Helgens bravader

Ja då var salstentan skriven och det är väldigt skönt att ha det gjort! Den var faktiskt helt okej, vi fick ett konstruerat fall som vi skulle koppla till alla teorier och metoder som vi läst om på kursen. Jag skrev allt jag kunde komma ihåg om allt och kopplade det så mycket jag kunde. Satt där i fyra timmar och skrev, sen kände jag mig nöjd. Så nu håller jag tummarna för ett G!
Efter tentan fick vi för oss att åka till MAX och käka mat, så bilarna styrdes mot Behrn Arena men vi fick snabbt inrikta oss mot Eurostop istället, det var ju Örebro-Djurgården precis samtidigt så det var folk och bilar överallt. Hade ju tänkt gå på den matchen men kändes ovärt att köpa biljetter ifall att tentan skulle ta 6 timmar skriva. Matchen? Ja den vann Örebro! Gött som fan!

Fredagskvällen spenderade jag på Pitchers i trevligt sällskap för att fira tentan. God mat och väldigt mycket gott att dricka blev det.

Kan vara så att det blev en öl för mycket för jag var bra seg i lördags morse när jag skulle upp runt 8. Men det gick det med och bilarna rullade mot Karlskoga för en heldag på Bodaborg med tjejerna. Vi ledare bildade också ett lag och kämpade stenhårt, vi fick ihop 8 stämplar (av typ 20 banor) och var nöjda med det, men fick se oss rätt så besegrade av tjejerna, speciellt ett lag som fick 16 (!) stämplar. Galet! Men det var en riktigt rolig dag och det verkade som att tjejerna var nöjda :)

Efter en hel dag i äventyrshuset är man bra slut alltså, men det var bara hem och käka och så vidare till nästa tillställning, "tentafest"! Vi var visserligen bara 4 av typ 35 i klassen (bra uppslutning eller vad?) men vi hängde på en annan förfest, vilket var nice. Sen blev det Strömpis, som sig bör, och lite nattmat på McD. Inga fel, riktigt bra kväll !

Imorse när jag vaknade kunde jag inte röra mig, har verkligen ont i hela kroppen efter igår. Blåmärken finns det ett gäng också, och mitt knä är svullet som en tennisboll. Så jag har inte varit så hurtig idag faktiskt, har varit i Frövi en sväng och sett tjejerna vinna dagens träningsmatch med 4-2. Stundtals riktigt fint spel trots en ojämn grusplan. Att det var riktigt fint väder var ju inga fel det heller.

Nu laddar jag upp inför nattens final i curling-VM för damer, Sverige möter Schweiz och jag ska självklart kolla!
Imorgon ska jag äntligen klippa mig och bli blondare och på tisdag drar en ny kurs igång.


Tentaplugg är livet!

Måndag, tisdag och onsdag - tre dagar med frenetiskt och osannolikt fokuserat, motiverat och strukturerat tentapluggande. Jag har nästintill bott på universitetet, har i alla fall varit där mellan i snitt 9-18 varje dag.
Vi har strukturerat upp teorierna, terapierna och diskurserna och skapat mindmaps och det har varit så organiserat att jag blir lycklig ända in i själen. Det är så mycket som har tryckts in i hjärnan så det gör nästan lite ont, men det verkar ändå som att det har fastnat och det bådar ju gott inför morgondagens tenta som är på 6 timmar. Det känns nästan som att jag har lärt mig mer på de här tre dagarna än vad jag har gjort på väldigt länge.
Fast det värsta är att vi har skrivit, pratat och diskuterat så mycket kring allt vi ska lära oss att man är sjukt jävla trött på det. Det ska verkligen bli skönt att sätta sig i salen och bara skriver ur sig allt. Ser fasiken i mig fram emot morgondagens tenta. Gött! 

Förutom att det är väldigt trevligt med organiserat tentaplugg så har jag idag fått tillbaka resultatet på den där dumma omtentan som jag skrev för ett tag sedan. Förvånansvärt nog så blev det ett VG. Det var otroligt otippat men väldigt nice! Det gav verkligen lite extra ork och motivation!

Så imorgon smäller det - tenta i 6 timmar sen har jag läst halva socionomutbildningen. Galet!

Helgen bjuder på ett fullspäckat schema, minst sagt. På fredag ska jag sova halva dagen, sen ska jag äta mat och drick tenta-öl på Pitchers. På lördag blir det en heldag på Bodaborg med tjejerna och på kvällen blir det tentafest! Söndag ska jag vara lagom bakis i några timmar och sen är det träningsmatch på eftermiddagen. Som sagt, fullspäckat, men bara roliga grejer! :)

Örebro - LeksandIgår var jag på mitt livs första ishockeymatch. Nu är jag ju egentligen totalt ointresserad av denna sport, främst för att det inte är någon bollsport, den bedrivs på is och det är en himla massa slagsmål hela tiden.
Jag har efter gårdagens match inte ändrat min inställning till sporten, jag drar snarare slutsatsen att den enda vettiga sporten som bedrivs på is är curling, det är fint det!

Men hursomhelst, livesport är alltid livesport och det var ett jäkla tryck i Behrn Arena, nästintill fullsatt. Nu var det ju även så att jag var på matchen med två leksingar, så vi stog i princip i Leksands-klacken. Och matchen slutade ju med 3-2 till Leksand så det var ju inga fel att stå där. Men det var en spännande match, trots att Leksand ledde med 2 mål efter bara några minuter. Första perioden slutade dock 2-2 och i andra perioden gjorde Leksand mål i spel med en man mindre och bara det är väl rätt bra jobbat (tror jag). Sen blev det inga fler mål, därav spänningen på slutet när Örebro tryckte på för ett mål till..

Men alltså, hockey. Det är värst vad dom ska hålla på och slåss hela tiden. Jag förstår verkligen inte det där. Det förstör mest matchen. Eller så får dom fortsätta slåss och jag sluta gå på hockey, det verkar mest rimligt.

Något annat som är väldigt roligt är att analysera folk som står i klacken. Ni vet såna där riktigt inbitna fans som
A. skriker hejaramsor hela tiden under en hel match
B. skriker fula ord (både svordomar och könsord) till både spelare i motståndarlaget och domare
Typ A är ju ändå rätt trevliga, det skapar ju bara stämning. Typ B däremot är ju bara störande och jag förstår inte hur man kan finna nöje i att stå och skrika sådana saker.

Men nu har jag i alla fall sett hockey live och jag kommer kanske göra det fler gånger. Jag skulle dock vilja gå på Örebro - Djurgården nästa vecka men det är något pucko som har planerat in en salstenta just då. Det suger ju..

14 mars 2010För två år sen satt jag på ett plan på väg mot varmare breddgrader (Borneo).

Det hade vart trevligt att sitta på ett plan dit just nu också, men istället förbereder jag mig inför morgondagens redovisning av utbildningens hitills tråkigaste och mest intetsägande projekt. Det är ju kul det också..

Äsch, det här låter nog mer negativt än vad det egentligen är. Jag är bara lite skoltrött och varför skulle man inte vilja åka till Borneo liksom? 

BuriedIstället för att läsa dom där projektrapporterna igår så kollade jag på film. Väldigt effektivt, jag vet.
Men jag kom och tänka på att jag köpte "Buried" för ett tag sen och helt plötsligt ville jag verkligen se den.

På ett sätt önskar jag att jag inte hade gjort det. För fy fan säger jag bara. Den var konstig..

Filmen handlar om lastbilschauffören Paul Conroy (Ryan Reynolds) som är i Irak och kör förnödenheter när hans konvoj blir attackerade och han slås medvetslös och vaknar upp i en kista som är nergrävd i marken. Det enda han har till sitt förfogande är en tändare, en mobiltelefon, ficklampa och ljusrör.
I 1 timme och 30 minuter får man följa hans kamp mot klockan i den där kistan och jag satt själv och hade panikångest under hela filmen.
Men jag måste ju säga att Reynolds gör det bra och han är väldigt trovärdig, hans panik går rakt genom rutan.

Men jag vet fan inte om det är en film att rekommendera alltså. Den är både bra och dålig. Den är egentligen ganska intetsägande och lider man av klaustrofobi så är det inte en vettig film att se.
Men känner man för lite panik så är det bara att köra..

Tankens kraft..

Här sitter jag och bloggar fast jag nog egentligen borde läsa en hel hög med projektrapporter. Närmare bestämt fem stycken som vardera är på 10 sidor, plus att jag ska komma på två diskussionsfrågor till varje. Det ska bli väldigt roligt.

Men förutom att jag hänger väldigt mycket på universitetet nuförtiden så känns livet ändå rätt bra. Jag har oftast väldigt roligt när jag är i skolan och det gör ju att motivationen ändå infinner sig. Fast den här veckan kan bli lite avgörande då resultatet på omtentan kommer här om några dagar och om jag inte klarar den så blir jag vansinnig. Men det tar vi nog då. Annars rullar det på rätt bra, projektet som vi har hållt på med de senaste veckorna lämnades in för några timmar sen efter 3 timmars hetsig korrigering som har föregåtts av säkert 15 timmars korrekturläsning. Ibland är jag nog lite för petig för mitt eget bästa. Men som sagt, nu är det klart och det ska redovisas i slutet av veckan och sen är det bara att kötta inför nästa veckas salstenta. Det ska bli intressant, minst sagt. 

Idag har jag käkat lunch med Johanna, det var ett tag sedan vi umgicks utanför skolan så det var nice :) Det blev även en liten shoppingrunda för min del efter lunchen. Det har ju liksom gått och blivit vår (!) och jag har ingen lust att gå runt och svettas i min vinterjacka längre så jag tog och köpte mig en aningen tunnare jacka. 


Det blev såklart en jacka av märket Puma. Brukar bli så när jag ska köpa tröjor och jackor. Men är sjukt nöjd med den i alla fall :) 

Spanade även in ett par ljusblåa converse som var sjukt nice men kom på att jag kanske skulle ta och inventera i mitt redan befintliga converse-förråd. Det var intressant. Jag har tre par, alla i olika storlekar av någon underlig anledning - 37.5, 38 och 39.5. Förstår ingenting, alla skor sitter nämligen lika bra på fötterna...

Ne, nu ska jag ta och läsa dom där dumma projektrapporterna så det blir gjort. 

See ya 

Boktips


14 ÅR TILL SALU 
SKAMFLÄCK
                                             

Detta är två böcker som är verklighetsbaserade och skrivna utifrån historier som ungdomar har berättat för författaren Caroline Engvall.

Böckerna handlar om ungdomar som dämpar sin ångest och psykiska illamående genom att sälja sex. Det är väldigt starka historier och det är svårt att ta till sig att detta faktiskt förekommer i Sverige och i den utsträckning det faktiskt gör.

Hursomhelst är böckerna väldigt läsvärda och jag rekommenderar dom verkligen. Det här är verkligen en problematik som borde uppmärksammas i mycket större utsträckning än vad det görs idag och dessa böcker är en bit på väg.  


RSS 2.0