EM och Örebrocupen!

Jag har haft ett litet blogguppehåll under fotbolls-EM kan man väl säga. Har mest inte orkat blogga då dagarna har gått åt till att jobba och kolla på massa fotboll.

Men det har varit ett trevligt EM, med många bra matcher. Tyvärr tidigt uttåg för Sverige, så tidigt som det bara går faktiskt, inte ens sista gruppspelsmatchen betydde ju något. Men jag hann ändå med några trevliga EM-kvällar i gott sällskap, tyvärr blir det ju lite dystert när Sverige förlorar.
Att Spanien gick till EM-final var väl inte direkt någon högoddsare, däremot är det nog fler som blev förvånade över att Italien tog sig ända dit, men det är fint att se att Gli Azzurri kan än och förbundskapten Prandelli har gjort ett fantastiskt jobb med Italien. Tyvärr blev det ju lite utklassning i finalen igår kväll då Spanien i princip rullade ut Italien och till slut vann med 4-0. Hårt..

EM i all prakt men det har ju varit en viktigare cup nu i dagarna, nämligen Örebrocupen. En outtalad målsättning innan cupen var att vi i alla fall skulle klara av att hamna topp 3, helst vinna hela rubbet.
Men efter tre matcher i torsdags kändes det väldigt långt borta. Första matchen var en jämn tillställning mot Väderstad och med 30 sekunder kvar fick vi straff. Bättre läge att avgöra får man inte, men en bra straff räddades genom en strålande målvaktsinsats, 0-0. Andra matchen förlorade vi med 4-2 mot Bele-Barkarby, ett lag som vi i vanliga fall ska klara av att vinna över. Sen klarade vi med nöd och näppe av att få 1-1 mot Mariehamn. Inte så bra start på cupen och ovanan av att förlora och att det inte går så lätt som vanligt skapade väldigt många hängande huvuden i laget.
Ny dag och nya krafter och en helt annan inställning blev det på fredagens enda match, vinst med 4-1 mot något finskt lag vars namn jag fortfarande inte kan uttala.
Lördagen fortsatte med samma inställning, vi hade dock läskigt svårt mot jumbon Arboga - en måstematch för att ens ha chans på A-slutspel. Till slut blev det vinst där med 3-2 och chansen fanns. Dock var vi i princip piskade att vinna mot Eskilsminne som hittills hade vunnit alla matcher i gruppen överlägset. Oavgjort eller förlust hade kunnat räcka också men då med mycket hjälp av de andra resultaten. Förutom den otroligt svåra matchen så hade det även regnat ungefär 20 mm under natten och hela Rosta Gärde var som ett vattenhål, har nog aldrig varit med om värre. Men tjejerna gick ut på planen, gjorde det bästa av situationen och efter en heorisk insats vann vi med 2-0! Samtidigt hade vi väldigt mycket flyt med resten av resultaten vilket gjorde att vi kom tvåa i gruppen!
Kvartsfinal nästa alltså, mot Team Vanpa. Vi förde det mesta av spelet och de var knappt över på vår planhalva men ibland har vi förtvivlat svårt att göra mål, men ett räcker ju för att vinna, vinst med 1-0!
Semifinal mot ÖSK. Det var en jämn match med mycket känslor mellan oss tränare och deras tränare och domaren. Vår målvakt gjorde en räddning och blev liggande med huvudskada, domaren blåste inte av, ÖSK fick fatt på bollen och gör mål i öppet mål, domaren dömer mål. Vi tränare blir vansinniga. Efter diskussioner med domaren dömer han bort mål. ÖSKs tränare blir vansinniga, ja ni förstår ju. Men som sagt, fortsatt jämn match och med några minuter kvar var vi nog alla rätt så inställda på straffar. Då händer det som inte får hända, ÖSK trycker in 1-0 med 1 minut kvar. Vad gör man då liksom? Det var som ett hårt knytnävslag rakt in i solar plexus och luften gick bara ur en. Så hårt, så orättvist, men ändå rättvist. Vilka som än hade vunnit den matchen hade gjort det rättvist.
Så det hela slutade med en bronsmedalj ändå och målsättningen uppfylldes. Med tanke på den darriga starten ska vi vara otroligt nöjda med brons, helt galet bra!
Sen var det rätt skönt att Eskilsminne vann finalen med 1-0 över ÖSK, mest för att vi faktiskt kan säga att vi vann med 2-0 i gruppspelet över slutsegrarna. Fint!
Så nu är Örebrocupen 2012 över och det är bara att börja satsa mot nästa cup. Men frågan är om det blir Örebrocupen nästa år då vi har som mål att komma iväg på Gothia Cup nästa år!

Man blir helt utpumpad av fyra dagars cup, speciellt som det blir väldigt tidiga morgnar. Men det är bara att köra på, har tre veckor i rad på jobbet när jag börjar 06.20. Den här veckan är det dubbeldagar som gäller, så har jobbat 6.20-9.30 idag redan, nu har jag några timmars rast innan jag kör 12.50-19.00. Inte ultimat kanske..

/A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0