IF Eker Örebro F98/99

Måste säga att den här säsongen har gått grymt bra för IF Ekers F98/99. Det är helt galet faktiskt. Som de flesta av er antagligen redan vet så vann ju tjejerna Örebrocupen i mellandagarna och bara det är ju en fantastisk bedrift.

En annan bedrift är att vi i tisdags kunde titulera oss som seriesegrare också! I tisdags var det nämligen dags för den sista gruppspelsmatchen i årets futsalserie och det var en ren seriefinal mot Karlslund. KIF har gått som tåget genom serien, vilket vi också har gjort men de har haft ledningen under hela säsongen. Så förutsättningarna inför matchen var att KIF hade två poäng mer än oss. Så vi var tvungna att vinna för att ta hem seriesegern. Min tanke innan matchen var att KIF antagligen skulle vara riktigt revanschssugna efter det att vi vann Örebrocupsfinalen mot dom med 1-0. Att de var just revanschsugna märktes direkt när jag såg deras laguppställning; två 97or och en 98a som har gjort A-lagsdebut med KIFs damlag i den allsvenska försäsongen. Men man kan väl säga att det inte hjälpte dom så himla mycket. Vi hade kanske lite väl mycket respekt i början men efter några väl valda ord från coachen så släppte den respekten och vi gick till halvtidsvila med ledning 1-0. Andra halvlek bjöd på högre tempo, vi stoppade deras spelare hela tiden och för varje minut blev de bara mer och mer frustrerade och efter 40 minuters spel var siffrorna 5-2 och vi hade alltså vunnit serien. Så grymt!

Så nu kan man väl säga att futsal-säsongen är över och nu är det bara att vänta på att grusplanerna blir klara för spel.

Men vi lämnar alltså en grym futsal-säsong bakom oss där vi har spelat 13 matcher (11 vunna och 2 oavgjorda), gjort 49 mål och bara släppt in 13 stycken. Vi är alltså obesegrade och har en grym målskillnad och vi kan väl i ärlighetens namn titulera oss som Örebros bästa F98/99-lag när det gäller futsal. Men succén fortsätter! Igår åkte vi till Degerfors för att spela cup på konstgräs och häng med nu. Det var 8-manna, med 11-mannaregler och 7-mannamål. En salig blandning helt enkelt, men skönt med lite avbrott från futsalen. Och jösses vilken lång dag det blev! Samling 06.15, första matchen kl 8.00 och vi kom hem vid 20-tiden. På den tiden hann vi spela 4 gruppspelsmatcher:
Eker - Råtorp 6-0
Eker - Degerfors 6-0
Eker - ÖSK 5-0 
Eker - Lysvik 0-0.
Det resulterade i gruppvinst och en finalmatch mot QBIK där resultatet blev 1-0 till oss.
Alltså, 18-0 i målskillnad och ännu en pokal. Vill även påpeka att det spelades 25 matcher igår, totalt gjordes det 42 mål på de matcherna och vi stog för 18 av dom. I rest my case! 

Vad jag vill komma till är att tjejerna är jävligt bra helt enkelt! Nu ska vi jobba stenhårt för att bli minst lika bra inför utomhussäsongen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0