kommer sitta och sova rätt gott där i biofåtöljerna!
 
Tjipp!

RSS 2.0