Fotbollsonsdag

Hoho. Det här med internet-anslutning kan vara lurigt. Igår var vi i alla fall och kollade Champions League hos Mackan (som det bara är jag som kallar honom). Det var ganska stor uppslutning dit faktiskt. Oskar var i alla fall där och personligen tycker jag att han var kvällens behållning, inte fotbollsspelarna eller nåt annat dumt. Oskar är alla kvällars behållning, skönare människa får man leta efter. Kul. Matchen i sig var som sagt ingen höjdare, även om det blev lite roligare när folk (Oskar igen) hetsade. Det var så svårt för mig att välja vilket lag jag skulle heja på eftersom jag hejat på båda lagen sedan jag var liten liksom. Men jag höll ju främst på Arsenal eftersom a) Markus hejar som tusan på Manchester United och b) Petter hejar på Arsenal och blir sur på riktigt om jag supportar något annat lag. Lugnast för hemmafriden att ta Arse då.

Vad gjorde jag mer? Hm. Jag var på Coren för första gången. Det var väl helt okej men jag ska tagga mycket mer tills valborgeventet. Det ska bli röj!

You'll here more from me laterr. Simma lugnt.

Fotboll, fotboll och fotboll...

Mitt internet dog igår precis när jag skulle skriva på bloggen och jag att börja krypa bland sladdar bakom TV:n faktiskt inte var så tilltalande vid den tidpunkten.

Men igår var en ganska lugn och skön dag, den handlade mest om fotboll.
Efter jobbet handpumpade jag 14 fotbollar, som blev otroligt skeva. Runda var dom i alla fall inte, väldigt intressant.
Fotbollarna var i alla fall till årets första utomhusträning med småtjejerna. Och jag berättade att jag ska sluta, det gick faktiskt helt okej bra. Jag trodde det skulle bli värre, så det var ju skönt i alla fall.

CL semifinalerna drog igång ikväll! Barcelona - Chelsea, slutade 0-0 men det var ändå en bra match. Två lag som alltid bjuder på bra fotboll. Fast jag gillar Barcelona bättre, så jag hoppas att de går till final!


Idag fick jag sluta en timme tidigare pga att det typ inte är någon post alls. Vilket är väldigt skönt, mest för att man oftast inte behöver springa högst upp i alla uppgångar då. Det kan göra en hel dag.
Men man får inte sluta alltför tidigt, även om det är lite post. För det är alltid post kvar att kamma på "landet". Systemet där är knäppt och bara de som går där kan det liksom. Ingen bokstavsordning där inte. Alla hus har nummer, dubbla nummer och vissa hus har inga nummer alls. Crazy! Men det är kul med lite utmaning så hjärnan får jobba lite för en gångs skull. Tummen upp på det.

Swedbank är en galen bank, för man kan tydligen bara föra över pengar från dom till andra banker på onsdagar, det verkar så i alla fall. I måndags gick det absolut inte men idag var det inga problem. Knäppt!

Jag har hängt med Verran, vi åt massa mat och tog en liten tripp ut på landet för att shoppa godsaker. Gött!

Dags för andra Champions Leauge semifinalen, Man U - Arsenal. Man U är det drygaste laget jag vet och jag kommer aldrig att heja på dom. Jag är väldigt förundrad över att jag en gång i tiden köpte deras matchtröja, ung och dum kallas det tror jag. Jag hoppas på Barca - Arsenal i final, det kan bli bra. För som sagt tycker jag att Man U är dryga och Chelsea är ett töntlag som är byggt på oljemiljarder, inte okej.
Men det var najs att se dagens match på gigantbildsTV. Jag gillade att alla höll på Arsenal bara för att Markus håller på Man U. Eller ja, nästan alla, eftersom att Lovisa verkligen pendlade mellan vilket lag hon faktiskt hejade på, lite efter hur matchen såg ut. Sånt är faktiskt inte okej, ska man nu välja så får man hålla fast vid det lag man valt ;)

Nu är jag på tok för trött för mitt eget bästa.

/ A

The Hills-tisdag

Mindre sol idag men helt okej ändå. Jag har inte gjort så mycket. Jag och Agnes åt massor med mat förut, var i och för sig nice. Nyttigt var det också faktiskt, så jag behöver inte ha dåligt samvete heller, nu när jag har sagt att jag ska starta mitt hälsosamma liv.

Jag pratade lite på msn idag, det var trevligt. Händer inte så ofta att jag är inne där liksom. Frida och Johan och Amanda fick den stora äran. Johan är i Vietnam och solar och badar och det låter sjukt härligt. Snart snart snart är det min tur! Asia, here we come!

Jag ska starta ett eget företag. Det kommer att bli intressant. Det roligaste är att komma på namn, vilka jag nu har i överflöd. Jag är så finurlig!

Äsch det händer inget mer just nu. Men jag är glad för det, lovar! Eller just ja, det har kommit en FEMTE säsong av The Hills. Jag är så glad!! Wohoo! Till och med min syster tittade på det idag. Det var trevligt. Fast jag tror att vi ändå uppskattade det olika mycket... Men ändå.

Kolla in Tjuvlyssnat förresten!
Smakprov:

Love hurts

11:ans buss, Örebro (!)

En kille ~17 pratar i mobilen med vad som verkar vara hans flickvän.
Killen: Jag är så kär i dig att jag skriver det på varenda sten, jag hoppas du får en i huvudet så du förstår hur jag känner.


See ya!

Partylitare!

Jag håller verkligen med Lovisa om att snuset är jag. Så jag tänker fortsätta, men inte sju dosor i veckan utan jag satsar mer på 3 dosor. Det får duga liksom. Och vad det gäller Filipperna så vet man aldrig, jag kanske hittar något roligare där ;P haha. För övrigt är det säkert lättare att klara av att inte snusa när man ändå vet att hur mycket jag än vill så kan jag inte få tag på snus. Så det ska nog gå bra.

Alltså vädret i det här landet är helt underbart! Jag blir helt lycklig och uppfylld av värmen, trots att den medför gigantisk pollenchock, men jag kan faktiskt leva med det när vädret är så najs som det är. Och att vara brevbärare i det här vädret är riktigt najs. Jag är alltid positiv till brevbärarlivet när det är sådant här väder, det är ju bra.

Jag har handlat massa kläder idag, impulsshopping deluxe! Tre T-shirtar, en munktröja och ett par jeans inhandlades på en tid av 30 minuter. Jag var väldigt nöjd med mina inköp i efterhand. Nu behöver jag inte köpa kläder förrän till hösten igen skulle jag tro, hehe.

Ljuspartyt ja, det var riktigt intressant. Mest intressant är nog att folk faktiskt kan ge så sjukt mycket pengar för ljus. Hur är det möjligt liksom? Visserligen köpte jag en sjukt cool cykelljushållare, med päronchampagneljus. Jag tänker att mamma ska få den i födelsedagspresent, jag hoppas hon gillar den. Hon kommer nog bli chockad med tanke på att jag sa att jag inte alls köpte något för jag tycker det är så sjukt dyrt för lite ljus.
Men ljuspartyt var ändå väldigt trevligt. Ljuskonsulttanten var verkligen engagerad i sina ljus och ser säkert ljusen som sina barn, men det är fint med folk som verkligen brinner (!) för var dom gör. Andréas kusin Messi är världens sötaste unge, det är sådana barn som gör att jag kan tänka mig att skaffa barn, om de alltid är sådär lugna liksom. Andreas mamma verkade vara världens skönaste människa! Kunde man inte tro, med tanke på Andreas liksom ;) Och cheesecaken var sjukt underbart god! Andréa kan hon. 

Efter all ljusshopping gick vi och gungade och levde ut vårt barnasinne. Jag är verkligen glad att jag har mitt kvar, och att mina vänner har det. Fatta vad tråkigt om man faktiskt inte skulle ha det kvar, hur tråkigt skulle inte livet bli då?! Stört tråkigt, jag ska alltid ha kvar mitt barnasinne, sådeså!

/ A 

  

Ljusparty-måndag

Haha kan ju börja med att ja, Amanda, det är en big FAIL. Men snuset är ju samtidigt du på nåt sätt. Så det är svårt att vara arg. Det är också mycket trevligare när du är på gott humör. Det ska dock bli intressant att vara på Filippinerna med dig ett tag, där det liksom inte går att köpa snus alls. Jag ska inte reta dig i onödan då. Promise.

Idag somnade jag på jobbet. Så trött var jag, vet inte varför. Det var på ett sätt nice ändå, nu när vi satsar på att vända allt till något positivt, tiden går fort när man sover. Och det är bra när tiden går fort på jobbet!

Vi var på ljusparty idag. Det bästa tyckte jag var att hon den där "konsulten" (jag är ju liksom en konsult på riktigt, vem var hon att få kalla sig det liksom...) tog sitt arbete på största allvar. Hur kan man prata så seriöst om ljus?? Det är väl bara ljus?? Hennes yrkesstolthet hette duga. Ljus är tydligen viktigt. Hur man tar hand om dem och blablabla. Dock måste jag säga att jag tyckte om det. Ljuspartyt. Lite skeptisk innan men det var mycket mysigt att hänga hemma hos Andrea och äta goda mackor och kakor och höra hennes äldre vänner/släktingar (?) sitta och skämta hela tiden. De var roliga, jag gillade skarpt kvinnan som satt tvåa från höger i soffan. Och ljustanten för att hon var så extrem. Såklart.

Min hand är kanske bruten sen jag ramlade med skateboarden. Eller snarare något litet ben i den. Hoppas. Jag har aldrig brutit nåt, det kan vara dags nu. Lagom stort benbrott också, jag känner mig inte direkt rörelsehindrad. Borde kanske ringa till vårdis imorrn? Allvarligt, om det är brutet vill jag väl att det ska läka på bästa sätt. Tänk om min hand kommer att vara svullen för evigt annars... Hemska tanke!

Imorgon ska jag slå Dan i Atea-projektet, skulle vara så kul om jag fick en massa möten helt plötsligt och han inte ett enda. Hah! Skrattar bäst som skrattar sist. Han har blivit alldeles för stöddig.
Nu kom jag på en annan sak apropå det, sommarjobb... Jag vet inte när man får besked, men jag vill diskutera eventuell förlängning på konsultis med min chef. Hoppas att jag får brevet den här veckan i alla fall, om Stadsis. Jag vet inte vilket jobb jag helst vill ha, men det känns ju skönt att ha nåt jobb på sommaren ändå. För en kort period, jag känner faktiskt inget behov av att arbeta hela sommaren som förra året. Jag tycker att jag kan unna mig lite ledigt och det ska bli härligt som tusan. Sommarlov liksom, hur länge sedan var inte det?? Åh, barndomen liksom. Bekymmersfritt och underbart. Tur att jag ändå i många avseenden har barnasinnet kvar. Och att mina vänner har det så jag får leva ut det när jag vill.

/ Lovisa, mentalt 6 år

End of week..

Dagen började med att jag och Viktoria spelade landbandymatch utanför Lundbyskolan mot två 10-åringar. Dom frågade spydigt om vi kunde slå dom i bandy. Är man så spydig när man är 10 förtjänar man att förlora med 10-1 efter en 5-minutersmatch, haha.
Innebandyträningen var najs, vi var fyra stycken, vi spelade tre matcher och så var Andréa tvungen att åka så vi avslutade. Då var klockan typ halv tolv. Sen satt jag och Elias kvar i omklädningsrummet och pratade, till klockan var 15. Tiden bara rann iväg. Det var väldigt trevligt att sitta och prata med honom, det är så otroligt lätt att prata med honom. Jag måste verkligen försöka träffa honom oftare. För han är alltid positiv!
Dock så hatar jag hans sms-signal, den gav mig multipla hjärtattacker. Hans sms-signal kommer från en skräckfilm, det är en man som skriker i samma ögonblick som han blir mördad. Den lät så äkta och typ 10 minuter innan han fick sms sa han: "Schh, hörde du? Det låter som att någon är i byggnaden, jag hörde steg." Sen där jävla signalen, jag trodde jag skulle dö. Han stog bara och skrattade och jag tänkte att han är dum i huvet som skrattar när någon blir mördad i lundbyskolans gymnastiksal. Så var ju inte fallet, som tur var. Jaja, han fick sig ju ett gott skratt...ibland är det väl okej om andra människor får sig ett gott skratt på ens egen bekostnad...I guess.
Vi ska i alla fall tydligen äta sushi och gå och se en skräckfilm på bio, så ja - han gillar att plåga mig. Det kan bli intressant.

Resten av dagen har jag lyssnat på musik på jävligt hög volym och säkert varit en jävlig människa. Men jag har ju njutit av den höga musiken, för det har varit Backstreet Boys, Kings of Leon och Psycore...I like.

Du kallar det säkert big FAIL, jag kallar det underbart. Snus har aldrig varit så gott. Jag orkar inte vara nedstämd och sur hela tiden, och hela tiden anstränga mig för att inte vara det. Jag gillar mig själv mer när jag är positiv..och snuset gör mig positiv.

CiaoCiao!

Vitt vin och metalmusik

Jag vaknade av att Elias ringde mig kl halv tio och undrade hur vi skulle göra med träning, han var taggad men inte Michelle, så han ville ha någon att åka med. Jag bestämde mig väldigt yr och nyvaken för att inte orka upp eftersom det blev ganska sent igår. Petter låg bredvid och höll med. Sedan pratade vi ett tag i telefon, kommer inte ihåg om vad, men det var rätt trevligt. Solen lyste in på mig genom persiennerna (eftersom jag haft sönder funktionen att reglera ljusintaget) och det kändes som sommarlov ett tag. Det måste vara den bästa känslan på jorden. Sommarlov med bekymmersfria stranddagar och middagsdukat på altanen. Sommaren är ändå det mest fantastiska och på grund av att vi bor i Sverige uppskattar vi den så mycket som den förtjänar. Tur säger jag.

Det har inte hänt så mycket annat idag, jag lagade falafel och fusilli fullkorn i vårt pastakök till alla hungriga här hemma, vilka då var Agnes, mamma, Petter, Michelle och Elias. Och jag förstås. Ganska många ändå. Det var mysigt. Vi hängde framför Spotify sedan och Elias och Petter snackade metal medan jag och Michelle himlade med ögonen. Det var den äkta bakisdagen, ingen orkade resa sig ur soffan för att ta tag i nåt kul att göra, vi bara slöade i flera timmar.

Hm, kanske ska berätta lite om resten av helgen också... Igår var vi ute på först Thao och sedan Klaras. Det var väldigt mycket blandade känslor från min sida men det var kul när vi dansade där mot slutet på Klaras och det var skoj att snacka med bartendern på Thao. Han var så gullig och tafatt. Blev jättenervös när han skulle blanda mina överraskningsdrinkar, haha stackarn.  Det var också nice när jag och Michelle satt och drack vin hemma hos mig först, innan det blev lite stressigt för att vi skulle hinna till Petters spelning, de tävlade i Rockkarusellen och de var före schemat extremt mycket. Det var faktiskt helt okej att lyssna på Enemy of my enemy, jag tror att de utvecklats till det bättre. Bra grej. Bron är också en bra grej, vi besökte den och Stora Holmen igen igår innan vi gick ut. Och polisen besökte oss, hehe. Men det gick bra, de var trevliga och gör ju faktiskt bara sitt jobb.

I fredags firade vi Petters födelsedag med middag på East West och sedan vindrickande på Thao. Det var mysigt och det är alltid bäst med honom när vi är själva. Jag kan prata med honom liksom. Vi är verkligen bästa vänner, dock kan det ibland vara rörigt i vårt förhållande (som jag fått erfara lite den här helgen). Men det har alltid varit så, vi har våra ups and downs. Han blev glad för sitt turnékit han fick av mig i alla fall. Jag skrev en väldigt fin dikt till. Okej, den var inte fin kanske. Men på rim!

Den här bakisdagen har ändå varit okej, jag har mått ganska bra. Eller mycket bra får man nog säga. Nu lyssnar jag på BSB och upptäcker fler och fler låtar jag helt glömt bort som är grymt bra. Typ I Still. Fin.

Jag taggar hela tiden på Norge och hösten överhuvudtaget och vill planera. Vet dock inte vad jag ska planera, det är svårt att veta nu hur saker och ting kommer att utforma sig... Det kommer bli bra i alla fall, det känner jag på mig. Kajsa, som jag pratade med i telefon idag (!), kanske vill med mig och Amanda till Filippinerna. Det tror jag blir grymt skoj!
Iiih jag kan inte vänta!

/ Positiva Lovisa

Krogenrunda á 20 kr!

Dagen idag har mest spenderats med att kolla på massa fotbollsmatcher. Men jag tänker inte rabbla upp alla för Lovisa gäspade när jag gjorde det IRL, så jag tänker inte göra det nu. Men 5 fotbollsmatcher i rad är total njutning, helt underbart.

Jag blev även klar med pärlmotivet. Det står "Live like there is no tomorrow". Den sitter på min CD-hylla, så det är det första jag ser varje morgon när jag vaknar. Jag tänker att varje dag ska levas till fullo! Fin tanke..mina föräldrar gillade det iaf.

Kvällen och natten har vart fett najs.
Den började med att vi hängde i Kulturhuset för att kolla på Enemy of my enemy. När vi väntade på att dom skulle gå på spelades det Amy Diamond, jag rådiggade - Lovisa såg fundersam ut. Sen diggade jag EomE. Min musiksmak är intressant. Jag citerar Josefin: "Du har världens bästa musiksmak, och världens sämsta." Jag är beredd att hålla med, men är väldigt nöjd med att jag kan lyssna på ALLT! Najs!
Sen förtärde vi alkohol i naturen och fick påhälsning av polisen som var väldigt trevlig, men tvingade Lovisa att hälla ut sin cider. Visserligen var den faktiskt inte god så förlusten hade kunnat vara värre. Jag var ändå mest nöjd med att jag hade lyckats öppna kapsylflaskan med tänderna!
Sen drog vi till Pasta, där träffade vi Sanna, Christoffer, Adde och Robin. De två sistnämnda fulla som få.
Sen blev det Thao, sen blev det Klaras nyöppnade Blåbär. Alltså - tre ställen, 20 kr. Fett najs! Värsta krogenrundan, för att vara i den här staden i alla fall.
Klaras var faktiskt najs, för att vara just Klaras liksom. Den sista typ timmen spenderade vi på dansgolvet. Jag var übertaggad och hoppade upp och ner och ner och upp till all musik som kom. Och sjöng med även fast jag inte kunde texten. Jag kände att jag var taggad på livet och att livet var taggat på mig, vi var helt enkelt kompatibla. Jag var väldigt nöjd, glad och onykter. Så det jag gillar mest är att jag kommer läsa det här imorn och tänka: Va fan har jag skrivit?! För som sagt så är jag inte nykter nu ;)

Sömn nu!

/ Fowpa

Kaa-ching!

Fredagar är alltid så sjukt sköna, speciellt på jobbet. För det är aldrig mycket post på fredagar, vilket innebär att man ibland får sluta tidigare. Idag fick jag gå hem halv tre för att det inte fanns något att göra. Jag gillart verkligen!
Och så är det ju lönefredag också, kaa-ching!

Resten av fredagen har fortsatt i samma lugna tempo, det har varit en väldigt avkopplande dag. Den första lugna fredagen på länge känns det som, så det har varit najs.
Visserligen fick jag utföra lite trädgårdsarbete efter jobbet; göra snyggt kring vinbärs- och krusbärsbuskarna, lägga täckbark typ överallt och vattna hela baksidan. Mina föräldrar har fått för sig att trädgårdsarbetet är min nya grej. Men jag har aldrig haft gröna fingrar, och jag är ju faktiskt allergisk mot allt som finns i en trädgård. Fast jag måste säga att jag ändå gillar trädgårdsarbete, för man kan ju göra det jävligt snyggt, och jag gillar när man gör saker och resultatet blir bra och snyggt liksom. Så jag tror jag sköter trägårn i sommar.

Vi hade grillpremiär idag, grillat kött är så stört gott. Det är full njutning!

Resten av kvällen har jag pärlat; alltså varit kreativ, fingerfärdig och tålmodig. Men det är väldigt avkopplande att pärla och resultatet blir oftast snyggt. Det jag gör nu kräver sju pärlplattor, mindsick! Det har tagit fyra timmar att pärla klart, nu ska det bara strykas sen upp på väggen, och jag är stört nöjd! Great success.

/ Pärlplattan

The american dream!

Jag slog mitt personbästa på 59 idag. Förut var det 2 h och 34 min. Idag sprang jag det på 2 h och 15 min. Det var nog den där energidrycken jag drack innan. Men det är sjyst att tävla mot sig själv. För om man vinner kan ingen annan bli sur, alla är nöjda och glada.

Saknade av att ha något under läppen blev på tok för stor så jag köpte onico, med enbärssmak. Väldigt najs faktiskt, det är ju som snus fast utan tobak och nikotin, det är växtfiberbaserade prillor. Men helt seriöst, kroppen är väldigt lättlurad. Jag har knappt känt av nikotinabstinensen, eller ibland känns det väldigt starkt. Men jag kan leva med det för jag tänker att jag blir nikotin- och tobaksfri men fortsätter med själva snuset ett tag till. I alla fall fram tills körkortet är bärgat, så min körlärare förblir lugn.

Hm, det här med att lära sig skatea gick väl sådär liksom. Frida ramlade och fick åka till sjukhuset, det var ju inte jättebra. Lovisa ramlade baklänges i slowmotion och tyckte att såret i handen var coolt, det var iofs roligt..speciellt när hon ramlade - det såg sjukt roligt ut ;) Men  jag fick iaf sms från Frida nyss, inget brutet, men en massa alvedon och hopp på kryckor. Inte så najs.
Men skator är inget för mig, jag håller mig till inlines. Men det var ändå roligt att vi försökte lära oss åka vid 19 års ålder. Sen att det inte gick så bra är en helt annan sak! Det jag nog gillade mest var min skateboard - anno 1999. Med texten "The american dream" på undersidan, och plasthjul, fint!

Jag somnade på bussen hem, det var fantastiskt underbart skönt att sova. Jag vaknade precis när jag skulle gå av också, najs! Synd att ingen snodde skatan, jag hade inte blivit ledsen. När jag kom hem tog jag en macka med mjukost, fantastiskt underbart gott.

Imorgon är det freeeeeeeeeeeeeedag! Fantastiskt underbart!

/ Newbie

Coola som få

Skateboard. Vet inte om det är min grej alltså. Det gick ju bra där i början. När det var på en väldigt basic nivå, alltså när jag tog två sparktag med benet och sedan ställde mig upp på den och rullade tre meter. Sedan blev det väldigt avancerat och jag lärde mig typ att svänga och sen när backen kom med gruset, då var det kört. Jag ramlade i slow motion baklänges och skrapade upp handen på asfalten. Massa blod men gjorde inte så ont i alla fall. Jag skrattade mest. Det såg kul ut fick jag höra också, Amanda och Elias stod längre upp i backen och såg allt. Elias hade tydligen sagt att jag skulle ramla precis innan jag ramlade. Jag stod med foten för långt bak. Men jag vet ju det nu! Nästa gång kommer jag äga! Om det nu blir någon nästa gång... Det var ju lite mer olyckor som inträffade. Det ska jag dock inte ta här för det här är bara en positiv blogg! Men man kan ju säga att Frida slipper Vårruset... Skönt för henne, det verkar jobbigt.

Vi såg jävligt coola ut också, alla hade tagit på sig lite extra skejtiga kläder. Ballt. Jag skulle vilja vara skejtare i stilen men inte liksom åka skateboard så mycket. Lite hycklare är jag nog.

Annars ikväll har det inte hänt så mycket. Vi åt asgoda mackor hos Elias, hans mamma kan konsten att baka bröd. Som min syster, det fanns nybakat bröd i köket när jag kom hem. Nice! Hon är duktig hon.

Nu måste jag sova för att orka äta massor av sushi imorrn på Petters födelsedag!

/Skejtarn

The only Hills

I eftermiddags kollade jag på tre The Hills-avsnitt i rad. Det var nice. Sedan upptäckte jag Linas Oslo-blogg och såg att hon också brukar kolla på The Hills. Då blev jag glad och fick stora visioner om ett stort The Hills-forum jag skulle vilja ha där alla vi fans (höhö) kunde diskutera alla viktiga händelser. Hm, det borde finnas ju. När jag tänker efter. Det måste jag hitta. Jag ska börja läsa Lauren Conrads blogg också. När jag får tid. Jag har ju snart inte fler The Hills-avsnitt att titta på så då får jag väl helt enkelt börja följa bloggen på eftermiddagarna. Det blir nog bra.

Dagen har annars handlat mycket om jobb som vanligt. Jag fick ett erbjudande av pappa igår som jag glömde berätta om, ska få översätta broschyrtexter på engelska till svenska för hans kollega. Ska få rätt bra betalt verkar det som också. Det ska bli spännande att testa på. Ännu en sak till CV:t liksom.

Kvällen spenderades hemma hos Frida med henne och Amanda. Vi pratade om Fridas hårda pluggliv och sedan planerna inför sommaren. Hon kommer inte att följa med på fjällvandringen, vilket känns lite tråkigt. En sak som däremot verkar sjukt kul är hennes USA-resa! Jag är hemskt avundsjuk... Men glad för hennes skull.

Imorgon ska vi lära oss åka skateboard!! Coolt...

Puss o kram

/20-åringen

One day...

Nu har jag varit snusfri i exakt 24 timmar och 18 minuter. Det känns ganska bra, väldigt mycket till och från liksom. Just nu skriker kroppen efter nikotin, helt seriöst, men nej! Jag ska visa karaktär nu och bevisa för mig själv att jag klarar av det här. För jag ska klara av det.
För övrigt så hade jag en väldigt intressant diskussion idag, om snuset, med mig själv. Det var lite som att ängeln satt på ena axeln och djävulen på den andra axeln och pratade med varandra. Jag håller nog på att bli galen, men man blir nog det av mitt jobb - but aint it funny to be wild and crazy?! Oh yes! (Jag är väldigt trött också)

Det blev lite mer inlines idag, det känns bra. Knäet håller och det gör att jag blir nöjd med tillvaron!

Sen hamnade jag först hos Lovisa, sen hos Frida. Väldigt chill. Oh, jag ska kolla på Pia i Brussel nu! Sen blire sömn, upp tidigt för körlektionen, shit, första gången med nikotinabstinens, men det går säkert bra.

Och imorn är det torsdag, dagen innan fredag! Sköööönt!


/ Amanda, med total abstinens...

Ris med currysås

Tjoho. Cadburychoklad och Hells Kitchen. Två inslag som utgör en bra tisdagkväll. Det är nice att Petter har kommit hem, han sitter här bredvid och ser lite jetlaggad ut. Stackarn. Men han arbetar ju inte i alla fall. Vi åt lunch tillsammans idag, på Coco Thai. Så himla gott! Deras lunchbuffé är amazing. Jag åt ungefär tio vårrullar. Och massor med ris med currysås som är typ det bästa som finns. (Curry är den bästa kryddan som finns, den passar till allt!) Sedan mådde jag nästan illa. Men snart börjar ju mitt nyttiga liv, så jag passar på att unna mig nu. Det är bra att Petter och Erik styr upp det träningsbiten. Jag behöver det, känner mig extremt otränad. Men positiv nu, det ska ju bli ändring minsann!

Idag pratade jag med Maja i telefon. Vi kom fram till att jag har mognat. Haha, det var på tiden. Hon berättade allt om deras tågluff, det verkar så kul!! Jag är hemskt avundsjuk. Får dock tänka på alla roliga saker jag, Amanda och Tove ska hitta på i höst. Det blir bra tror jag. Eller jag vet. We rock. Har jag sagt det där med Filippinerna? Hm, jag berättar igen. Vi ska få åka till en forskningsstation på Filippinerna och studera fåglar och den biologiska mångfalden. Helt enkelt uppleva Filippinernas fantastiska natur på nära håll. Jag längtar så stört mycket tills vi ska åka... Måste bara höra av mig till Lucia där nere och besluta om när det passar. Iih. Jag tycker om mina planer, de är så högtflygande och coola (!) men de blir liksom av. De är möjliga att genomföra av någon underlig anledning. Det löser sig. (Det gör det alltid... För det ordnar sig, så brukar allt bli...etc. Bra låt.)

Jag och Amanda pratade också i telefon idag. Hon och Frida har kommit fram till en dag då vi ska lära oss att åka skateboard. Torsdag. Jag bävar litegrann... Men det klart det går bra. Och vi ska ha massor av skydd på oss.

Nu ska jag gå och sova. Hade planerat The Hills ikväll men jag orkar inte, vill hellre sova. Kanske ska läsa lite i den australiensiska Cosmo Petter gav mig. Förresten fick jag ett halsband av honom i fyraårspresent. Gulligt. En tunn kedja i vitt guld, mycket fin.

Kul kväll igår eller Amanda? Haha, färjan liksom. Men visst, du kommer att bli som Barbro. No doubt.

/Ya man

Föräldramöte och inlines

Idag blev det inlinespremiär. Det är riktigt skönt att åka inlines, det fick bli två mil idag, jag hann inte med mer. Jag brukar åka 2,5-3 mil annars, men det var så dåligt sopat också, så det var inte värt det. Men det är så jävla skönt att åka inlines, man känner sig fri på något sätt, väldigt najs.
Förra året när jag åkte inlines vid den här tiden på året klarade mitt knä ungefär 3 km innan det gav upp och ville döda mig. Idag fixade jag 2 mil utan större problem, det gjorde lite ont men ändå. Så knäet börjar hålla mer och mer, väldigt positivt, jag gillart!

Föräldramötet gick bra, bättre än jag trodde. Jag hade förberett mig på att några föräldrar skulle bli sura och tycka att jag inte alls har någon rätt att lämna laget utan tränare. Visserligen var inte de "några" där, men ändå. De som var där tog det bra och tyckte att det jag ska göra lät jätteroligt och att jag verkligen ska passa på att resa när jag är ung. Så det var väldigt skönt, det känns lite lättare nu. Ska berätta för barnen på tisdag, jag hoppas det går lika bra =)

Nu ska jag ta snus, gå och lägga mig och vakna som en icke-snusare. Heja!

/ Amanda

Sven-Bertil och Barbro!

Den här måndagen såg länge ut att bli en vardagstråkig och väldigt seg måndag. Men så hände det, det som gjorde hela dagen, och det var så härligt.

Jag åkte hem till Verran för lite välbehövligt slapphäng liksom. Så började Färjan 2 (tvåan är tydligen viktig). Och i dagens avsnitt fick vi träffa de helt utomordentligt underbara Sven-Bertil och Barbro. Två pensionärer i sina bästa år kan man verkligen kalla det. De dansade, drack alkohol, njöt av livet och hade en egen karaokeshow med knackig sång men en väldigt stark dansinsats av Barbro. Det bästa var ändå när de var inne i tax-freen:
"Det enda vi köper i taxfreen är det här; två flaskor Absolut Vodka och tre burkar Fanta. Det räcker till oss lagom till nästa gång." DOM ÅKER PÅ KRYSSNING VARANNAN HELG!!! Jag höll på att dö av skratt. Här snackar vi två pensios som verkligen håller igång! Fast jag undrar fortfarande varför de köper just tre burkar Fanta? Det lär ju bli jävligt starka groggar om man bara har tre burkar som utblandning till två flaskor Absolut. Men skare va så skare va! Och samtidigt, vem gillar inte starka groggar??

Men jag vill bli sådan när jag blir gammal, jag vill bli som Barbro! Jag ska bara hitta min Sven-Bertil så är allt perfekt!
Dessa två gjorde verkligen min svartvita måndag till en väldigt färgstark måndag! Jag tror jag ska starta en facebookgrupp för att hedra dom!


/ Barbro

(Varför spelar man inte pingis på en färja?
 För att pingis spelas över-bord!
- Färjanhumorn är på topp, Barbro skrattar säkert!)

AMK - coola som få

AMK - Arméns musikkår. De var så lätt den här helgens behållning. De är sjuka i huvudet, så bra är de! Jag blev extremt sugen på att ta upp klarinettspelandet igen. Hm. Kan hända. I hemlighet i så fall. Jag gillar försvaret lite mer nu, eftersom de faktiskt är sjukt coola. Jag älskade trummisarna, jag älskade dirigenten och jag älskade framför allt deras otroliga klarinettspelande kapellmästare. På riktigt. Han måste brinna för sitt jobb och man blir glad och uppåt av sådan passion och utstrålning. Så grymt. Det var roligt att träffa Josefin också, hon var också imponerande, att hon överhuvudtaget är med i en sådan fantastisk orkester. Då är man inte dålig inte. Hon var mycket läcker i först sin uniform och sedan i kamoflagekläderna och baskern. Lumparstilen suits her.

Helgen kantades också med rödvin hemma hos Michelle, helt okej gott till min stora förvåning. Vi lekte små frågelekar och lyssnade på Winnerbäck och allt kändes nice. Det var ju konstigt att Amanda tyckte att det var trevligt att umgås med mig för jag var ju minst lika borta i lördags som hon var i fredags. Satt och vinglade och berättade om hur jag spydde och somnade i en solstol på verandan. Eller hur var det?

Vi gick hem till mig efter vinet tagit slut och sov här och jag sov mycket bra där bredvid Michelle trots att jag var intryckt med ryggen mot väggen hela natten. Konstigt. Det är nog inte min grej att sova ensam, har aldrig gillat det så här på senare år. Apropå det kommer Petter hem idag och det ska bli mysigt. Fast tiden har gått sjukt fort och det är också en bra grej, jag klarar mig fine utan honom också. Det är skönt för mig att veta, jag gillar inte att vara beroende av folk på det klängiga sättet som vissa verkligen är.

Innebandy och knock out i söndags, det sistnämnda så stört roligt!! Varje rast i sexan, men jag hade ändå glömt hur kul det är. Det måste vi köra igen! På kvällen kollade vi på Ursäkta röran och det var insane. Filip och Fredrik är fantastiska, det går inte att säga annat!

Just ja, pizzan på Värmlands-Närke Pizza i fredags var inte tokig heller, det var jag och Berge på dejt där ett tag tills Elias och Michelle kom. Det är så trevligt att umgås med henne, Berge alltså, vi hängde så ofta förr i tiden. Det måste vi bli bättre på, hon är en underbar människa och verkligen en bra person att hänga med om man vill vara extremt positiv, så där som vi försöker vara. Får planera in fler dejter framöver.

Well, vad kan jag säga mer, träffade min syssling lite kort också, hon har blivit så söt, vilket hon inte direkt var förr i tiden. Tur att folk ändras helt enkelt. Nu är hon nice som tusan. Karro gör sånt med folk helt enkelt!

Måndagen handlar mest om Petters hemkomst, kan inte komma på så mycket mer som hänt. (Kanske för att det typ är det enda jag tänkt på...) Vi firar fyra år idag. Crazy. Faktiskt. Eller nu kom jag på en till grej, jag fick ett storlead i Tele2 idag!! Helt stört, 250-300 användare, deras kriterie är liksom 25! Calle såg jätteglad ut fast det var konstigt eftersom det var mitt lead. Men jag var glad och han blev glad och då blev jag mer glad. Glad stämning på jobbet helt enkelt. Woho.

Au revoir tout le monde qui lire mes petits mots... Merci beaucoup. /Lovisa

Alkohol och armémusik..

Helgerna går så fort och är så händelsefulla så bloggen hinns antingen inte riktigt med eller så är man inte riktigt i rätt tillstånd för att skriva vid hemkomst ;) Så helgupdate följer:

Fredagar är ju alltid fredagar, och man är så nöjd med livet, just för att det är fredag och två dagars ledighet väntar.
På kvällen var det förfest/häng med Sanna och Karin. Det var väldigt länge sedan jag träffade Karin så det var väldigt trevligt att träffa henne. Vi spelade pyramidölspelet, och jag tror att jag fick typ alla klunkar. Och att inta mängder med groggar sittandes på ett golv är inte det bästa receptet till framgång.
Men jag hade ändå väldigt roligt, och jag vet att Elias tyckte det var väldigt roligt när jag kom hem till honom och började sjunga på Agnes - Love, Love, Love. Jag minns det inte, men jag har hört om det. Lovisa uppskattade tydligen inte mitt väldigt onyktra sällskap, konstigt...;)

Helt otroligt nog så var jag inte alls bakis när jag vaknade vid 12-tiden på lördagen. Helt sjukt! Jag blir alltid bakis. Men jag gillar verkligen när jag inte blir bakis! Dagen efter blir så mycket lättare att genomleva då. Jag var till och med så pigg att jag följde med päronen till Mellringetippen och slängde skräp. Sen fixade jag till rosenbuskarna i trädgården, hjälpte till att lägga ut trallen och skalade potatis. Mina föräldrar uppskattade verkligen all hjälp, och föräldrars uppskattning är alltid fint, för då kan man chilla i några dagar och ligga på latsidan liksom.
På kvällen hängde vi hemma hos Michelle med nachochipsen, 3,5orna, 2,25orna, rödvinet och musiken. Jag drack 2,25or..det blir man inte så uppkäftig av, men Lovisa och Michelle blev aningen berusade, det var roligt. Du ser Lovisa, jag uppskattar erat onyktra sällskap men du uppskattar inte mitt? Skärpning ;) Se det positiva liksom, hehe.
Det slutade i alla fall med att vi sov hemma hos Lovisa, once again trångt men mysigt. Denna gången hade vi dock två täcken. Det var väldigt bra och inte alls lika kallt som förra gången.

Dagens innebandyträning började intressant då man tydligen måste boka om halltiden efter ett visst datum, hur ska jag veta det liksom? Men vi fick låna basketbollar av min snälla gamla idrottslärare och värmde helt enkelt upp med knock out (?). Sen körde vi innebandy, funny as usual. Dock var väl mognadhetsnivån på träningen inte så hög, men det gör det ju bara lite roligare.
Sen var det så dags för AMKs premiärkonsert. Både jag och Lovisa var väldigt otaggade, men vi försökte tagga genom att (olagligt) plocka påskliljor på Stortorget för att ge till Josefin. Men jävlar vad positivt överraskad jag blev av konserten, jag ville inte att det skulle ta slut. Det var stört bra! Och försteklarinetten var så sjukt rolig, han verkligen njöt av hela grejen och man kunde inte annat än le när man såg honom in action! Det hela fulländades när dirigenten stod och diggade till Tom Jones Sex Bomb! Konserten avslutades med den svenska nationalsången, vi stod upp och sjöng med och jag kände mig uppfylld av patriotism! Fina grejer!
Sen gick vi hem till Lovisa och kollade på en Filip&Fredrik DVD som dom gjorde innan de var kända, med sjuka upptåg. Stört roligt, jag tror att jag kanske måste börja omprioritera mitt ogillande mot herrarna. De kan faktiskt vara sjukt roliga!


Ny vecka med nya positiva tankar stundar.
Jag ska jobba helvecka för första gången på typ 3 månader, vilket jag skulle kunna tycka är jobbigt men jag ser det positivt och tänker mer pengar till mig!

CiaoCaio! / A



Fan vad snäsigt!

Okej, jag kanske inte ägde alla på bowlingen. Jag tror faktiskt inte att jag ägde någon överhuvudtaget. Men jag är ganska nöjd ändå, för jag fick två strikar och tycker att bowling är jävligt najs.
Hade vi spelat för ett år sedan hade jag varit skitsur för att det inte gick så bra som jag ville att det skulle gå, men jag har lärt mig att ta sportsliga motgångar ganska bra och kan nuförtiden ta en förlust på ett bra sätt. Det känns bra och ger inre frid vid sportande. ;)
Lovisa och Michelle verkade i alla fall tycka att jag ser rolig ut när jag kastar klotet för ganska ofta när jag vände mig om efter ett kast satt dom och skrattade. Whatever, det bjur jag så gärna på.
Men det bästa var fan när jag nästan fick strike när jag kastade med vänster, eller så var det när jag skulle försöka kasta som Lovisa gör och kastade den direkt ner i rännan. Bowlinglandslaget nästa!

Sen blev det Grodis, som man skulle kunna säga är vårat stammisställe. Jag dissade Daimtårtan idag och tog kladdkakan..jag får se hur det blir i framtiden, jag tror ändå att Daimis vinner i längden, faktiskt. Men oavsett vad, så är fika jävligt najs!

Åhå, jag är så taggad på festival! Sport camp! Kom igen, det måste bli!

Haha, jag missade bussen hem! Den gick tydligen inte på Drottninggatan ikväll. Det var ju lite snopet men samtidigt så blev det lite av ett äventyr. Jag försökte verkligen springa ikapp bussen, fast det var ju mission impossible. Men hade det varit tävling i 60 meter stadshinder, så hade jag lätt vunnit. Jag vann i alla fall över de där två knäppa asiaterna som också försökte springa ikapp bussen.

Imorn är det fredag! Freeeeeeeeeeeeeeeedag! Bästa dagen på hela veckan, lätt plätt!
Jag måste även ta reda på vad Olle egentligen menar med snäsigt, ett ord som jag nu stör mig på men som jag säkert kommer börja använda själv. Sån är jag, hänger upp mig på ord. Jag gillart! Snäsigt!

/ Foppis

Spare-time

Jag säger bara en sak: Jag äger på bowling. Jag vann så lätt så lätt. Jag var bäst. Spärr på spärr på spärr och segern var i hamn. Fick dessutom hela TVÅ strikar och kvällen var gjord. 383 poäng på tre serier. Grymt. (Amanda, jag är hemskt ledsen... Men det såg jättefint ut innan du missade.)

Gröna grodan var också extremt nice sen, Maja och Matilda kom förbi och det var riktigt längesen jag träffade Matildis. Hon hade klippt sig så jag inte kände igen henne. Och köpt en häst. Hon ligger i bra måste jag säga. Kul. Hoppas hon vill följa med till Hultsfred, det glömde jag fråga.

Är mycket taggad på festival i sommar alltså, shit vad kul det ska bli. Stört. Sports camp. Oh yeah.

På jobbet gick det bra idag med, jag fick två möten i Atea liksom! Det brukar inte hända.. Det är Dan som brukar komma och rädda upp situationen och fixa leadsen där. Men idag var det minsann jag! Woho. Dan tyckte att jag gjort mitt vid kvart i tre och att jag förtjänade att gå hem. Det tyckte jag med. Det skulle nog inte chefen ha tyckt dock, så jag stannade snällt kvar och ringde för säkerhets skull. Fast jag var extremt nöjd med mig själv och Calle blåste upp mitt ego ännu mer med att berömma mig alldeles för mycket för rapporteringssystemet jag hittat på som var väldigt basic. Det underlättade iofs hans arbete med rapporten men ändå.. Jag hade inte gett mig själv så mycket cred som han gjorde. Men det var ju kul att han gillade det.

Imorgon är det fredag och FREDAGSKÄNSLA som Malin på mitt jobb brukar skriksjunga så det hörs över hela kontoret. Mysigt. Jag börjar gilla jobbet mer och mer. Det har förstås sina ups and downs. Men för det mesta är det nice.

Syns imorrn alla mina kära läsare (Amanda)

/Back Office-konsulten.

"Du kan kalla mig Al"

Ojojoj, så många trappuppgångar idag. Sinnessjukt många trappuppgångar kan beskriva den här dagen. Egentligen kan väl det beskriva typ alla mina dagar, men det var skillnad idag. För jag tänkte hela tiden att kommer att bli klar idag också. Till slut kommer den sista trappuppgången komma. Positiva tankar liksom. Det funkade faktiskt ganska bra, och känslan när man går ut ur den sista uppgången är den härligaste på hela dagen, faktiskt.
Idag kom jag på varför man faktiskt kan gilla mitt jobb. Visserligen kommer man på det varje år såhär års på Posten (om man jobbar, typ påskloven förr i tiden). Och det är ju att man får vara ute typ halva arbetsdagen, man får en chans att njuta av det härliga vårvädret! Man sitter liksom inte inne på något unket kontor hela dagarna. Så jag ska nog börja gilla mitt jobb nu, för brevbärare är faktiskt ett riktigt sjyst jobb på våren och på sommaren..trapporna till trots.

Kvällen spenderades med Lovisa och Andréa i den sistnämndas innovativt inreda vardagsrum, där ett stort bord står utmed väggen på högkant och spretar med benen så man inte ser TV.n när man ligger som skönast i soffan. Men innovativt inredda rum är faktiskt ganska roliga. I alla fall, så åt vi glass, kolasås, snickerskaka, toffife (stavning?) och kollade på Aladdin. (Det är bäst att jag stavar rätt, annars kommer pikarna flyga som skott igen, haha).
Disney är stört bra, det finns liksom inget som slår det och man kommer aldrig sluta gilla det. Trots att man sett vissa filmer typ tusen gånger så kan man kolla på dom igen och upptäcka nya saker! I like it.
Och dagens bästa filmreplik måste ju vara: "Du kan kalla mig Al". Jag gillar att Peter Jöback försöker låta cool, det funkar inte. Hahaha crazy.
Och ja Lovisa, du borde ge Lejonkungen II en chans! Den är faktiskt bra...! Jag styr..

Tove ringde mig förut, det var väldigt trevligt att prata med henne. Hon var taggad på Oslo, jag är taggad på Oslo och Lovisa är taggad på Oslo. Det kan liksom inte annat än bli bra! Woho!
Det är najs att Tove snart kommer hem, jag saknar henne - det är ju liksom tomt på den glömska fronten om inte annat.

Och jag har precis satt ett sluta-snusa-datum. 23 april blire. Jag ska verkligen försöka sluta. Och det är ju faktiskt väldigt positivt, sen får vi se hur positiv jag är ;)

Tagga bowling imorn! Jag kommer äga så hårt! ;D

/ Brevbärarn

Leadsdag och Disneykväll

Två preleads och ett lead! Så tänker jag sammanfatta den här dagen. Det gick mycket, mycket bra på jobbet idag helt enkelt. Leadet var det finaste, jag satt och Q-säkrade (kvalitetssäkrade) kunder för att jag inte orkade prata med någon och då ringde jag till en lite för effektiv växeltelefonist som kopplade mig utan att jag hann säga något. Till en ekonomichef till och med, de brukar aldrig gå att prata med, vi ska typ inte ens ringa till dem egentligen. Men vips (!) hade jag ett lead för han var så intresserad som man bara kan vara! Han ville ha en telefonkontakt nu på fredag! Det var crazy och jag hoppade och skrek av lycka till Calle som skrattade åt mig, men såg ut att glädjas å mina vägnar. Nice.

Kvällen spenderades med åter igen mycket glass och kolasås, denna gång hemma hos Andréa. Vi kollade på Aladdin (Alladin?) och sedan Greys och Fråga Olle. Aladdin är så stört bra! De andra programmen också, men Disney slår allt med hästlängder! Humorn är kul. Och sångerna är vackra. Och det är grymt bra tecknat. Det har liksom allt! Crazy. Hm, jag kanske ska kolla på Lejonkungen II? Lejonkungen är ändå min favoritfilm. Kanske hör till att se spin-offen? Men bara tvåan i så fall, aldrig att jag kollar på trean! Någonstans måste jag dra gränsen...

Imorgon blir det bowling och det ska bli kul. Hoppas Frida följer med!

Just ja, jag pratade med Tove igår! Det var så himla mysigt och jag började nästan gråta när jag tänkte på hur mycket jag saknar henne... Vi har inte träffats på typ åtta månader. Tur att vi ska hänga hela sommaren och sedan flytta till Oslo tillsammans! Hon hade köpt en födelsedagspresent till mig. Spännande. Hon ska få sin NZ-present också. Den är nice. Iih jag vill att hon ska komma hem nuuuu!
För att fortsätta med optimismen (det är ju det bloggen är till för) kan jag säga att gillar att jag har många vänner att få sådana här trevliga känslor av. Vänner är nog det viktigaste i livet. Jag skulle dö (!) utan mina. På nolltid.

/Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)

Tiden går fort när man har roligt..

Dagen började med att en snubbe på radio berättade hur man ska göra om man möter en zombie. För mig, som är extremt rädd för zombier, så var det ändå ganska bra tips. Nu vet jag liksom hur jag ska göra om jag någonsin möter en. Det är bra!

Körlektionen gick bra, jag känner mig ganska så redo för uppkörning snart, det är najs. Och jag har världens roligaste körlärare, hon sitter alltid och muttrar om hur dåliga alla andra är på att köra bil. Hennes favorituttryck verkar vara: Jävla fartdåre, Idiot, och jävla kärringpucko. Som sagt, väldigt roligt! Bara det gör ju att lektionen är värd 700 kronor, haha.

Just nu kollar jag på Chelsea - Liverpool. Jag trodde verkligen att det skulle bli en relativt tråkig, deffensiv och målsnål match. Men det står liksom 3-4. Positiv överraskning, verkligen. 10 minuter kvar, ett mål till för Pool så är dom vidare, kom igen! Det är så spännande! Fotbollsunderhållning när den är som bäst!

Jag har lyssnat på Backstreet Boys hela dagen, och varit väldigt nostalgisk. 14 april förra året var den bästa dagen i mitt liv, jag har svårt att se att någon dag kommer bli bättre. Varje gång jag tänker på den konsertkvällen blir jag glad! Så idag har jag gått runt och varit glad, glad som choklad :D

Det är ändå stört att det gått ett år, för det känns inte som att det var så länge sen. Tiden går så stört fort - jag hänger inte alltid med. Men det kan ju bara innebära att vi har jävligt roligt ofta, eftersom att tiden går fort när man har roligt. Det är det enda logiska...

/ Amanda, BSB-fan # 1

Alkohol och påsklovsfotboll

Hej hej: Nu ska jag uppdatera bloggen med allt jag gjorde. Jag tycker att hela påsken var mycket positiv så jag tänkte bara berätta allt jag gjorde, just eftersom allt var nice.

Fredag: Jag åkte till sommarstugan i det vackra vårvädret och hjälpte till med att bära lite grejer. Bra för min träningsuppstart! Sedan solade jag och Agnes en hel del, innan jag blev hurtig tvingade med henne att springa till Gäddviken fram och tillbaka. Blev fem kilometer, inte dåligt... På kvällen gjorde jag mig i ordning och satte på mig min nya fina tröja och sedan gick jag med familjen och käkade middag på Coco Thai. Hur gott som helst! Efter det åkte jag till John som hade permis och träffade massa klassfolk jag inte träffat på aslänge. Nice. Vi alla drog till Stället och hade det sjukt trevligt och Frida förlorade klunsen och bjöd på Cider. Efteråt gick vi åter hem till John för efterfest och sen gick jag, Michelle och Amanda hem till mig och sov alla tre i min säng. Mysigt. Jag måste också säga att jag verkligen var på topp hela kvällen! Så sjukt nice kväll!

Lördag: Vi alla vaknade extremt tidigt för att det var så varmt i mitt rum och gick upp och åt frukost vid typ nio. Sedan satte vi oss och solade vid kanotföreningen och spelade Finns i sjön. Avancerat till tusen. Efter kortspel gick vi hem till mig och lagade färsk pasta eftersom vår pizza vi beställt aldrig dykt upp. Sedan gick jag till Stadsparken för att träffa Lina som jag inte sett på typ sex månader och det var väldigt skoj. Hon berättade allt om Oslo och jag blev taggad! Därefter var det dags för påskmiddag med mormor och mycket god mat. På kvällen gick vi ut till Stället igen och Nineties! Nice. Jag träffade en konstig skåning som var fotograf och tog kort på oss, haha jag pratade skånska också! Kvällen slutade med Animal Planet på TV hemma hos Amanda och hennes grymt sköna säng!

Söndag: Vaknade hemma hos Amanda efter en god natts sömn och förstod inte vart jag var först. Sedan gick BSB-alarmet på och jag greppade. Vi kämpade oss upp till innebandyträningen och jag fick ett par mjukisbyxor av henne, snäll som hon är. Vi mötte Michelle, Elias och Agnes och spelade match i en och en halv timme. Jag vann alla matcher och var extremt nöjd! Amanda spydde på toaletten mitt i träningen, haha. Efter innebandyn blev det fotbollscoachning med Amanda privattränaren och sedan den årliga påsklovsfotbollen i Skytteparken. Det gick skitbra. Jag måste ha varit mittback i mitt forna liv. På kvällen gick vi hem till Frida för Mao Peng och TP. Jag, Amanda och Michelle ägde.

Måndag: Spenderade större delen av dagen på Atleverket där det var hysteri! Men tiden gick jättefort och jag fick dubbel ob så jag är nöjd. Efteråt hade jag asont i fötterna men då satte vi oss och chillade och kollade på O.C. och åt glass och snickerskaka. Gott. Och välbehövd vila.

Idag har jag varit på jobbet och efteråt ägnat mig åt min nya favoritserie The Hills. Det är så spännande! Jag tycker det på riktigt, haha.

Detta får räcka för nu, jag är trött och måste ha lite vila för att orka med det hårt arbetande liv jag nu lever. Puss o kram, ses på stan!
/Lovisa the man

 



Fyra dagars Fullt ös medvetslös!

Med tanke på allt "fullt ös medvetslös" festande som denna helg inneburit ligger vi nu efter i bloggandet, så här kommer en fartfylld påskupdate!


Långfredagen började med ett frenetiskt städande av mitt rum. Allting skulle skakas, möbler flyttas runt för att komma åt varenda skrymsle och sängen bäddas rent. Detta även kallat den stora Påskstädningen. Visst, det är jobbigt att städa men det finns inget härligare än ett rent rum, det luktar så gott och fräscht!


Sen var det dags för påskmiddagen, vi är ju inte så mycket för högtider och maten som kommer med högtiderna i detta hem. Så mamma gjorde massa röror, smördegsrullar och annat smått och gott som ändå på något sätt andades påsk. Det var otroligt gott och jag åt tills jag nästan storknade.


Sedan tog fullt ös medvetslös sin början. Förfest hemma hos John med många gamla klassisar, vilket var väldigt trevligt! Alkoholen flödade väldigt mycket den också, vilket märktes mer på vissa, haha. Men jag var på en så sjukt bra nivå hela kvällen, den perfekta fyllan helt enkelt! Det är så jävla najs.
Jag ringde till taxi! Det var bland de roligaste samtalen jag gjort i mitt liv och så här i efterhand tycker jag lite synd om människan i andra änden. Hur lätt kan det vara att förstå något när en människa sluddrar fram: "Jag vill ha en taxi..SCHH!...1,2,3,4,5,6,7 - en stor taxi vill jag nog till och med ha!När kommer den? NU? Coolt!" Stackars människa.
Men taxin tog oss till Stället, jag har inte jättemånga minnen därifrån, bara att Frida förlorade klunsen som gjorde att hon fick bjuda alla på cider. Fint!
Efterfest hos John..jag läste tonårsparlören och skrattade väldigt mycket! Sjukt rolig bok faktiskt.
Sen sov jag och Michelle hos Lovisa. Tre stycken i en säng; aningen trångt, väldigt mysigt och antingen för varmt  eller för kallt.
Långfredagen blev en väldigt lång fredag men en jävligt bra fredag!


--------------------------------------------------------------------------------

Vi vaknade kristligt tidigt för att ha varit ute kvällen innan.

Vi satt vid kanotföreningen i några timmar och solade och spelade Finns i sjön, lagom spelnivå på bakfyllan liksom. Jag vann! (Efter kluns iofs) Men jag är jävligt bra på Finns i sjön! ^^


Hem, lunch and then back to party!


Påskaftonsupdaten skrevs ju faktiskt på natten där så den får vara som den är. För jag tycker vi lyckades väldigt bra med den!


--------------------------------------------------------------------------------

Innebandyträningen var jävligt värd även om det var stööört jobbigt att gå upp. Men det är bra att röra sig när man är bakis.


På eftermiddagen blev det ännu mer rörelse, påskfotbollen stod på schemat. Det bästa var ändå när jag skulle försöka lära Lovisa att få kontroll på en fotboll. Haha, det var väldigt roligt! Men det blev bara bättre och bättre och hon räddade alltför många av mina målchanser. Men jag lyckades ju i alla fall lära henne något, det är positivt!


Mao Peng och TP styrdes hos Frida med massa folk, trevligt. Jag, Lovisa och Michelle vann ju självklart TPt. (Jag räknar det som en vinst då vi hade flest tårtbitar när vi skulle gå)


Och på vägen hem kände jag det medvetslösa i Fullt ös medvetslös börja verka. Vilket endast innebär att vi lyckats jävligt bra med helgen! Jag är fett nöjd!
 
--------------------------------------------------------------------------------

Efter 13 timmars sömn kände jag mig som en helt ny människa. Det var otroligt skönt och jag gillar verkligen att sova!


En perfekt avslutning på påskhelgen innebar O.C. med mängder av glass, kolasås och snickerskaka.


Och jag måste säga att våra geografikunskaper är bäst i världen, haha. Men till vårat eget försvar måste ju sägas att Bali är en jävligt liten ö! Fruktansvärt liten faktiskt. Man lär sig något nytt varje dag, så sant. Och kunskap är positivt!


/ A


Tjolahopp Tjolahej

Påskafton, en dag fylld med Jesus. För andra alltså, för vi är ju inte såna där töntiga kristna typer.
Vår påskafton innehöll mestadels alkoholkonsumtion. Förfest med mycket ytlighet och fåfänga och dans till Barbie girl, som kan vara den mest uttjatade 90talslåten just nu.
Sen vare nineties på Stället vid hörnet av torget, the place to be. Det var några fina klassiker som fick nostalgin att flöda. De sände Beverly Hills 90210 på en TV. Det var najs!!
Vi träffade på mycket roligt folk, väldigt mycket roligare folk än som befann sig på förfesten, kan man säga.

Nu är det dags för sömn, vi övar på att bo ihop!

Glad Påsk!

/ AmandaLovisa


Den rosa torsdagen

Påsklov nu! Det lilla lov jag får, i och med att jag jobbade idag och ska jobba på måndag... Men det känns extremt lyxigt! Jag inledde med att bli bjuden på lunch på Saigon av mamma och pappa och sedan tog jag en shoppingsväng med Klara och Michelle. Nice. Jag känner mig så rik för tillfället att jag faktiskt får unna mig! Vi tog en paus i shoppingen med fika på Wayne's och där drack jag en otroligt god chailatte med soyamjölk. Det är riktigt trevligt där för man har perfekt utsikt för att sitta och spana på människorna nedanför. (Eller på den sjukt snygga servitören! Det är stört att bara jag tyckte att han såg bra ut, de andra har verkligen ingen smak alls. Skumt. Michelle gillar liksom britter, hur oläckra är inte dom!?) Efter fikat bekräftade vi igen att Örebro inte direkt  är en shoppingstad, men jag hittade faktiskt några tröjor på slutet, helt okej och jag blev, trots tre inledande timmar av letande utan resultat, nöjd med inköpsrundan. Efter spatserandet på stadens gator gick vi hem till Käll och lagade middag. Spaghetti och tomatsås med gröna linser och soyabönor. Riktigt gott! Det var mysigt att hänga vi scouter igen. Väl i mitt eget hems lugna vrå har jag druckit grönt te och kollat på Next på MTV med mamma och pappa. Pappa tyckte det var asdåligt och mamma skrattade mest. De är roliga, föräldrarna. Imorgon ska jag hänga med dem ut på landet och hjälpa dem med trädgårdsarbetet. Kan bli intressant, förra året råkade jag nämligen klippa av rosen pappa nyss planterat för att jag tyckte att den var i vägen. Inte så populärt, men ganska kul såhär i efterhand...

Det har varit en mycket  trevligt skärtorsdag. Och jag fick ett påskägg av min chef, hur gulligt är inte det!?

Imorrn ska det bli fest! Fullt ös medvetslös kommer att vara min melodi, are you up for the challenge Amanda?

Disneyhattrick

Jag har kollat på Disney idag! Massa disney, eller okej - 2½  filmer. Aristocats, Bernard&Bianca i Australien och halva Alladin. Jag kände att jag liksom var tvingad att kolla på Aristocats eftersom att det hela tiden på senaste tiden har dragits massa kommentarer från den filmen och jag fattar absolut ingenting. Så det var dags nu. Och jävlar vad bra den va! Varför har jag inte kollat på den oftare. Jag såg den senast när jag var  typ 10 tror jag. Nästan skamligt. Stört rolig film i alla fall. Jag satt och skrattade i 74 minuter liksom.
Jag ska seriöst kolla på alla gamla Disneyfilmer så fort jag har vettig tid över. Men så många filmer - så lite tid!

Mitt i Alladin ringde Andreas: Jag och Oscar kommer och hämtar dig om en kvart, vi ska lära dig hattrick. Jag var trött och fokuserad på Alladin, och försökte verkligen säga nej. Men det gick inte så jag sa okej i rädsla för att de skulle åka hem till mig och ringa på tills jag öppnade. Så nu har jag lärt mig hattrick, och jag tror verkligen att jag kommer bli en stor nörd inom området och sjunka in totalt i missbruket. Men jag gillar nörderi, speciellt när det gäller sport på datorn och tv-spel. Det kan bli bra. Och mitt lag har ju det bästa namnet, Foppas Tofflor! Kör hårt!

/ Amanda the nerd

Vem får inte gå in på systeemet?

Födelsedagsfika med rulltårta hos Stina, sjukt nice. Vi uppdaterade varandra på allt som hänt och det var välbehövligt. Jag skulle vilja träffa henne mycket mer. Och annat folk, jag känner ofta "så många människor och så lite tid". Asjobbigt. Vart är världen på vägen? Jag ska se till att jag utnyttjar tiden ännu bättre från och med nu. I och för sig så sade mamma idag att hon aldrig ser mig så jag måste kanske prioritera att vara hemma mer också? Oj oj nu blev det svårt... Jag är för poppis helt enkelt. Stackars mig. Stinas hund var förresten så himla söt! Lite olydig men det går ju inte att bli arg på en sån liten en. Fast Samantha är ett stört namn på en liten ullig vit hund med rosa öron... Jag skulle kallat henne Vera eller nåt.

Jag och Calle intern-mailade förut på jobbet om att det skulle vara praktiskt om människor var som bläckfiskar, för då skulle vi bara kunna ta en bit av oss själva och gå runt och tugga på om vi blev hungriga. De gör ju så med sina tentakler. Typ ett lillfinger blir ett snack om man inte hinner äta mellis. Asbra! Och framför allt om man är på fjällvandring till exempel, det blir stört mycket mindre packning om man äter på sin arm eller nåt istället.. Vissa dagar får vi mycket gjort på jobbet, haha.

Hallå förresten, coolaste idag: Jag behövde inte visa leg på Systemet!!!

Världsvana Lovisa

Härliga regn!

Varje dag med ett distrikt utan trappor är en dag värd mer än alla andra dagar. En värd arbetsdag helt enkelt!

Det har varit en väldigt lugn dag och jag vill verkligen påstå att det är skönt med lugna dagar. Och det känns som att det kan behövas några lugna dagar för att klara av påskhelgen. En helg som kommer bli fylld av alkohol, fester, utgångar, trevliga möten med trevligt folk, fotboll i skytteparken och alternativ påskmiddag i hemmet. (I det här hemmet bojkottar vi nämligen påskmat totalt och äter allt som inte innehåller ägg eller något som kan likna ett påskbord överhuvudtaget. Det enda som släpps in i huset som är påskigt är påskmust.) Men helgen som sagt, jag ser fram emot den något otroligt och är jävligt taggad och vet att det kommer bli sjukt bra och sjukt roligt och sjukt fartfyllt.

Det bästa idag är dock regnet! Tro det eller ej men jag gillar regn, i rätt mängder både på våren och på sommaren. Det stillar pollenhalterna, det ger mig andrum, ett välbehövligt andrum. Så mitt i alla andra brevbärares klagosång över regnet som tydligen förstörde deras liv så gick jag omkring och såg glad ut och sa högt: "Regn är bra! Och se det positivt, det hade kunnat snöa!" Så helt plötsligt fick jag alla runt omkring mig att tänka precis så och klagandet upphörde ganska tvärt. Jag kallar det för dagens positiva gärning.

För övrigt ska mitt lag ha hand om kokosbollskatapulten på Ekers årliga Valborgsfirande. Jag tycker det verkar otroligt roligt att skjuta kokosbollar på barn! Ha!

/ AmAndA

Tekastning och AVTAL!!!

En sjukt rolig dag och framför allt en sjukt rolig kväll!! Victor och Adam har kommit hem från det andra landet, eller rättare sagt min gamla hemort Uppsala, för att spendera påsken med sina good old friends. Vi var hemma hos Victor och lagade tacos först och främst, jag var så sjukt hungrig att jag fick otroliga lyckokänslor när vi äntligen var klara och kunde börja äta. Det var en fantastisk måltid som avslutades med ett aningen vidrigt te. Adam skrek nämligen "tekastning" och då skulle vi med jongleringsbollar kasta ned olika kartonger med te för att se vilken sort vi skulle få. Jag fick nåt asmysko salladste, eller det var typ tyskt medicinte, som gick ut år 2007. Fräscht! Fast det var sjukt kul med den där störda tävlingen, det gjorde tedrickandet mycket mer spännande...

Efter teet var det dags för spel och först det hemska spelet då man får en stöt om man trycker på sin knapp försent. Det var förfärligt och alla höll på att förgås av nervositet, speciellt Adam. Han klarade bara av att spela spelet två gånger, innan han helt enkelt inte kunde sitta kvar längre för att han var så spänd. Jag förlorade sista omgången och shit vad den där elektriska stöten känns alltså! Crazy! Sedan spelade vi ett annat spel, Alias, där det gäller att förklara ord utan att säga någon del av ordet. Jag och Michelle (dreamteam) tävlade mot Victor&Elina och Adam&Frida. Frida åkte hem och då hoppade Adam med i vårt lag. Shit vad vi vann stort! Det sista avgörande ordet som Victor förklarade var "avtal" och Elina låste sig verkligen och sade kontraktsamtal och allt möjligt och alla i vårt lag var säkra på att vi kommit på ordet för längesen, så när tiden gick ut skrek jag, Michelle och Adam "AVTAL!!!" så högt vi orkade. Det var en otrolig spänning när vi alla satt och stirrade på timglaset som i hypnos och sen började vi skratta jättemycket när vi exakt samtidigt skrek rätt ord så att vi vann!

Vi var från början hos Vickan för att planera fjällvandringen, en vandring jag inte alls trodde var möjlig att planera ihop och inte ens tog som ett seriöst förslag från början. Men, hör och häpna, den var möjlig att planera ihop och det kommer att bli av. Helt stört, men 27:e till 31:a juli bär det av, med stövlar, sovsäckar och tält. Frystorkad mat, regnställ och vandringssäck. Mot Storulvån. Amanda du måste vara med, det är lugnt, jag bär dig! Det kommer att bli så himla kul! Jag blev väldigt taggad vilket i och för sig är väldigt lätt i de nuvarande Uppsalapojkarnas sällskap. Alltså de gjorde verkligen min dag, jag skrattade seriöst i fem timmar i sträck den här kvällen.

En annan underbar sak är att jag fått tillbaka min mobil som varit borta på Atle över helgen (pga att jag kan vara en klant) och att jag fått skatteåterbäring! Jag får tillbaka nästan 10 000 kronor!!! Jag är så lycklig nu...

MVH Gröningen

Det gäller att bjuda på sig själv...

Trots endast fyra timmars sömn så vill jag ju påstå att det gick relativt lätt att komma upp imorse. Jag tror verkligen att jag fungerar som bäst när jag bara sover några timmar, mycket enklare att gå upp i alla fall. Och fördelen med att börja så tidigt som jag gjorde imorse är att man får se solen vakna till liv och att cykla till soluppgången.

Tre barn på träningen var ju verkligen långt ifrån rekordet, men allt som oftast betyder ju det mer motion för mig. Det är tydligen deras favorit, att spela match mot tränaren. Eller rättare sagt, att förnedra tränare och vinna med 10-4 och sedan stå och skratta när man ligger på golvet helt halvdöd och försöker hitta luft. Men vad gör man inte för barnen, så länge dom är glada så kan jag bjuda på det ;)

Och helt plötsligt, från typ ingenstans så skulle vi helt plötsligt planera fjällvandringen. Så det blev att åka hem till Victor efter träningen. Det var ju ganska länge sen man träffade både honom och Adam så det var ju väldigt trevligt i sig. Jag vet dock inte hur det blir med fjällvandringen, jag tror inte mitt knä håller. Vi får se hur det blir. Annars kan ju du få bära mig Lovisa, det gäller ju att ställa upp för sina vänner ;)
Och vi åt Tacos, med riktig köttfärs för en gångs skull, det händer ju liksom inte annars när det är tacodags i sällskapet. 
Mat är fantastiskt, speciellt när man är så hungrig att man skulle kunna döda för att få mat! Jag blir förundrad varje gång jag tänker på att det finns folk som inte gillar mat och att äta. I just don´t get it.

Trots att få timmars sömn får mig att vara pigg på dagen så är ju kvällen en annan femma. Efter all mat kändes det mest som att jag skulle kunna somna vid Victors köksbord. Men när Adam skriker "KASTA TE" och hoppar upp och ner av glädje, så vet man att något är på gång, något sjukt. Det slutade i alla fall med att det fanns tre otroligt intressanta teblandningar på bordet, och det verkade inte som att något te var speciellt gott. Jag höll på att dö av skratt och jag har hört  att skratt förlänger livet. Det känns fint att förlänga livet, faktiskt. Speciellt om det alltid kommer vara lika roligt som det är nu..då kan jag verkligen gå med på det!

/ The meateater

Kasta bollen förihelvete!

Vi spelade brännboll i Skytteparken ikväll, så himla fint! Vi sprang som as, peppade och skrek och vissa av oss var lite regelfascister stundtals. Regelfascist är ett roligt ord. Sen åt vi på MAX the one and only place to be. Nice. Kändes lite som att ha lov ändå, fast vi vuxit ifrån skoltiden. Mysigt. Min stegräknare visar på 13 329 steg! En måndag liksom, på jobbet fick jag ungefär 700 steg. Det är crazy! Och inte bra alls för mitt framtida nyttiga liv i rörelse. Tur att jag tog igen det på brännbollen!

Åh det har helt enkelt varit en fin dag trots att det är måndag...

Hallå nu kom jag för fan på det bästa för idag!!! Jag kom FEM minuter FÖR TIDIGT till jobbet. Helt galet. Jag kom in där och undrade vart alla tagit vägen, i konferensrummet var det inte heller någon och då vände jag mig om och kollade på det stora uret på väggen (haha, vilken låt?) som till min största förvåning visade fem i halv!! Det var stört. Kanske börjar det vända? Man vet inte. Men ett under var det!

Jag ska tagga järnet på påsken och träffa så många människor jag bara orkar. Det blir jag glad av, jag tröttnar så lätt på mitt eget sällskap. Mina positiva ögonblick i livet är till bredden fyllda av mina fantastiska vänner <3

Härliga måndag!

På jobbet har vi en whiteboard tavla där alla distrikt står uppskrivna i nummerordning och alla som jobbar har en magnet med sitt namn på, så varje morgon när man kommer till jobbet kan man se vilket distrikt man ska gå. Och eftersom att jag flyttas runt på denna whiteboarden i princip varje dag så blir det varje morgon som en överraskning när man kommer till jobbet och ska leta reda på sin magnet. Imorse kom jag dit och letade febrilt efter mitt namn, jag kollar alltid på de jobbigaste distrikten först eftersom att det oftast är de jag får gå, men jag hittade inte mitt man på någon av dessa. Så jag tänkte Yes! Till slut hittar jag mitt namn bredvid det absolut softaste distriktet på hela Boglundsängen, 73. Det enda mopeddistriktet som inte innehåller trappor, överhuvudtaget. Då tänkte jag YEES!!
Helst av allt ville jag sträcka armarna i skyn och skrika hallelujah - för det är så skönt att slippa trappor. Men jag tänkte att alla mina medarbetare skulle tycka att jag var konstig och onödig uppmärksamhet bland de tjuriga gubbarna på jobbet kändes onödigt. Så jag sa hallelujah i tysthet och skuttade iväg för att hämta posten.
Bra början på dagen alltså.

Turen var väldigt skön, varmt väder, lite post - solglajjerna på och bra musik i öronen. Till och med reklamen var medgörlig och lätthanterad, det händer inte alltför ofta.

Resten av dagen spenderades med glass i eftermiddagssolen vid strömpis och en avkopplade fika på Njuta med Micke för att senare spela väldigt spontan brännboll i Skytteparken. Jag undrar vilka som vann? Fast jag måste ju påstå att efter Korpenäventyret känns inte det här med att vinna lika viktigt längre..det är nog bra. (Det beror visserligen på sammanhanget, i och för sig).
Brännboll är förresten väldigt roligt, varför spelar man inte brännboll oftare? Okej, det är kanske inte en ultimat grej att göra på vinterhalvåret. Men på sommaren liksom. Mer brännboll till folket, och jag är väldigt taggad på groggbrännbollen. Haha det kan bli väldigt roligt.



För övrigt så förundras jag verkligen över bra inverkan den här bloggen har haft. I början var det mer: Hm, nu ska vi se, vad har varit positivt och bra idag. Nu känns det som att man inte ser det negativa alls, det positiva tar över mer och mer och man får nästan tänka ut vad som skulle kunna vara det negativa. Det är väldigt skönt och jag gillar verkligen den här positiva livsstilen...till och med måndagar känns lätta. Great!

John Blund kallar!

Hälsar Amanda

Vad fan är det som låter!?

Dagen började fint med två timmars innebandyspelande i Lundbyskolans minimala idrottssal som ser till att man blir svettig av att bara gå in i den i princip. Vi var fem stycken, man kan nästan säga att det var Foppas Tofflor eliten som tränade, två killar, tre tjejer och vi tjejer ägde hårt och vann med 2-1 i matcher.
Jag vill påstå att innebandybollen fick mig att se döden i vitögat x antal gånger. Bäst var nog den gången då jag trodde att bollen skulle komma i sådan fart att jag faktiskt skulle kunna dö att jag ramlade baklänges i ren rädsla. Jag var i chock, fick lite ont men de andra stod mest och höll på att skratta ihjäl sig för att det tydligen såg sååå roligt ut. Vad vet jag? Jag kände bara rädsla...

Kvällen spenderades med Lovisa och Michelle. Eller nej, mest med Michelle faktiskt - eftersom att Lovisa la beslag på min säng direkt. Och sov, mest hela tiden. Jag var ju liksom ganska taggad på det här med spel, men nej, jag får hålla med Lovisa...jag blev lite snuvad på konfekten. Men jag är ändå ganska nöjd för jag fick cola.
Men jag och Michelle kollade på Bumbibjörnarna, det kan vara det bästa barnprogram som finns! Det är så bra!
Det bästa när vi satt och kollade på det var när Lovisa vaknade upp, frågade surt: "Vad fan är det som låter!?" Och innan någon av oss hann svara hade hon somnat om. Charmigt, drygt eller bara aningen bittert? Du får välja själv...

Animal Planet är för övrigt världens bästa kanal, en hel dag med Animal Planet är en bra dag. Även fast vissa program om vissa djur faktiskt kan skrämma livet ur mig och få mig att inte vilja gå ut. Men jag skulle inte heller säga nej till att ha den där gepardungen här bredvid mig i soffan just nu.

Totti gjorde två mål, jag blir lika lycklig varje gång, för det betyder att han inte är slut, inte riktigt än. Att det kanske fortfarande finns en chans att jag kanske får se honom spela en match, på riktigt, i Rom.


/ A

Spontanitet is the shit

Igår var mitt internet segt och jag var trött, så jag orkade inte skriva något. Men jag hade många fina stunder igår, speciellt när vi åt på Värmlands-Närke och jag åt min favvo med trattkantareller, curry och banan. Amanda var äcklad men jag tuggade nöjt i mig hela (!) pizzan. Där taggade vi främst för sommaren, jag gick dit i ballerinaskor och jeansshorts och kände mig somrig bara därför. Vi kom även på högtflygande planer inför påskafton, styrning av groggbrännboll och nittiotalsklubb bland annat. Det kommer att bli så bra, jag känner det på mig.

Min nya grej är att vara spontan, så efter pizzaätandet bestämde vi oss plötsligt för att styra supande utomhus, typisk sommaraktivitet liksom. Det var nice, Michelle kom till oss i Stadsparken där vi först gungade lite, sedan drog vi alla tre till bron på holmen, den vi satt och drack på förra året med alla möjliga människor i klassen. Irish coffee är dock inte min grej, speciellt inte den som är gjord på kaffeextrakt. Annars var det mycket trevligt och det hela avslutades sedan i mitt kök med Hultsfredsplanerande. Temat är en viktig detalj och nu lutar det åt sport vilket kan bli sjukt taggat och jävligt bra! Åh festival.. Jag ska börja lyssna på banden som kommer dit nu ordentligt så jag har lite mer koll. Men det är ju också många klassiska oldisar som jag redan har koll på och som bara ska bli skoj att höra på nytt.

Igår arbetade jag också och det var kul att hänga lite med Anton igen, jag hade glömt att han är så rolig att snacka med. Han försökte lära mig att köra en av de små truckarna man flyttar backarna med, men det var dock inte min grej. Fast kul var det! Jag skrattade jättemycket, mest åt mig själv, vilket man också måste kunna göra ibland. När jag kom hem berättade mamma, som varit i Sthlm och hälsat på vänner, att Nils, hennes kompis son, var taggad på att träffa mig. Det tyckte jag lät förvånande, han har inte direkt hyst några varma känslor för mig innan, tvärtom. Men folk förändras, jag ska lätt ge honom en andra chans och satsar därför på att planera in ett besök i storstaden snart, måste ju hälsa på Sofie också som jag lovat. De bor i Vällingby båda två så det är lätt att göra två flugor på smällen i och med att en resa räcker till båda besöken.

Det var gårdagens starkast lysande ögonblick, och nu tänkte jag ta dagens:

Idag spelade vi innebandy i två timmar i Lundyskolans lilla hall och det var skitkul faktiskt. Fastän vi bara var fem personer så gick det att få hyfsat bra spel. Jag gjorde många fina dragningar på Elias x2 och vi tjejer spöade dem med 2-1 i matcher. Hah! Ägande. Innebandyn var det glimmande guldkornet, jag kan inte säga att det var mycket annat som kändes så nice i och med den extrema huvudvärk jag fick på eftermiddagen... Men amanda kan säkert berätta om hur kul det var när jag kom till henne, lade mig i hennes säng och typ sov i några timmar. Halvsov för det mesta, men sov på riktigt stundtals. Det var i och för sig en kul grej att göra eftersom jag verkligen taggat innan för spelkväll... Där snuvade jag henne på konfekten! Hon hade Michelle så jag tror inte att det gör så mycket, men lite drygt var det kanske. En otroligt trevlig stund nu på kvällskvisten var dock när jag vaknat och vi tittade på Animal Planet och världens sötaste gepardunge visades i bild, den var så sjukt gullig att jag bara vill få hem den till mig och låta den sova i min säng.

Morsning korsning /L

Det finns ingen smärta...

Det har varit en väldigt lugn och fin dag. En såndär dag då det inte har förekommit något som kan ses som negativt, alltså har man liksom inte behövt leta efter de positiva sakerna. Men med detta inte sagt att det inte förekommit bra saker..

Jag övningskörde med pappa, det gick bra och jag är taggad på körkort nu. Det ska bli väldigt skönt att ha det sen. Det roligaste när vi övningskör är att jag får lugna min far hela tiden, han blir så uppstressad, trots att jag kör lugnt och fint. Eller jag kör som jag kör med körskolan och min körlärare säger ju att jag kör bra så.
"Åh vad jobbigt att hamna bakom en övningskörare!"
"Men pappa, vi är ju också det..."
"Hm, jajusste..."
Haha, det var väldigt roligt. Så trots stressen och paniken hos min far verkar han ha lätt för att glömma bort att jag faktiskt övningskör.

Kvällen bestod av pizza på Värmland, högtflygande gugning i Stadsparken, supande på bron med stort B och ljuva minnen från den fina tiden innan studenten, och Hultsfredstagg i Lovisas kök, med 17 olika temaförslag.

Jag fick ju dock otrolig skoskav av de jävla smurfconversen men jag brukar tänka att smärta som infinner sig i någon annan del av kroppen än i knät är bra smärta, positivt smärta, för då slipper jag tänka på knät. Och hela vägen hem från bussen tänkte jag på det som Stefan sade en gång: Det finns ingen smärta. Detta gick jag och intalade mig och det funkade faktiskt..nästan i alla fall.

/ AmandaForsberg

Jag ska ta min boll och gå till fotbollsplanen...

Alltså, jag blev lite full i skratt när jag läste Lovisas blogginlägg nyss. För Nordmans Vandraren var en stor del av det. Och just idag tröttnade jag så fruktansvärt på alla mappar på min mp3 och ställde in den så att den tog låtar helt random från alla mappar. Och den första låten som spelades var just; Vandraren. Den är så bra, och man får nostalgikänslor och med vår i luften kan det inte annat än bli bra liksom. Och det är faktiskt fint att hela låten sitter inpräntad i minnet och jag sjöng med i hela låten, högt! Och brydde mig alls om ifall folk hörde mig - livet är ganska underbart när man inte bryr sig liksom. (Och allt som oftast under turen med väldigt blandad musik, så hyllade jag min egna musiksmak samtidigt som jag ibland förundrades över att jag ens hade viss musik på mp3n.)
För övrigt ploppade även Lovisas favorit upp, "Vart är du på väg lilla puckobarn? Jag ska ta min boll och gå till fotbollsplanen". Fina Tysklandsminnen dök upp. (Och jag vill verkligen spela fotboll!)

Postsommarjackan åkte fram idag också, för nu är det vår! Och jag inser verkligen att jag blir lycklig av våren. Mitt horoskop sade dock att våren gör mig nedstämd, men sådant trams tror jag inte på och gör tvärtom och är lyckligare och gladare än på länge och säger: Det går bra nu!

Jag har haft stegräknare på mig idag. När jag åkte till jobbet 8.45 stod den på 0, när jag kom hem 15.30 stod den på 20863 steg. Det är crazy! Sjukt många steg. Jag läste någonstans att 10 000 steg är bra. Alltså har jag gått dubbelt på en dag, nästan en halv dag. Jag kan alltså chilla en hel dag utan att gräma mig över att jag inte gått fler steg än de som är mellan soffan och kylen. Jag gillart! För jag gillar att sitta i min sunkiga soffa och kolla på konstiga djurdokumentärer som skrämmer livet ur mig.

Mina föräldrar överraskade mig positivt idag också, för jag trodde att de skulle vara väldigt skeptiska och faktiskt säga nej till festivalplanerna. Men de tyckte det lät jätteroligt och att jag verkligen borde åka på en festival i sommar. Tom Hultsfred gick hem. Jag är jävligt taggad på det och tänker att vi faktiskt borde åka. Mest för att jag nog faktiskt måste ta bra tillvara på de resterande 8 månaderna av mitt tonårsliv. Sen är det kört liksom...so lets go!

/ Amanda, för tidpunkten aningen onykter.

Jag ger dig hela jävla jag

Jag gick en vinglig promenad på järnvägen idag igen. Denna gång med endast hunden som följeslagare och jag kände mig lite som en allena vandrare ute på nya äventyr. (Åh, vänta nu kom jag och tänka på Nordman..: Vandraren har ingenstans att gå när han kommit fram till slutet. Månen färgar alla skuggor grå, han är ensam kvar där ute. Det gör ont men går ändå, man kan alltid vända om. Det gör ont men går ändå, för man är och förbliver en vandrare.. Hur länge sedan var det egentligen man hörde den låten? Det bästa är texten sitter i än.)

I alla fall. Jag var ute och gick på rälsen, Jessie sprang sick-sack bakom mig (zig-zag?) och tussilagosarna lyste upp vägen minst lika bra som kvällssolen. Plötsligt går Svensk sommar av Lasse Lindh på i ipoden. Helt sjuk känsla. Den låten var det också hundra år sedan jag lyssnade på och den passade så himla bra i det ögonblicket. Jag höll på att börja gråta när jag tänkte tillbaka på de fina somrar jag haft just där, tillsammans med diverse olika människor. Grillkvällar i Oset med billig folköl, nya bekantskaper och marshmallows på elden. 14 år och rebell, 15 år och debutant, 16 år och extremt berusad, 17 år och kär...

Jag kan bli jävligt nöjd över att jag utnyttjat min tonårstid på ett så bra sätt. Faktiskt. Jävligt nöjd.

Vårrus i shoppingkicken

Fredag imorgon, det är en sak som främst brukar ge torsdagen sin glans. Men idag glänste det även på många andra sätt, främst på grund av solen som fortsätter att lysa starkt. Jag kom att tänka på en underbar låt som jag måste få skriva ned texten på här, det var min fritidsfröken Lena Kråklind som skrev den back in the good old days:

Vårens första fjäril, den flyger framför mig
Vårens första lärkor drillar högt i skyn
Och blommorna de växer
I gräset här och där
Då känner man att
Äntligen är vååreen här!

Okej, jag såg ingen fjäril... Men samma känslor uppstår inom mig liksom. Jag älskar våren mest av allt!

Frida och jag gick en aslång vårpromenad vid fem med hennes galna, fast ursöta, Blåbär och sedan på kvällen åkte vi upp på stan för att gå på tjejkväll! Det var kul, jag som inte tänkte köpa något shoppade massor och fick värsta kicken av det också! Jag köpte hårspray, en asgullig lila väska med en rosett på (som jag var tvungen att köpa, den ville verkligen följa med mig hem!), svarta strumpor (det klagar jag alltid på att jag inte har några), vax-stripes, för nu ska jag äntligen vaxa benen, en födelsedagspresent till Petter (!) och ett par otroligt bekväma vårskor! De är svarta tygskor som gör att mina fötter krymper typ tre storlekar! Magiska vårskor är dom. Magiska.
På Träffpunkt gick vi förbi en söt kille som delade ut flygblad om Vårruset och jag var så glad av alla mina fantastiska inköp att jag log mitt allra finaste leende mot honom. Fast det gjorde mest att han fick en generad uppsyn... Well, huvudsaken är ju att man försöker sprida glädjen, eller hur?

Lovisa the one

Adrenalinkick i vårsolen

Klarade av halkan idag, det var nästintill det roligaste jag gjort i hela mitt liv! Snacka om adrenalinkick när man klarat av en jävligt hal kurva utan att ha snurrat runt (som alla andra gjorde). Hjärtat slog dubbla slag och leendet gick från öra till öra - stört roligt, men samtidigt så tänkte jag mest att det där vill jag faktiskt aldrig uppleva på riktigt.
Men numera har jag alltså ett eget halkintyg ;)

Jag var jäkligt nöjd efter den avklarade halkan och solen inspirerade mig till att köpa ett par nya solglasögon. Allting går i en väldigt intressant nyans när man har de på sig...allt som egentligen är svart eller mörkt överhuvudtaget blir liksom lila. Och en värld där mörka nyanser blir till lila kan väl inte vara annat än trevligt! :D
Jag köpte även den fjärde boken i Twilight serien. Time to read!

För övrigt slängde Backstreet Boys upp ett ganska roligt 1a April skämt igår. Enligt statusen på facebook skulle de göra en cover på Metallicas "Enter sandman" - eftersom att Howie hade klarat den låten på GH på svåraste nivån. Jag tror seriöst att alla som läste det gick på det..och gillade det. Jag var dock lite kritisk till att de skulle göra en Metallica låt - det kändes liksom inte helt rätt. Men ju mer man tänker på det desto intressantare blir det, jag hoppas att de gör det ändå. Det kan bli bra. 

The weekend is coming up! Naaajz! 

General Töntig...

Efter frukosten vid 11.30 insåg jag att det var 11 grader varmt ute och tänkte att det kan man ju inte slösa bort. Så jag rotade fram min bärbara CD-spelare, hittade en skiva med namnet Foppas Grymma Blandmix, letade på en solstol i det överfulla förrådet och satte mig på framsidan av huset och njöt. Både av solen och av den otroligt grymma skivan som jag brände någon gång i början av ettan. Snacka om nostalgi. Jag älskar våren, man blir helt glad och lycklig!

För övrigt så känns det som att hela den här dagen har innehållit positiva inslag! Förutom solen och den grymma skivan så har vi även:

- Backstreet Boys status på facebook löd: In the studio. Dom spelar in en ny skiva, ett helt nytt album. Det gör hela min dag, hela min vecka, hela månaden och fanimej hela året! Så fett najs!
- Jag köpte general white, och snuset ligger ascoolt i dosan. De är formade som tårtbitar och ligger som en cirkel i dosan. (Se bilden) Så lite kan göra så mycket! Jag hoppade upp och ner av entuiasm och kände mig för en stund lite töntig och jag vet att Verran ansåg att jag var det också...
- Nu gick det visserligen inte så bra för Sverige i matchen mot Serbien (förlust med 2-0). Men jag ser det som jävligt positivt att Lasse äntligen vågar släppa in unga spelare i truppen. Mer sådant, men ändå bort med Lasse - och jag tror att Sverige kan bli bra.



Snuset i snusdosan, så coolt!

Aprilskratt och tussilago

Onsdag. Första april, men det var inte såå mycket lurendrejeri i luften. Vi lurade Andrea om festen, men hon verkade bli så stött att jag inte kunde hålla mig särskilt länge. Och det var väl en bra grej, annars hade hon nog blivit ledsen på riktigt. Fast det var riktigt roligt när hon gick för att leta igenom posten i typ hundra år efter inbjudan och när hon satt och suckade och gång på gång sade "men jag är ju inte bjuden!". Haha stackarn. April april! Jag tror hon blev lättad över att det bara var ett skämt. Jag och Frida spelade Vem där? 15 ggr minst när vi tröttnat på fotbollen (och tröttnat på att kommentera fotbollen, vilket var otroligt underhållande ett tag!). Vem där? är ett underskattat spel!

Guldkornet idag måste jag nog säga var när jag och min syster var ute och gick med hunden längs järnvägen och balanserade på rälsen. Det kändes väldigt "Stand by me" och väldigt vårigt. Somrigt nästan. Till och med. Längs vägen hittade jag mot slutet tussilago och då var min lycka gjord! Första tussilagon för alltid med sig en speciell känsla...

Det var förresten också extremt kul när vi åt tacos och Andrea sa att hon inte vill ta på andra människor, som om jag hade antytt det! Då satte jag drickan i halsen och tårarna rann för att jag skrattade så sjukt mycket. Man behöver fler sådana stunder! Ett gott skratt förlänger livet.

/ L

RSS 2.0