Måndagstristess my ass

Ny vecka. Måndag liksom. Bara det kan göra att mungiporna går i botten och att livet bara känns... så tungt. Därför är det den här dagen extra viktigt att se positiva saker med tillvaron. Jag, Lovisa, har flera på lager, så ingen behöver oroa sig.

För det första har snön redan totalt försvunnit, idag var det som att det helgens bakslag aldrig hände. Gruset åkte fram igen och pulkorna åkte tillbaka till förrådet. Åter igen kom hoppet. Hoppet om en ljusare framtid med soligare levnadsvillkor. Vilket för mig till positiv sak nummer två: sommartiden.

Man kan tro att framflyttning av timvisaren är en dålig grej, att man blir trött och slö m.m., men ack så fel man har då. Okej att man får sova mindre och att man måste gå och lägga sig tidigare (inte ultimat för den kvällsmänniska jag är), men det blir ju så mycket ljusare..! Idag när jag gick ut med hunden vid halv sex var det fortfarande otroligt ljust. Och mörkret föll inte på flera timmar (en timme i alla fall? Två?). Det gav också upphov till enorma vårkänslor.

Den tredje positiva saken som inträffade idag (jag vet, det är fortfarande inte över!) var på jobbet. Det gick amazingly well fast det var måndag då alla brukar vara sjukt sura! Jag fick fem(!) leads på en enda dag och Calle kallade mig grym. Stolt som en tupp arbetade jag nio timmar istället för åtta, bara för att jag hade ett sånt flyt, vilket resulterar i nöjd chef och sluta tidigt imorgon. Ojojoj, säger jag bara.

Man kan helt enkelt bara konstatera att jag inleder "tävlingen" på ett storstilat sätt. /Lovisa.

PS. Måste lägga till en sak, det aprilskämt vi kom på när vi hängde på Grodan är också ett glimmande guldkorn för idag. Men det kan Amanda få berätta om. DS.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0